17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И водка ще печатят, 5000$ литъра.

Руснаците са готови да правят вече шашлици в космоса, американците още се мъчат да направят безопасна ракета.

Пази боже сляпо да прогледне

Така е. Плодовете на краварската тъй наречена авикосмическа индустрия са печално известни. Решили говедарите, че и те могат, и хич не им пука, че стават за смях в космическата надпревара.

Луда крава, африканска чума, птичи грип.. Ясно е накъде отива всичко. На тия фирми нали някой трябва да им напълни джобовете. За целта трябва да се унищожат всички животни и растения и всички да почнем да ядем напечатано месо и марули. Натам са тръгнали нещата.

И държавата на ганювците с преклонената главица, които приемат всичко, е идеална за това.

Някъде към 2045 г. Но остава неясно, самото месо нали е клетъчен материал? Ще печата от месо пак месо, но по-скъпо, това ли е?

"клетъчен материал" е доста широко понятие. може да означава например целия боклук който остава от крава след като отрежем нормалните пържоли. не обърна внимание, но в статията пише: "Рaзрaбoтчицитe oт лaбoрaтoриятa 3D Biоprinting Sоlutiоns, кoятo e дъщeрнo прeдприятиe нa руcкaтa "Инвитрo"...". С какво ли според теб се занимава компания с подобно име? Защо ли би си създала дъщерна фирма с цел печатане на жива тъкан? Утре вдругиден и "клетъчен материал" може да се "роди" по метода инвитро (в епруветка).

Ммммммммммм...Друго си е една пържола да може да мезнеш, едно шишче, чеверме или шницел! Пък нека Мъски да бомбардира Марс с ядрени бомби, много много яко надрусан и напушен с марихуана и ЛСД!

Не разбирам защо трябва да го печатат месото след като имат "клетъчния материал", нали е за ядене. За да изглежда като пържола а не като безформено кюфте? Едва ли си струва да се качват принетери и т.н. горе за това, нещо друго има което не става ясно от текста.

По-скъпо е да принтираш в космоса месо, отколкото да го изведеш готово в опаковки. България бе водеща в тази област. Но в космоса е незаменима цената на принтирани органи и мускулна маса. Ако не и стави. Безтегловността и радиацията в космоса са неизбежни....поне близките столетия.

През ден я претопляте тази новина. Принтера швейцарски и им дадоха патента. Дори компанията им направиха в Лондон която тази година я преместиха в Москва.

Ню Йорк, а не Лондон. Фирмата се казваше - VIVAX BIO, LLC. Русия се опита да заличи всички следи от това, но информацията в нет-а още се пази, макар да я няма вече на руския сайт, но сайта жivaxbio .com все още е наличен. Не за друго. Споменавам го за да не вземе някой да си помисли, че руснаци са направили принтера.

Късокракия има нужда от такива новини за да не мисли народа за увеличените данъци и възраста за пенсйониране. Всеки народ си заслужава диктатора а при руснацие е просто паталогично.

А ти имаш нужда от дежурния санитар. Марш в стаята си при Наполеон !

скоро и на топлите точки в супермаркетите...

Моа ви напечатам един агнешки бут на бавен огън :)

Абе едва ли целта е да се печата месо, защото спокойно можеш да забъркаш в супника необходимите компоненти и да получиш нещо годно за ядене което да прилича на месо, ако ,освен органи, апарата печата нещо друго това по-скоро ще са мускули за подмяната на такива пострадали при травми или от радиация.

Schilo

Браво!