Коментари - С какви западни изтребители може да се въоръжи Украйна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какви зпадни самолети ще бъде въоръжена Украйна ли ? ? ? Ами с никакви ! Това не е като да си поръчаш шкембе чорба и Перцовка....

счупиха тъпомера! това да не е лека кола! даже превада на документацията, смяна на надписите и програмите е 2-3 години! пилотите 5 г. висше и 5 години усвояване!! техниците поне 5-8 години яко учене!!!

Kalin

От цялата стати разбирам че кой квото има за изхвърляне да го да даде на хохлите вместо на вторични суровини.Голяма помощ няма що.Но ш те неискат истински да помахат просто искат руснаци и украинци вазимно да се трепят.

А какви ядрени подводници и самолетоносачи ще получат укрите? Ако оставим настрана алабализмите за пред дебили, основното средство в тая война е артилерията. И там нещата стоят така: 50 000 снаряда изстрелвани от руснаците за ден и 30 000 снаряда изстрелвани от укрите за две седмици.

Обучение за управление на F 16 - най малко 2 - 3 години + наземен персонал инфраструктура,обучение за управление на Mirage и Grippen най малко 2 години .Така че западни самолети няма никой да им подари.Може да им продадат но без пари няма самолети.Оснвен това руският шпион може от тези самолети макар и стари да вземе много инфо.То щом западни перални и машини за кафе са стратегически интерес за тях какво остава за самолетна авионика и въоръжение.Да им дават ненужните кофчези Су и Миг а и няма нужда ни от обучение нито от други главоболия.

нашите пилоти се обучават вече не знам колко години и имаме само един, който се е научил за основните неща, но не е научен както трябва. То самальота да не е велосипед, че като паднеш 2-3 пъти вече си научен. Кой ще ги кара тия самолети????

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Ами има все още руски влакове, мотрисите на метрото даже са руски!

Щом Америка не дава Ф16 ,той отпада като кандидат."Мираж2000" е възможен ,също "Торнадо",който се сваля от въоръжение в Испания,Италия,Германия и Великобритания.Съ щите държави могат да предоставят базовия модел на "Юророфайтър Тайфун",също свален от въоръжение.Със "Грипен "нещата са поособени,но той има найлесна поддръжка и най _бързо се подготвя за бой!

с никакви. тия смолети са пряко свързани със системите за наземна потдръжка

Кой ще ги пилотира тея изтребители?

Не е така, колеги! ... Всички знаем, че Наркоманците могат веднага да им осигурят чисто нови Чертежи на Фи-16 цола ... 3 милиарда за 8 парчета поне!

има да чакат на опашката. Има много преди тях които са си ги платили самолетите а не ги искат бадева ка Еленски.

да бе, ше чакат друг път ти да не би да си във война, че трябва първи да ги вземеш първи? Отиват където е с най-голям приоритет, а това е Украйна. Има много фашистки руски мутри за наритване там.

Прав си, Груьо ... Бързо да им пратим нашите Чертежи ... да помагаме!

Отговорът е прост. С никакви.

Подигравката с украинците е Огромна !! Карат ги да Умират с техника от 70-80 години на миналият век !! Просто си чистят боклука и го хвърлят... ПОДАРЯВАТ или ПРОДАВАТ на Украйна !! Превърнаха ги в Оръжейна МОРГА !! Как не могът да се усетят , че Запада е Напълно наясно, че Украйна няма как, да спечели войната!! САМИ си разсипаха държавата ...ПОВЯРВАХА на шепа продажни техни политици , че ЗАПАДА е зад тях и че ще им помогне НО ,...трябва да разберът , че.... Тези хора : Докато не наебът магарето.... Плява ...не му дават !!;)

То па руснаците все едно атакуват със супер модерни оръжия, повечето артилерия и танкове произведени в периода след втората световна война..

Руские обасрались ! Слава Украине !

