17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е това е похват на соц . строителството! Обитателите на панелни блокове, още намират вестници " Рааботническо дело" във фугите на панелите.

В момента ремонтирам панделка в Люлин. Нещо страшно е. Вестници, потници, парцали-какво ли не още вадим. Сменяме прозорците. Чакам оттам да видя какво още ще излезне

Хо хо... Не панделка а панелка.

2020-03-08 14:46:39 ГРОБСПежът на десетохилядолетието (нерегистриран) Големи простотии изчетох. Лепилото е съединително вещество, а салфетката или хартията е кофражен материал. Получава се отливка с качествата на стъклопласт, което е много ефективно, плътно, леко и здраво. И сега жокер - като трябва да залепите два детайла на растояние, тоест не може да ги притиснете един до друг, ви трябва отливка! Ако напълните кубически сантиметър с "капчица", нищо няма да стане. Но ако запълните обема с хартия, салфетка, тоалетна хартия и импрегнирате капилярно с капчицата - става на камък. Което идва да ви докаже, другари таблетомани, че Нещата в света могат да бъдат изключително прости и лесни, когато има разбиране в главата, а не чалга и ку$ви само.

с водка и сельотка

Алкашите ватенки - бяха държава космическа, но благодарение на некадърния гном путьо - станаха държава комична. Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече петнадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

А с какви двигатели беше изстреляно всичко това?

Фактите са си факти, и човекът правилно ги е изброил, ако щете вие русофилите и хиляда минуса да му наплякате, те пак си остават факти. Мога да добавя, за ваше успокоение, че руснаците са силни главно в автоматичните сонди до Венера. Там имат повече успех от американците, а Венера макар да изглежда близнак на Земята я сравняват с Дантевия Ад. Високи налягания, температури, киселинни дъждове, малко сонди оцеляват в тези условия. Не така стоят нещата с Марс, където повечето мисии на НАСА са успешни, докато тези на руснаците са повечето провали. За двигателите - уповават се на стари лаври. Най-мощната (засега) ракета е Сатурн V, тази, разработена под ръководството на Вернер фон Браун и изстреляла много екипажи астронавти чак до Луната. Новите американски ракети ще бъдат още по-мощни. А руските са скромна работа, макар да са наистина надеждни. А са надеждни благодарение на гениалния руски учен и ракетен инженер Сергей Корольов. За сведение на незнаещите, той е бил арестуван като "враг на народа" и е прекарал дълго време по концлагери, където са му разсипали здравето и затова е умрял млад! Ако руската/съветската държава се беше отнасяла по-добре, почтено и човешки със своите учени гении, може би руснаците щяха да имат по-голям успех, щяха и те да кацнат на Луната. Но не би - това е руската държава, такава е била и по време на царете, такава е сега, и няма изгледи да се оправи и в бъдеще. Не и при тоя нацист който сега държи властта в Кремъл.

Пак ще те секна, ама докато не си оправиш фактите, ще е така! НАСА не са единствените, изпратили сонда до астероид - ДЖАКСА също изпрати. А ЕСА изпрато сонда до комета. Телескоп в космоса имат и ЕСА.

И сондата Паркър не е на 6 млн. км от Слънцето, а на 18,6 млн. км. Очаква се 2024-та година да се доближи максимално на 6,9 млн. км. А и като цяло, поста ти няма работа тук. Не е по темата и си е чист спам!

При наличие на изобилно количество използвана тоалетна харти може и без лепило

Когато Хамериканците установяват, че химикалките не пишат в космоса, възлагат задача на цял научен институт, да се разработят нови. А в същото време руснаците просто са използували обикновенни моливи ( за младежите: струваха по няколко копейки в книжарниците)???...

Пак ли този виц? Я сега прочети истинската история... и как СССР са купували от тези химикалки.

Американците години наред ползвали молив, но разбрали, че е опасен в космоса. Затова 10 години след като полетяли в космоса, купуват от частен предприемач писалка работеща и в безтегловност след малки модификации. Естествено задача на институт не е поставяна, то и институти, в смисъла който ползваш, в Америка няма, това са соц творения. В Америка института е учебно заведение, където студенти и преподаватели се занимават с научноизследователска работа. Руслямците също спрели да ползват моливи и почнали да купуват такива химикалки, нищо че стрували няколко десетки долара, докато обикновените моливи "за младежите: струваха по няколко копейки в книжарниците"...

