Руските космонавти от МКС влязоха за пръв път в модула "Наука"

Предвижда се двамата да извършат контролен оглед на обитаемите части, да вземат проби от въздуха и да инсталират агрегат за пречистване на въздуха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците защо правят ракетите като копие на вибратора на Путин , или космическите си станции като копие на самовар.

А ти правиш това

Бурлаки на Спутнике.

в Рашастан....Гого ще ни тормози всеки ден със Советские новости по ДИР.РУ. Почват да ми липсват Тюркие хаберлер всеки ден по ДИР.РУ.

тогава бегом марш към родината ти Анадола

Подключи си единственния ганглий под напрежение....поне веднъж да смислиш коментар вместо да словоблудстваш първосигнално.

Същите тролове, като продажните по-долу, омаловажаващи постиженията на руснаците, ни обясняваха онзи ден колко трябва да са радваме, че НАСА свързала българчета да си говорят с МКС. Ей жалка картинка ей. Страшно постижение. Същите такива тролове през комунизма ни обещаваха чудеса за са си унищожим всичко. Разбира се теполуцихме нищо от обещаното в лъжите. Обаче вместо са се извинят за лъжите и, че явно не им е по-възможостите да предоставят нещо по-добро, сега са подели стратегия да ни обяснят как и смешното, което са ни дали, е било велика работа. Затона е това неистрово плюене против руснаците

Къде се отплесна да разсъждаваш над несъстоялия се си живот бе, американците и марсианците са ти виновни, дааа. И сега пак чакаш да дойдат азиатските орди и пак да строят и годните за нещо редом с тебе та да не се чувтстваш толкова никой си. Ненахленчарил се хленчар ей.

Гогов явно яко го е закъсал за мангизи - готви се човека за лятна почивка и бърза да изкара някоя копейка.

Не е снимка от модула

самовар с прозорче и капаче отгоре..ха.ха

руската "електроника" е винаги в кавички, заради липса на качествен контрол.

А "американската електроника" и тя е винаги в кавички, понеже вече не се произвежда в САЩ, а в Китай!

_stankow

Стилът на изложението започва да прилича на неподражаемия Стратег Д.Пенев. Подлогът на изречението е нещо от рода на: "тия двамата, онзи тук и още един" :D :D :D

да повлекат целата МКС с консервата си, типично

На мястото на дира бих взел мерки относно силната профанизация на коментарната секция.

а гробаря най добре дати вземе и на теб мерките.

_stankow

Каквито новините, такива и коментарите. Но наистина в коментарите има голяма профанизация. От няма и година модерирането е напълно зарязано. Всеки може да си псува колкото си иска, в прав текст. Това, разбира се, отблъсква читателите. Но дир май са го подкарали на уволнение.

Мой коментар за Фаучи беше изтрит в рамките на половин час. Работят си “модераторите”.

Дира обръщат полека лека резбата - от про-путинска медия стават по-неутрална - става ясно, че скоро ще резнат на джуджето главата.

Пожелавам ти успех в начинанието да премахнеш руската тролеферма, дааа. Путин ей сега ще те чуе и ще им спре парите. 95+% от кретенските коментари са на щатния трол към сайта, в останалите 5% се вмествате случайно разврякали се самодейни загубеняк руски слуги. Тия дето ви псуват има за какво да ви псуват и си го знаете.

Добър пример за профански коментар.

Има си хас да се хареса на поредния руски врякалник. Намери по-непрофански синоним на "врякалник" и ще си помисля дали да не почна да ползвам него. Дотогава си гълтай седативите и приемай реалността, налага ти се.

Толкова си ограничен, че не си в състояние да измислиш собствени обиди, та се налага да ползваш мойте. Айде, нали си знаеш, хапчетата, млекцето и лека нощ.

LOL, врякалникът с ехолалията дето ме повтаря като папагал пак се напъна. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

баси, верно си за хапчета пич, потърси помощ

Добре добре, утре като мине при тебе на визитация докторът му кажи, че има един такъв дето искаш и него да приберат. Толкова години те лекувам от какви ли не мании тук, някои докарахме до ремисия - други не. Да се напъваш да минеш за някой различен от щатния врякалник, който си е изгубена кауза. Но си се напъни пак де, така или иначе все нещо трябва да врякаш за да се прехранваш.

И кво ни занимавате с изостаналите първобитни ушанки.

"изостаналите първобитни ушанки" имат космическа станция, я дай да видим къде е станцията на напредналите германски или английски ушанки? или как любимите ти господари щяха да се качат на тяхната станция ако не "изостаналите първобитни ушанки" не им бяха дали двигатели?

с тъпи ушанки не общувам.. така съм възпитан . с тъпи варвари и терористи от Азия да не говоря.