Общо взето с никакви... Може е като АКО

А кой демократичен дрисльо трие всички по-нормални коментари?

този дришльо е от най-демократичните, краварските.Преди малко изтри този коментар-реплика : Умен си Ганьо, хитър си !(нерегистриран): "А пък по-бедните и по-глупавите чехи и унгарци cи взеха "Грипeн"-и..."

написах коментара !

Кратко, ясно и точно с НИКАКВИ. Това да не е детска количка, че да може всеки да го управлява. Дори 1000 самолета да им доставят, няма кой да ги подкара. За да се обучи пилот трябват години. Защо изобщо ни занимавате с подобни глупотевици?!? Те за танковете ще ги обучват 6 месеца, за самолети изобщо не може и дума да става.

През годините, докато използването на остарелите МиГ-ове продължаваше, пилотите ни изостанаха от колегите си в другите държави. Разбира се, уравнението се усложнява допълнително и от модернизациите, довели до различни модификации на тези най-известни изтребители в света. А в съвременната бойна техника всичко има значение - скорост, тегло, обхват на полета със и без допълнителни резервоари, каченото въоръжение на борда, радарни и компютърни системи и т.н. На сайта www.F-16.net пилот изпитател, който е летял както на F-16 (2000 часа), така и на германски МиГ-29 (над 500 часа), прави анализ въз основа на собствения си опит. За база той взема модификацията МиГ-29А, за която казва, че познава от руските изтребители, останали като наследство след обединението на Германия, и F-16 С блок 40. Ето някои от по-интересните сравнения. По отношение на скоростта и двата самолета показват сходни резултати, пише той. МиГ-29 се радва на предимство в скоростта на голяма височина с лимит според ръководството за полет от 2,3 Мах. Ограничението на F-16 във височина е 2,05 Мах. Иначе и за двата самолета са посочени едни и същи скорости за по-малки височини. Една от слабостите на Миг-овете, е че за разлика от американските си аналози те не могат да се зареждат във въздуха, което значително ограничава диапазона им на действие. Сериозна критика към руските изтребители има и по отношение на удобствата на пилота при управлението и боравенето с уредите. "От общо четири изтребителя, на които съм летял, МиГ-29 има най-лошите качества в това отношение - пише пилотът. - Хидромеханичната система за управление на полета използва пружини и ролки, които симулират изкуствено усещане за промени в скоростта и височината. В същото време е налице и система за увеличаване на стабилността, която улеснява пилота, но забавя управлението на полета. Лостът се мести относително лесно, но са необходими много движения, за да получите желания резултат. От своя страна това допринася за усещането, че самолетът е тромав. През цялото време, докато летите, лостът ще се придвижва на случаен принцип около половин инч и по този начин изисква непрекъснато внимание. А ако пилотът свали ръката си от дроселите, те вероятно няма да останат в позицията си. Най-вероятно ще се върнат към състояние на бездействие. пилотът трябва да работи усилено, за да накара реактивния самолет да реагира така, както иска. Това е особено очевидно при агресивно маневриране, летене или по време на опити за използване на оръдието. Стрелбата изисква много прецизна работа, за да бъде успешна. Качествата на МиГ-29 по никакъв начин не ограничават способността на пилота да изпълнява мисията си, но значително увеличават неговото натоварване. В същото време цифровата система за контрол на полета на F-16 е изключително отзивчива, прецизна и гладка в режим на полет."

Плащали сме $650 млн днешни пари за скапан МИГ-29 който няма победа във въздушен бой срещу Ф-16 никога никъде, това стана ясно след 70г припадане по руските бракми

А кога Еф-16 е побеждавал МИГ-29, че не се сещам нещо?

От коментарите излиза, че Грипен е по модерен, по -евтин за експлоатация, по-подходяш за нас. А Ф-16 е остарял и вече са снети от въоръжение, а ние тепърва ще ги взимаме, при това ги платихме авансово, без да се знае дали ще ги получим. Време е някои хора да се стягат за така наречените места за лишаване от свобода за неизгодни сделки!