Цитирам: " ( за младежите: струваха по няколко копейки в книжарниците)???..." И така 1. Не ми стана ясно защо си поставил въпросителните знаци и то цели 3(ТРИ)! 2. Този виц за скъпата американска космическа писалка и евтиният руски графитен молив е абсолютна тъпня. Колегата по-долу е обяснил защо. 3. В България никога, пак ще го напиша - НИКОГА(!) не е имало начин да си купиш каквото и да било в книжарница за "няколко копейки"! Няма да обяснявам защо е било и Е така дори и днес. 4. Как е пагодата в Рассия?

Офертата за производство на първите космически скафандри на НАСА печели шивашка фирма, произвеждаща дамско бельо. Фирмата е правила сутиени за дами. Е, научават се да правят и скафандри. Един такъв съвременен скафандър сега струва няколко милиона долара. Руснаците възлагат на цял държавен научен институт разработката на съветски космически скафандри. Цяла тълпа инженери, научни сътрудници, стажанти, лаборанти, професори, академици и т.н. се занимават с разработването на съветския скафандър. И после защо нямали пари! Ми няма да имат.

Така е, като не са чували са дървен чеп!

И къде ще намерят дърво в космоса? Те си растат там в орбита? ;) Докато салфетки сигурно ползват масово за триете. Американците покрай счупената си тоалетна ползвали всичките си налични. Да не говорим, че за уплътнението чепа може да е по-неефективен. За да не протича като при вода си трябва калчища или по-нови методи. Иначе тук има няколко варианта. Побъркал се космонавт. По заповед на САЩ. Робот май още нямаше тогава. Изчезнал нит. Ако са виновни САЩ, Русия ги притиска тайно, че така може да има по-голяма изгода от голям конфликт.

Доживях Роскомикс да патентова нещо в полза на простия руснак

Разликата в налягането в космическия кораб и околното пространство е 0.1MPa. Не е проблем да се запуши с подръчни материали. Интересно ми е -какво стана с разследването за пробития отвор на модула за МКС?

Не, това не са космически кораби а американски детски фантастичен сериал от 70-те години. Та тогава пробойна от обект в междупланетното пространство бе запълнена От Звездният принц с хитовия за 70-те продукт polyurethane foam spray....струващ днес няколко $ в магазините за строителни материали. Явно затова заплатата на Рогозин е 1,5 по-голяма от шефа на NASA а руските специалисти взимат 10 пъти по-малко заплати от служителите на NASA.

Не, това не са космически кораби а американски детски фантастичен сериал от 70-те години. Та тогава пробойна от обект в междупланетното пространство бе запълнена с хитовия тогава продукт polyurethane foam spray....струващ днес няколко $ в магазините за строителни материали. Явно затова заплатата на Рогозин е 1,5 по-голяма от шефа на NASA а руските специалисти взимат 10 пъти по-малко заплати от служителите на NASA.

С туристките на НАСА трябва да си подготвен за всичко че може да са си забравили Прозака вкъщи.

Руските алконавти могат да патентоват и запушване с: тоалетна хартия (спестява се лепилото впръскване на нискокачествена водка, която ще замръзне * корнишон (ако им остане след запоя) ...

Не става ясно дали салфетката трябва да е употребявана или не. Моля, изяснете този въпрос, важно е.

След като методът е патентован, означава ли, че при домашен ремонт трябва да плащам на Роскосмос? Или ще ме съдят за нарушаване на патента?

С тях лесно ще се оправиш, но ако ремонтираш обект със заоблени ръбове, не можеш цял живот да изплатиш лицензните такси ..

Мдааа , там , където се ядат панголини за нова година , и после света страда .... така ще е ! Не Яжте панголини !

Ето затова Русия е велика и Русия може всичко. Всичко което Русия постори и конструира е толкова стабилно и устойчиво, че за ремонт има нужда от най-елементарни материали като лепило и салфетка. Бравос

Спекулира се, че дупката НЕ е била направена със свредел.

това е шега някаква. не вярвам да има дупки на космически кораб, а камо ли да ги запушваш със салфетки. малко малоумно ми изглежда.

Руснаци, сър.