Ама американските совалки с руски двигатели ли бяха? Ти да видиш... спри лосиона за баня, че е почнал да ти заглажда единствената гънка, на онова, дето прилича на мозък, в главата ти...

нормалните хора в космоса ги наричат- астронавти, а на алкохолизираните получовеци... полумаймуни ги наричат- космонавти..ха.ха

Щерев, силно ограничен си! Има и тайконавти

Знаем ги тия... дето ядат ориз и ще анексират Сибир.

нормалните българи ги наричаме 'космонавти', идва от "космос", а не 'астронавти', това е английската дума, ама соросоидните тролове искат да приличат на господарите си и затова използват 'астронавти', както и разни други подобни чуждици

ей ама какъв ясновидец, гадател си ве, как знаеш че съм "путлераст" от един коменатар за български език? тцтц какъв гений само, ай сега ако можеш да ми кажеш и числата от тотото направо ще си ....

от един коментар... а ти от далече миришеш на лайна и вазелин..значи се ръгаш мощно како дърт руски педал в анала :)))

Щерев що си сменяш ника ве? всеки в тоя сайт знае, че си соросоиден трол, и пак почна с тея джендърски извращения, ей прости хора ве

не съм Щерев ... май Щерев ви кара да сънувате кошмари :))))

А космос каква дума е?

Ма глупости пишеш ве. Всички модули се скачат тангенциално, че ако се получи такава ситуация станцията само се завърта по оста си. Те така и така я завъртат от основното ѝ положение преди приемането на всеки нов модул. Този сега само я е превъртял. Сега след скачването вместо да я върнат на традиционните 90 градуса обратно в изходно положение ще им се наложи да я завъртят на 90 градуса и нещо си. Ама преди това трябва да приемат модула на Boeing . А чети там из сайтовете на НАСА, РОСКОСМОС и ЕС. Руснаците имат опит в Международните станции от '80 на миналия век. Имат ситуации дето са им се случвали поне 3 пъти.

Не е възможно компютър Байкал да забие! Това са долни измами!!!! Тея хора за едната тоалетна щяха за измрат...

по-добре да го засилват тоя модул и да изгаря в атмосферата, или да го засилят на китайците да им го оправят...

Ма глупости пишеш ве. Всички модули се скачат тангенциално, че ако се получи такава ситуация станцията само се завърта по оста си. Те така и така я завъртат от основното ѝ положение преди приемането на всеки нов модул. Този сега само я е превъртял. Сега след скачването вместо да я върнат на традиционните 90 градуса обратно в изходно положение ще им се наложи да я завъртят на 90 градуса и нещо си. Ама преди това трябва да приемат модула на Boeing . А чети там из сайтовете на НАСА, РОСКОСМОС и ЕС. Руснаците имат опит в Международните станции от '80 на миналия век. Имат ситуации дето са им се случвали поне 3 пъти.

Другите на борда на МКС изкараха голям късмет, след като вчера двигателите на "наука" са се включили самоволно и са тръгнали да тикат станцията към земята. С малоумната пияна съветска измет много трябва да се внимава.

ако не беше "малоумната пияна съветска измет" да даде двигатели на американците, те нямаше даже да могат да се качат на МКС, ама ти откъде да знаеш с тоя промит соросоидски мозък

Ако не бяха гадните кравари да финансират руската космическа агенция, тези досега всичките да са или измрели от глад или избягали на запад... Ма де толкоз акъл в един путинофил, да се сети...

_stankow

Нито е "към земята", нито изобщо е бил спирателен импулс. Скоростта на станцията не се е изменила. Изменила се е само ориентацията. Станцията е получила въртящ момент. Който не може да измени височината. Не драматизирайте. Точно в този раздел не идват да четат бабички, които ще уплашите ! :)

Станков, вече знаем, че си тъп, ма щом държиш да го доказваш, добре. Всяко запалване на двигател ускорява МКС чрез просто разлагане на вектори на придаденото ускорение. За да стане само завъртане на ориентацията, трябва още един симетрично разположен двигател да работи В противоположна посока едновременно с първия. Проста механика, но явно сложна за путлерастите.

Ама това на снимката не е модула Наука, а е модула Купол (Cupola) прикрепен на модула Спокойствие ( Tranquility ).

Наука има ли тоалетна или Рашковски ще им изпрати по нета?

Даже дизайна е като на самовар.

А ти като на ферари ли искаш да бъде в космоса?!

Не, само отчитам че са традиционалисти. От десетки години все едно и също првят - едвам работещи неща, ако не броим самовара.

то затова братята ти американци ползват руски двигатели да се качат на МКС, иначе само ще гледат жално от долу