Това е елементарен, ограничен, тенденциозен и профански анализ на сделката. При вземането на решение се разглеждат много повече фактори

Разглеждаше се един единствен фактор: посещението на няколко американски сенатора в България. Решението беше взето след анализ, от специална комисия и хоп, довтасаха юнаците и всичко се промени моментално.

Вчера обещах на една 10 пъти. Едвам 2 и нещо. Ма обещах за после другото. Летища, обслужване, пилоти, гориво, боеприпас и не знам кво. Който е бил пилот в БНА,БА да каже. То все едно от Паджерото да се кача на колата на шурея. И пак не се оправям.

Прочетете какво пише за Грипена в статията и се запитайте, защо избраха Ф-16, дето тук го пенсионират и то за поне 1.4 милиарда лева по-неизгодна оферта. Само като цена някъде 600 милиона лева. За Ф-16 никога не посмяха да кажат с ДДС. Без ДДС някъде 2.1 милиарда срещу 1.5 .(винаги казван таван с ДДС 1.8) 2 самолета по-малко, които на цената на американците (с други неща) е над 500 милиона лева ((2.1 милиарда/8)х2). Веднага заради капризност на Ф-16, решиха за 100 милиона за писта. Още не е готова напълно. Колко реално е неизвестно. И технически абсурдно за 1 писта над Пловдив! СААБ предлагаше 110% инвестиция. За да си покрият парите, само платен данък печалба би отишъл към 200 милиона лева. А при добри обстоятелства можеше да носи дори милиарди лева приходи. Отделно цена за час полет и така нататък. Но споменатото тук е доста старо и вече сигурно цените са други.

Решението за самолетите е и политическо, съвсем правилно Ф-16 бе избран. Офертата е добра, самолетът е по-способен от Грипена, дори към момента е един от най-надеждните многоцелеви изтребители

И за това ли редица страни го свалят от въоръжение и ще ги подарят евентуално на укрите, щот са много "модерни"?!

А пък по-бедните и по-глупавите чехи и унгарци cи взеха "Грипeн"-и...

хартиене айде стига с тези усраинци цял свят плаща за прищявките на фащ

С никакви.

бракувани, изхвърлени от употреба, разчистват си старото оръжие, а в украйна всеки ден загиват хора, предимно млади и оставят почернени родители и деца сираци

Някога да сме си мислели, че западнаците са помагали на някого ей така даром? Хич не им пука за украинските жени и деца. Всичко е за пари и власт. "Ма дааа, ще ви дадем оружие, споко - имаме едни поръждясали в склада, ма ще си ги позалепите и могат да изкарат 2 часа".

Не знам с какви МОЖЕ да се въоражи, но знам с какви НЕ МОЖЕ. А именно с такива които биха победилите руснаците! Такива самолети още не са измислени....

Всеки един от изброените е по-добър от всеки от руските, и са по-евтини за поддръжка

Защо ни занимавате с Глупости ? Каква Украина , какви пет Лева , тя я няма , тя е капут ! Пращайте укрите в Украйна и да се бият какво правят в България никой не ги е канил в България !

Звучи като да седнеш в другата кола и да потеглиш. Има ли някой който да вярва на тези глупости?

Дори и запада да достави самолети на украйна няма летци и обслужващ персонал който да борави с тях . За придобиване на опредлен боен опит са нужни месеци дори години време. Самолетите ще станат лесни мишени на руската армия.

Мислите ли че 10 танка са нещо?

Каквито и изтребители да им дадете, те нямат инфраструктура за тях... нито са научени как да ги "карат". То това не е като да смениш стария москвич с новото БМВ.

Нещо като на "Бой отиват само старците"...

Е как с кави? С каквито въоръжи и нас. Нарисувани.