Руснаци добиват метилов спирт от стари гуми

Метанолът се получава под голямо налягане и температура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тва ако не е фейк новина е голям пробив

Ще падне пиене

То по принцип излиза и етилов спирт, ама него го усвояват.

Не се съмнявам, че руския инженерен гений ще изобрети добив на спирт от всичко...скоро очаквам и от камъни да почнат да произвеждат самогон...

Хубаво, но кое му е ИТ ?

Язък за жицата , бе бате

Ех, така ме разсмя сутрешно! Благодаря ти

и аз мога да правят диаманти от графит... ама ще струват 500х по-скъпо от тези дето ги копат в Африка и Русия. А продаваемостта ще им е НУЛА.

Това трябва да се полее!

Не е фейк, защото в Русия, фейк на тема алкохол се наказва със затвор!

Дали знаят, че не става за пиене.

"А водка може и от табуретки ... да се прави..."

Това не е новина. От 15 години вече в Русия се занимават с това ...

Ами остава да попрочетеш малко за производството, приложението и цената на синтетичните диаманти.

Браво, на руснаците това им приляга. Сега и масовият руски потрбител може да започне към практическото приложение на този метод. Само времето ще покаже дали метиловият спирт по тази нова технология или препаратът за баня по стара технология ще завощват сърцата на руските потребители.

Синтетичните диаманти са по-евтини и с по-малко дефекти от природните, тоест са по-добър и евтин вариант за технически цели.

Много забавни коментари от жители на квартали, където зимно време горят външни гуми, вместо да ги рециклират, преработват или утилизират. Изобщо, големи сме спецове в космическата надпревара, високите технологии, нАуката и техниката!

"... под високо напрежение и температура.." високо налягане бе неграмотиииииииииииии

на редактора му е все тая...

Аз говоря за себе си. Не за американски и европейски технологии. Както впрочем става дума и тука. 400 литра по 20 цента (цена на технически метанол в Германия) на литър са 80 евро, а колко са им разходите за тази пещ от 700 градуса, хора и поддръжка и машини. Ама големи сте буквояди. Вместо да се замислите ми давате примери които знаем от 40 години.

Руснаците стават невероятно изобретателни, като чуят думата "спирт".

Като ти е скъпо, пий вода с въглеводороди и дишай въздух с изгоряла гума в него! Аман от вечните специалисти, с дежурния коментар - НЯМА СМЕТКА!

от захар се прави . втасването се прави като се остърже мръсотията от крака на табуретката

Още през 2006 година във ВНИТИ, Санкт-Петербург, експериментираха с преработката на стари гуми в гориво за автомобилите.

Абе дай да се уточним - ще ги вулканицират или ще ги втечвяват?!? :)

Камък да стисне вода ще потече, а руснакът каквото докопа от него спирт ще изцеди...

щом мирише на спирт - става :)

Като си знаеш какви сте големи спецове по квартала който обитаваш що не си траеш и не си гориш гумите а си се разврещял пак.

Ти що се засягаш? Май панелката ти е около бул. Линкълн :)

ама много честно да разбера това население което живее на Територията.Страна на алкохолици повечето пиещи нискокачествена домашна ракия свързват всичко руско с пиячката.Кои са по-големите пияндета не знам със сигурност но знам от какво Цар Киро стана истински богат.Обитателите на територията освен да мразят и плюят друго не се научиха през годините на нищета и бедност-материална и духовна.Затова и така съществувате ......

Литър метанол на едро е доста евтин, така че силно се съмнявам да има някаква изгода от тази работа.

Явно толкова са изпаднали и загорели за алкохол, че от автогуми пиячка направиха...

Тролче, през 1999г известен днес медиен американски българин ми разказа....как работи в руска еврейска фирма в Чикаго....където дъртия евреин-американец се оженва за дъщерята за руски арменец....който руски арменец е откраднал от разпадаща се Русия тогава цялата линия....за ПРОИЗВОДСТВО НА ИЗКУСТВЕНИ ДИАМАНТИ. Точно тогава, този американски българин участваше по пускането в работа на тази линия в Чикаго. Толкова за американските технологии.

Само дето има известна разлика между метанола и етанола, но който не е слушал в часовете по химия е така.

За да замръзне трябва да си го поставил на температура доста под нулата. И алкохола няма как да e фалшив, щото фалшивия е убийствен. Може етикетите да са менте, да има по-малко съдържание на етилов спирт или ароматизиращи примеси.

За руснаците обаче това няма особено значение - количеството е на първо място!

Ти си ненормален. Да беше прочел поне поста ми и смисъла му. То се вижда кой е трола.

Радвай се че админа трие. Точно ти обясних че замърсяването от тази инсталация е същото като при горенето. А хората имат от 20 години начин да правят нефт от гуми.

