Коментари - Най-големият самолет в света полита през 2016 г. | IT.dir.bg
назад

Най-големият самолет в света полита през 2016 г.

Започна сглобяването на най-големия самолет в света. Той ще бъде с 6 двигателя и ще служи за изстрелване на сателити директно от въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Най-големият самолет в света полита през 2016 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Два отделни /несвързани опашни стабилизатора ?! Та при даже минимална разходимост в ъглите им във средната част на крилото ще възникнат няколкотонни усилия ! Изобщо , тая крупнокалибрена простотия може и да излети някак си , ама определено няма да кацне . Поне не като цяла машина . Ще се сцепи при първия завой . Рекламната анимация са я докарали , обаче . За туй ги бива .

Баси и недомислицата - два самолета свързани помежду си с крило - това ще се разпадне още при първия полет.

Щом е американски не ми го фали, друго си е руското например Антонов, аууу и него го задраскайте че той пък е украински, че и конструкторското му бюрото е в Киев при хунтата. Така че дайте нещо друго ама рашан да е и не споменавайте за мечка, че гризлито е почти два пъти по голема, ех мъка, мъкааа!!!

За мечките от Камчатка и Кодиак не очаквам да си чувал, но поне бяла мечка трябва да ти говори нещо - не, че в перник имате ...

Антонов си е чистокръвен руснак. Това че навремето му завряха КБ-то в Украйна не го прави украинец. Антонов е СССР. след СССР украйна нищо не е направила в авиацията.

Това са просто три самолета с едно крило и нещастен екип от пилоти.

Западняците не могат да построят ракетни двигатели като руските и се опитват да извеждат сателитите в орбита с тоя самолет-туч! Двигателите му навярно работят със слама!

не си си пил хапчетата, мурзилко проста. самолетът ще харчи много по-малко гориво и ще лети и при по-лоши условия.

не се знае дали ще политне- но ако литне пък не се знае къде ще кацне

Неграмотниците от дира вече им е неудобно да си пишат истинските имена и го карат с някакви измислени псевдоними: Veline Nascimento Ама и те неграмотно изписани!

Максималното излетно тегло на Ан-225 е 640 t. Максималната товароспособност на Ан-225 е 275 t, с което той е най-тежкотоварният летателен апарат, строен някога. Шестте турбореактивни двигателя създават обща тяга от 1 377 kN, което го прави най-мощния самолет на Земята.

Тия - США, все искат техното да е по-големо. Па не може ли да се спрат малко, пуууууу! Къв Пол Алън, кви 5 лева, Ан-225 е най-голем!

Между най-голям и най-тежък има разлика. Ан никога няма да може да изстреля ракета без да се самоунищожи завинаги. Имат различно предназначение просто. Затова е и разликата в размаха на крилете и външния вид.

И колко полета има това недоразумение?

и какъв им е келепира?

Милиардни субсидии, повечето от които да бъдат откраднати.... Ииииии да размахат среден прът на голямата лоша мечка :-) Какво се печели от първите 10 км. от общо над 300, не става ясно, а от къде ще излети това футболно игрище е още по-мътно... И да, по-голям е от Мрия с размаха си, но това означава нова и единствена писта... в момента такава липсва... Специалистите от шопландия, да обяснят кое е по-скъпо... съществуващите космодруми или нов летищен комплекс?

Има орбити на сателити и на 50 километра

Много блядове по тия форуми! Де платени де разни слабоумници! Кви кражби кви пет лева бе ахмак. Инвестицията е частна, не на правителството. Товариш Путкин да не би да не краде бе?

Построяването на летище/летища за такъв самолет, вероятно ще е по-скъпо, отколкото изстрелването на сателитите с ракети от космодрум. Но те, в США, са си направили сметката, кое е по на сметка... Вълнуващ е мащабът на такъв проект, замисълът и неговото осъществяване. Още по-вълнуващо е, ако си представим, че такъв проект се осъществява в БГ. Швейцарците например биха го осъществили, така че няма да е проблем щото сме малки. В БГ всеки е специалист и всеки знае специалитета на нашата територия- побългаряването. Отделно парите за такъв проект ще потънат още на ниво скици. В най-добрия случай ще се получи нещо като проектът АЕЦ Белене, но никога няма да полети, нито ще изстреля спътник. Това е голямата разлика...