Ама това си им е стар патент на мужикистанците, хаха! Още лади, москвичи, самолети - всички се поправят с плюнка и салфетка! :))) Невероятни инДженери са!

Тъп, както винаги. Не можеш ли поне веднъж да си различен?

Може да се смеем, ама на този етап оператори на салфетки и уплътнители могат да качват в орбита само "ватниците". За американците остава транспортирането на салфетките, оплътнителите и други.

поръчкова прекрасна храна за русофоби

Типичен съветски номер. Бедност и мизерия - това е. И никак не е смешно.

Друго си е да занесеш в орбита заваръчен апарат, добавъчен материал, предпазни средства и бай мангал заварика, нали!

Проста пенопяна върши чудесна работа.

се появил на гарата в Трънско едно чираче,рекло на майстора : Леле мале ,какво чудо е това майсторе ? А майстора му отговаря : Какво се чудиш бе , аз съм му правил кофража.

В Трън няма ж.п. линия !

Виртуална, виж я на Ю ТУБ !

А по-малки отвори с дървени клечки за зъби , предварително закиснати с вода.Патента е от Трънско.Така там закисват отворите по протеклште бетонови резервоари.

На фона на снимките от марс, тази новина направо развенча американската космическа индустрия. Е това е откритие достойно за нобел, даже два! и за подържаща роля!

Трънския метод е пробил всякаква конкуренция през вековете.Още през римските времена,трънчаните така са закисвали буретата с шльоковица срещу прокапване.

Сигурно с клечка за зъби потапят разрушител на САЩ.

Потапят ги Я !

Ние това го запушваме с чеп. Който не може да издялка чеп да ръга хартийки.

Днешните деца не знаят ,какво е чеп ? Мислят го за друго нещо и употреба.Едно детенце лани на блатото виде едно водно коче и вика на баща си : Тате , тате виж вертолет ! А баща му вика ,виждам тате ,виждам ! И той улав завалията.

А ние отдавна сме патентовали метода "Тел, тесла и вълшебните думички" за поправка на Москвичи, Лади и т.н.

Да патентоват задължително и "инженерно влакно" - тел. С "МОсквич" и "Союз" без тел в багажника не се тръгва на път.

Тоалетната хартия трябва да е втора употреба, за да прилепва по добре. Така ще се направи икономия на лепило . Салфетки в космически кораб е излишен лукс. Откритието на руснаците е достойно за Нобелова награда.

В Русия втората употреба е лукс, трета е ок.

Летят трима инженери в самолета - англичанин, немец и инженер Ганев. По едно време едното крило се нацепило и започнало застрашително да се клати. Всички много се притеснили, че ще се откъсне. Англичанина ги успокоил и взел да го ремонтира със специални лепила и нитове. След известно време обаче крилото пак се нацепило. Немецът ги успокоил, извадил специализирани машини и го ремонтирал. Но след още известно време крилото пак се нацепило. Тогава инженер Ганев взел една дрелка и пробил няколко дупки в крилото. Всичко се оправило и полета минал благополучно. След като кацнали, посрещнали инженер Ганев като герой. Всички го питали за революционната технология дупките. - Ми работя в завод за тоалетна хартия и от практиката знам, че никога не се къса където е продупчена !

0

Гении на научната мисъл

Ако няма лепило - с парченце сопол - правите на топче и го напъхвате в дупката.

със салфетка? Не може ли с вестник?

може и с ватник.

Може с вестник, но трябва да е Консомолская правда или Русииская газета. С Times няма да стане

0

А едно време какви вестници имашее..

Едно време дървените кораби са ги запушвали по подобен начин: парче платно, намазано с ла*на, слага се отвън върху дупката и водата си го притиска да уплътни.

Едно време на дървените кораби не е имало л.йна, защото са кензали директно в океана. Не ги разбираш нещата.

"...не е имало л.йна, защото са кензали директно в океана...? И кат са кензали в океаня, да не са кензали мармалад бре, тиквеник ??? лайна и говна си е било отвсекъде...

Ми не го ли размива водата бе?

кой ми пробива с дрелка кораба.... нали така беше? Явно си имат проблемите отдавна. Ама се правиха на ударени и питаха - кой ми сра в гащите? При тия рано или късно всичко излиза на яве.