Да не го е измислил войникът Иван Чонкин ,който вареше водка от лайна и захар?

ако няма СМЕТКА, то парите идват от данъците на хората. Сега си помисли дали руснаците които са на изменмогване (не си мисли, че само Московчани са руснаците в Русия) ще се кефят на това, че някой прави метилов алкохол като гори гуми на 700 градуса.

Това което е "изобретено" от Русия го има и в България и то от години. Ама нали трябва да хвалите русламските азиатци на които се кланяте.... 2013та "Технологии за преработка на автомобилни гуми" 1. Преработка чрез раздробяване - Сред методите за обработка е раздробяването на износените автомобилни гуми на малки парченца. Раздробяването на автомобилните гуми се приема за един от най-привлекателните методи за преработка, тъй като той позволява максимално да се съхранят физическите свойства на каучука в получения краен продукт от преработката. - Система за рязане на гуми Eldan 2. Процесът пиролиза - Друг метод за преработка на автомобилните гуми, водещ до получаването на нови продукти, е процесът пиролиза. Най-общо пиролизата е процес на разлагане на гумите под действието на висока температура. Изследван е и процесът пиролиза на смес от натрошени гуми (20%) и масло (80%).В България на процеса пиролиза се базира и съоръжението за пиролиза на цели автомобилни гуми на фирма Екопроцес и инсталацията Пиротекс, предлагана от фирма Енеркемикал. 3. Съоръжението за пиролиза на цели автомобилни гуми. Енергийната ефективност, изразена като разлика между получената от преработката чрез пиролиза на един тон гуми енергия, в размер на 35 700 МJ и изразходваната за процеса енергия от 2628 МJ, е в размер на 33 072 МJ/тон, което е равно на 9187 KWh на тон гуми. Получените от преработката на гумите продукти са: промишлен газиол 3,6 тона на ден съответно 1080 тона на година, въглерод на прах 3,6 тона на ден, 1080 тона на година, стоманена тел 1,2 тона на ден, 360 на година, въглеводородни газове (метан) – 3,6 тона на ден, 1080 тона на година. Те последното се правеше в Добрич от 2003 до 2009та и беше замразен. що ли? 4. Инсталация за преработка и утилизация на износени автомобилни гуми Пиротекс Та това което са изобретили руснаците, го има от години на пазара, дори в малка България.

а ти най-големия спец. Нищо че това което е направено от руслямска държава е всъщност западна технология от преди 20 години. ама нали трябва да изкараш надницата.

Жалко че са измислили как да правят метанол. Ако беше етанол щяха да си решат всички проблеми.

бая водород ще требе за хидрирането

Тия лосион пият, ти за един метанол

Вчера модератора яко три за българските установки за рециклиране на гуми, от 2003 г : Съоръжението за пиролиза на цели автомобилни гуми BULKAN чрез вакуумна пиролиза получените от преработката на гумите продукти са: промишлен газиол 3,6 тона на ден съответно 1080 тона на година, въглерод на прах 3,6 тона на ден, 1080 тона на година, стоманена тел 1,2 тона на ден, 360 на година, въглеводородни газове (метан) – 3,6 тона на ден, 1080 тона на година. Инсталация за преработка и утилизация на износени автомобилни гуми Пиротекс При производствената дейност по оползотворяването на отпадъците (до 5 т на денонощие) като краен продукт да се получи течна фракция – пиролизно гориво 2,80 т/24 h и пиролизен газ 0,30 т/24 h. Та руснаците откриват топлата вода с допълнителна обработка и вместо газиол получават метанол. Колкото до енергоемкостта на процесите при българсата технология Енергийната ефективност, изразена като разлика между получената от преработката чрез пиролиза на един тон гуми енергия, в размер на 35 700 МJ и изразходваната за процеса енергия от 2628 МJ, е в размер на 33 072 МJ/тон, което е равно на 9187 KWh на тон гуми.

Това е само прототип. Истинската цел е етанол от гуми да добиват.

Но не се споменава, че отпадъчният продукт са диаманти.

Евала на хората! Докато малоумняците луди говеда и еврофекали заравяха ядрените си отпадъци в земята, руснаците просто създадоха реактор на бързи неутрони, който преработва същите тия радиоактивни отпадъци в ядрено гориво за АЕЦ! Тъпаците дори даваха луди пари на руснаците, да им складират ядрените отпадъци, а сега руснаците хем взеха кинтите хем си осигуриха безплатно гориво! Същото ще бъде и с гумите! Евала на хората, не са тъпи луди крави я!

Възхитен съм! След като го добият да го пият - колкото по-малко идиоти, толкова по-добре за нормалните руснаци, не че ги има много.