Келипира е че ракетните двигатели работят много по добре при "разреден" въздух. Потърси в нета specific impulse, или Удельный импульс.

При проблем, излезте и пак влезте

Мрия-та си е най-големият самолет, и ще е в следващите 2-3 петилетки, докато руснаците не направят по-голям. Този на Пол Алън е некъв измислен и няма да е по-голям от руския самальот.

стига с тия велики руски гении ве те знаят само как да рафинират спирт във водка

... и да продават ракетни двигатели на щатите.

малка поправка това няма да буде наи големя и наи тегкотоварня самолет. наи големя е антонов 252 мря с товароподем от 6ч0т 100т повече от този и е произведен през 80те *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Se taia

Може би са имали впредвид размаха на крилата, а не товароподемността. Отделно от това Мрията май са я заземили напоследък, защото няма поръчки за нея.

малка поправка това няма да буде наи големя и наи тегкотоварня самолет. наи големя е антонов 252 мря с товароподем от 6ч0т 100т повече от този и е произведен през 80те *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

до тогава има много време може тези сателити да не ни са нужни

Ако продължават да насъскват Украйна срещу Русия може и света да спре да съществува и Земята да си направи Ъпдейт.

Не разбира защо болхарски братя толкова зли към меня. Аз съм ваш по-голям брат - викайте ми братушка, иначе ще има пляс-пляс

Se taia

Офф, не може да не се изсере някой по темата. Къде видя тук политика бе?

Говориш украински драги а не руски. Еххх земя, като една човешка длан. Иска ви се да сте руснаци но още много малко ви трябва за да бъдете такива.

val55

Замисълът е добър, но 10км. височина на изстрелването не е оптимална. Много по ефективен, ще е самолета, ако има 2 ракетни двигателя, който да могат да работят 10-12мин., коитколкото да издигнат самолета на 20км. височина, и тогава да се изстреля сателита. При 4 двигателя, като тези, които има сега са напълно достатъчни за излитане даже с по голям полезен товар на по малка височина, а след изстрелването на спътника да кацнат обратно. Ракетните 2 двигателя, ще могат да се използват многократно. Ракетата носител на спътника тогава може да има 1 или 2 степени, като по този начин може да се увеличи полезният товар и то без проблем. Най-голяма ефективност този самолет, и с по голям полезен товар може да има при излитане, и кацане около екватора не, че сега неможе да излита от която си поиска точка на Земята. Далече от екватора виначи, ще е с по малък полезен товар за сметка на горивото и степените на ракетата носител......

Товарен самолет на 20км???? Добре като идея ама...не всичко което Фърчи се яде.

val55

....целта е с ракетните двигатели да достигне тази височина, а не да развива скорост по голяма от звука, защото знаем, че с тази конструкция ще се разпадне.... Явно не сте ми схванали мисълта за достигането на такава височина....

Мдаа..само 2 ракетни двигателя му трябват на този самолет. Озобено с тази конструкция. И най-вече с тази форма на крилото....Накои негови части може и да стигнат до 12-13 км, ама чак до 20 не вярвам.

val55

....ще достигнат, ама само ракетните двигатели....

А Руския Хъбъл за коги беше? 2035 ли беше?

Тия взеха на руснаците хляба!!

Е, това е здравата конкуренция. Който повече работи, има по-добри кадри ще спечели. Нека по-добрия да спечели от това ще спечелим всички , имам пред вид цялото човечество.

Само ако знаеш обаче колко руски инженери работят в мръсни западни компании. (същата работа и с българските)

В статията се казва, че ракетата със спътника ще се изстрелва от самолета на 10 км височина, а в клипчето се казва, че ще е на 1000 морски мили. Журналята, намерете си по-добър калкулатор. 1000 морски мили не са 10 км.

Вярно е написано в статията. Сателитите, изстреляни от самолета, ще се качват на голяма височина. Повярвай, няма самолети, които летят на 1000 мили над Земята :)

трепна ръката и стана - вместо +. сори.

1000 морски мили е обхватът на самолета !! То си го пише, ама кой да разбира..

е дължината на полета, смешко!

репликата ми е към 32683, не си дава сметка, че това са над 1800км над земното ниво...

