Коментари - Samsung също прецаква старите си телефони? | IT.dir.bg
назад

Samsung също прецаква старите си телефони?

В Италия смятат, че Apple не е единствената компания, която нарочно прави своите стари телефони по-бавни.

Обратно в новината

Коментари - Samsung също прецаква старите си телефони? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А вие ако знаете в риболова каква измама е. Всъщност измамата я има и когато една фирма има два модела, евтин и скъп. И двата модела имат описани задоволителни характеристики, но когато купиш евтиния се оказва примерно така дебалансирано утежнен телефон, че вероятността да го изпуснеш е 200 % по-голяма. В този пример съчетах малко нещата с риболова и стигнах до абсурден пример, но истината е че за по-евтините модели липсва информация какво в тях не е е наред :)

link да се чете D i r . b g

И link прави същите номера. Либералния иначе сайт има тотална цензура! За глупости ти разрешават да пишеш, но ако си политически неугоден, за политика ти банват възможността за коментар!!!!!!!!!!!!!

Зациклихте........

Това значи ли че ако си ресетна телефона до фабрични настройки той пак ще е общо взето по бърз отколкото след ъпдейтите ?

Едва ли. Производителят може да направи каквото си иска и с фърмуера на най-ниско ниво, можеш само да се надяваш някой да го принуди да върне работещото положение или той сам да поиска да го направи.

Хе хе! Значи 1996г тогава все още младеж, чета аз статия на инженер от Philips който преди време бил работил и за Simens, та какво пише в статията тия две фирми имали специални инженерни отдели дето били открити години преди да се напише тая статия, та тия отдели мислели само и единствено как нещата да се развалят непосредствено след като им изтече гаранционниа срок! Тогава като малд левен естествено не повярвах на тия неща! Но след това се замислих ами естествено е да е така! Просто ако ти тая године не си купиш нов телевизор или телефон или обувки или какво да е ами то компанията ше и намалеят продажбите и може и да фалира! Та това е заложено в сегашната икономика! Требе да се потребява и консумира! Требе секи дан да харчиш пари дори за неща дето не ти требет! Просто е! Само требе да се замисли човек!

Това се казва индустриален дизайн и не е от вчера нито от 96-та. Навремето се изискваше вложените материали да издържат механически до гаранция, но те издържаха десетилетия след това. Електрониката от едно време си бачка все още, аналогови системи. Сега с цифровата техника е много лесно, кодират чипа да спре напрежението към някоя част след еди колко си часа и айде на боклкука.

Така де! Ма това сега е засилено в десетки пъти! Едва ли не ако може да се чупи секи месец! Да видим обаче до де ше го докараме така!

И кой е тоя чип дето се самоубива по тоя начин. Аз не съм видял такъв досега - а не е да са малко тия дето съм видял (видял като в подкарал от нулата).

Не го правят така. Да, напреднали са и в това което описваш - да направят материалите трайни до гаранция - но това не работи особено добре, вариациите в условията на употреба са прекалено големи за да е печеливш такъв подход. Това, което ПРАВЯТ, е да омазват софтуера отвъд всякакви въобразими граници - и през няколко години да се налага да купиш ново устройство просто защото примерно един гигабайт RAM му е малко (едва ли са много ако въобще ги има разбиращите абсурдността на такова нещо като "малко гигабайта RAM", дори професионалисти ползващи уинтел машини са привикнали към ситуацията и просто куупуват и трупат, то не е и да имат много опции).

От програмиране не разбирам, но виждам някои работи по платките. Примерно някои елементи по платката ги поставят така, че да се скапят, а могат да се поставят и по друг начин. Ремонтирам битова техника. Има едни печки на AEG, 900 и нагоре лева, само фурната. наблъскани са са 40 програми и ти трябват две висши образУвания за да изпечеш пиле. Та платката (мозъка) която управлява цялата чудесия е поставена на такова място, че след време влагата и температурата я скапва. А МОЖЕ да се сложи на друго място, като се пусне лентов кабел от 20 см. Нали не мислите, че немския инженер му се е досвидяло за този лентов кабел?

И мойта кола след ъпдейтите се скапа. Едно време вдигаше 220, сега едва 120. Ще взема и аз да заведа едно дело по този случай...