Украйнците си имат Антонов, хамериканците си имат Боинг, еврогейовете си Еърбъс. А ние руснаците си имаме колхозни самальоти да си пръскаме разораната целина

Само да ми напомниш , ние колко вида и колко бройки самолети произвеждаме годишно.В Русия са затворени повече заводи за самолети отколкото ние сме произвели за 100 години.

Кои сте тия "ВИЕ"?

В България имаше самолетостроене до 9.9.1944 г. Питай комунистите какво направиха с хората кото се занимаваха с това производство ......

За Илюшин, Микоян, Сухой, Туполев, Яковлев чувал ли си? Не че Антонов е украинец, както се опитваш да лъготиш...

Мрията е строена в украйна, затова става въпрос. А Микоян е бил арменец между впрочем. Всички СССРци, останалото са глупости

А да вземеш да провериш кой е най-големият (и то товарен) самолет в момента? Сигурно ще останеш учуден.

An - 225 мрия

По ли е практично изстрелването на спътниците от самолет,отколкото от земята,щото не се изстрелват спътници всеки ден.И само спътници ли ще се изстрелват-хъ хъ хъ!!!

Явно така са преценили умните хора Ганьо. Ти колко самолета си изстрелял през живота си? Нито един? А акъл даваш. Паси там говедата и не се занимавай с неща от които не разбираш.

Ти бе,дето си се писал Туполев,дали знайш кой е?А аз понеже паса говедата,не давам акъл, а по скоро съм учуден.Следва отговор на оня,дето изстрелва по света всеки ден спътници-абе тоя самолет ще обикаля по земята за да изстрелват с него всеки ден спътници ли бре-от всяка точка и от всяко кънтри ли бре!?Драгойчо изглежда нормално-Драгойчо,тоя самолет има друго предназначение ,според мен,ако разбираш ,какво имам пред вид!

Колко самолета съм изстрелял ли-ха ха ха-как се изстрелват самолети бе ,цървул.Но понеже паса говеда ,но зацепвам какво имаш в предвид,ще ти кажа-един.

По света спътници се изстрелват почти всеки ден

Изстрелването с ракета носител е по-сложно. Зависи от времето. Космодрумите са много малко, а летищата са много. Космодрумите са на малка географска ширина, а ако изстрелваш от самолет, летището може да е навсякъде.

Космодрумите са малко,а летищата много-ха ха ха-не бъди наивен Драгойчо.Самолета няма да обикаля летищата-ъхъ.

Se taia

Нека да излезне реално, и тогава ще можем да говорим. В момента имат само едно клипче. Идеята изглежда добра. Остава да я реализират с теглото, което са планирали.

Освен клипче, имат и самолет.

Se taia

Имат самолет, само дето не е с дадените параметри. Както казах имат предизвикателства хората. Нито казвам дали са добри, или лоши. Няма губещи, когато има напредък в технологиите.

еи има разлика между големина и товароподемност. в статията се говори за големина *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно света си няма най-голям самолет в момента. Боже, колко мъка има по тоя свят....

"Най-големият самолет....." Нека първо да полети пък тогава да го наречем самолет, засега си е проект.;) Antonov An-225 Mriya - maximum takeoff weight of 640 tonnes. Иначе по размах на крилете поне новия е проектиран да е с повече.

Антонов е украйнски самолет

Антонов е чист руснак роден в Подмосковието.

Нещо сте объркали в тая статия. Според дизайна на крилата и фюзелажа, А380 е проектиран за максимално тегло на излитане 650 тона. Тоя самолет е гигантски, най-големия, ама ще има максимум 544 тона.

Разлика между големина и тегло правиш ли? Един килограм желязо е доста по-малък като размер от 1 килограм памук.

А ти четеш ли какво пише в статията: "Максималното тегло на излитане е 544 тона."

val55

Не са се сетили с реактивни дирижабли....е по бавно, ама много по сигурно и по високо от 10км. Проблем сигурно може да се окаже началната скорост при изстрелването на ракетата носител на спътника.... Дирижабъла трябва да има по специална констрикция за голяма височина. Предполагам, че може да се стигне и над 20 км. височина но материалите и оборудването може би, ще излезе по скъпо от самолета. Дали е така могат да кажат само специалистите. При многократна употреба при всички случаи, ще се изплати, ама трябва да си е бая голям за целта. Друго нещо си е наноасансьора и орбиталнита станция и док за.....