Ти хубаво ще заведеш дело, ама докато тече делото опиши много подробно къде си ги вдигал тия скорости. Не за друго, ама после да могат да те сиктиросат здраво с глоби.

В Германия на аутобаните скоростта е между 160 и 240.

самсунг и апъл отдавна са на едно.SONY са номер 1.

Моят телефон започна да прави проблеми с количеството свободна памет. На всички по-тлъсти приложения им махнах ъпдейтите, след което инсталирах само последните и ефектът беше много добър.

Ако не знаете, подобни неща се правят през бордните компютри и на новите модели коли.

Аз ъпдейти на колата си не правя! Но напълно е възможно, ако се усланяш на Оригинални серзвизи, тия винаги искат да щавят хората! Ама който се върже де!

Стига глупости. Никой не ви кара насила да правите апдейти и за всеки е ясно че всяка нова версия изисква повече ресурси. Това е откакто свят светува.

Никой не ни кара и да имаме дупки в сигурността, ама ей ги на! Освен това много от услугите се променят, което нарочно или не, понякога върви с ъпдейт на съответните приложения.

Точно така, ако искаш последни версии на приложенията апдейтваш и имаш по-бавен мобилен с по-често зареждане или си купуваш нов мобилен. Но си е пак ваш избора

Всъщност това не е вярно, даже е много далеч от истината. Нови приложения ползващи графичен хардуеър, разбирай игри, може, всички останали всекидневни приложения в това число и операционна система, няма никаква причина да върши същите си дейности по-бавно, освен ако специално не е "оптимизирана" за това. Дори напротив, ако някой сериозно се занимава с оптимизация, то те по-скоро може да стават по-бързи, понеже в момента хардуера е доста като възможности пред софтуера. Само хора ползващи тежки изчислителни процедури или правят неща изискващи сложни графични обработки могат въобще да ползват пълните възможности на хардуера, всичко останало може да се оптимизира да си бачка, ама никой не го прави, щото има взъмжност да си купиш устройство са 127367126387126378 ядрен процесор и 12983798127389123 гигабайта рам.

Щука

Сигурно така правят. Но тези всички агенции за защита на потребителите какво чакат? Да се хващат в ръце и да съдят тая пасмина, да сторят нещо срещу ежедневния терор от Фейсбук, производителите на електроника, на автомобили.. То да лаят могат всички, ама като почнат да им забраняват стоката и им наложат 10 цифрени глоби.. Ще им дойде акълът.

И майкрософт ги правят тия номера, след последните ъпдейти компа ми стана значително по-бавен.

Кой ти бие по главата да слагаш ъпдейти. Ама много ясно, че го правят. Аз лично съм бил жертва поне два пъти. След това чиста инсталация и забрана за всякакви ъпдейти. Никакви проблеми. Ъпдейтите на микрософта никога не слагайте, бозата е голяма!

3евзек

При мен също няма нищо интересно за хакери и вируси.

Как се забраняват в Вин 10?

Твърдението ти е партенка!

Дъщерята е на 16, оня ден вика - Тате, писна ми от тия смартфони, искам обикновен телефон с бутони и без нищо. А аз - дадено бе тате, взе си най-евтиния Алкател. А аз сега влача два смартфона. Няма да изхвърля нейния де.

Глупости на търкалета, дъщеря ти ням как да иска обикномен телефон, всички деца, младежи и тийнийджъри не пускат от ръката си смартфон и се спират да го чешат с пръст. Това, което казваш, е мека казано невъзможно.

Е за какво да се лъжем? Няма невъзможни неща, вервай ми.

И защо да е невъзможно? Не вярваш на нещо напълно възможно, но ако някой ахмак ти каже, че в Швеция дават по 5000 евро за събиране на фасове в парка ще му повярваш.

Приятелски ще те посъветвам да разбереш за какво ползва този телефон дъщеря ти, по конкретно с кого и за какво говори. Сега кажи че си и взел и предплатена карта........

Прав си, със смарт телефона не може тези работи да се проверят. Предполагам говори със сводника и доставчика на дрога. А може би е посредник на поръчкови убийства, вероятно е замесена при последното показно такова. Пича да каже дали тогава е взел телефона с копчета.

Технически погледнато, на един смартфон може да се правят доста повече работи, които няма как да ги разбереш, по лесни начини. На простия телефон една разпечатка е нужна.