Коментари - "Самсунг електроникс" строи най-големия завод за полупроводници в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

телефон самсунг галакси-5ж произведен август 2022 г. във Виетнам, е запечатан така ,че да не се видят китайските части!!!

Самсунг не са много наясно какво правят, но ако им се даде конкретна задача да произведат хардуер са окей. С две думи правят работата дето америка оутсорсва

Самсунг е основен подизпълнител(инженерен проектант) на световните нефтоноходища. В Ирак също....на "руските" находища. Нямаш на представа какъв гигант е Самсунг. Електрониката е само част от бизнеса им. Так что не пизди, блядь!

Америка също строи завод, деменцията байдън отпусна 50 милярда

Ти случайно да си чувал какво произвежда единствено в света холандската ASML.Научи преди да ръсиш бисери.

"Как ще ги стигнем корейците, че и задминем - дори. Дай си ми чистачките, или ми ги върни...." ( цитат почти от Тодор Колев) Представям си след време как нашите наследници - европейци, ще ближат...ръцете на всевъзможни азиатци ( даже и на индийци!) така, както техните предшественици са близали ръцете на всевъзможните европейски колонизатори. Тъжно, но факт. Дано дотогава забравят точно как са действали англетата и франсетата. Че и не само те. Като ходим по Брюксел и цъкаме с език, всъщност се възхищаваме на зверствата на белгийците в Конго и начина на експлоатация на каучуковите плантации. А някои казват, че Африка е следващата Азия...

300 милиарда долара инвестиция? още една азиатска криза и сме чао. тези пари трябва да се влагат в европа! не в азия, смешници.

в европа ще отидат за дигитализация на културното наследство. освен това корея си инвестира в корея

Европа приключи, пич!... Приключи в момента, в който стана официална колония на САЩ... Така че, sorry!...

пророк-манаф?

ㅤ

"Тази година завод за полупроводници, а догодина за цели и още по-цели и кръгли проводници..."

Пожелавам им догодина да построят за цели!

Догодина - цели.

А за "цели" кога?

И нас какво ни касае това, че ще строят завод в Южна Корея!! Важно е да кроят в БГ , ама НЕ.

Ще свият перките на китайците.

Касае ни. Къде 2042 вече ще можем да си купим електрически коли...

Гангнам Стайл ще го гризкат бедните както е в Руската Федерация всичко живо бачка и живее в мизерия, а Москва се къпе в разкош да живее СССР :)

...явно никога не си бил в Русия... Или поне през последните 10-15 години...

Отивам на интревю за работа тлефат сивито ми викат неставаш питам шо бе викат прекалено си умен на нас ни требват по тъпи,

Явно са ти спестили истината, че си неграмотен селянин олигофрен.

Един французин ядрен физик каза ходил съм до южна корея сега се опитват да правят аромби реактори вика елементарни изчисления не могат да правят и бъркат мерните единици и това уж инженери вика нищо не става от тия.

А ние като сме по умни какво правим? Така се започва китайците преди 30 години къде бяха с 20 долара на месец, а сега къде са? Индия? Ние от 7милиона станахме 6 и само се присмиваме (национална черта)

Чиповете са остаряла концепция новоро направление е изчислителна машина ака просесор на принципа на флуид с нулев вискозитет

Целият свът търси чипове, дават стотици милиарди $ инвестиции за чиповете, но ти Бай Ганьо знаеш по добре, били стари технологии. Накъде вървят технологиите хал хабер си нямаш, Ганя.

ㅤ

Истината е, че това, за което ти говорят, няма да го схванеш и след 100 години

До 2042 минимално до тогава неможе без Китай.....само незнам дали до тогава че има юужна Корея...

Их че се изака мазно....

Истинско изказване на фашист с либералдемократично мислене....американофилка

незнам, неможе - не знаете масово да пишете, ама иначе мнения изказвате по форумите да си ебе майката

Че си пишем как си сакам на нето интелигенте.... Ама аргумент нема а итрак...

нещата не са така чернобели както на пръв поглед ти изглеждат. Да Китай в момента произвежда малко над 50% от микропроцесорите в света ... в същото време Китай внася над 80% от микропроцесорите, които потребява. Какво означава това? Китай произвежда микропроцесори които лично на Китай не им трябват, а са главно за износ. В същото време Китай явно е неспособен да произвежда по-голямата част от микропроцесорите които реално потребява. Извода е Китай е изключително важен за световния пазар на микропроцесори, и в същото време Световният пазар на микропроцесори е изключително важен за Китай. Света не може без Китай и Китай не може без Света.

Айде честито, днес за полупроводници, утре - за цели проводници! Това, което в Русия са олигарсите, в Южна Корея са т.нар. "чаебол" - създадени с държавни пари монополи. Най-големият чаебол е Самсунг (другите 4-5 такива монопола са LG, Hyunday и дъвките Lotte). Опа, Гангнам стайл.

така е, 5-6 големи корпорации са и контролират 90% от всичко в Корея, да не говорим и че някои са роднини, като фамилиите които управляват Самсунг и ЛГ, а всички те пък се отчитат на големия брат отвъд океана, то затова е цялото това напъване със Северна Корея да не вземат да се обединят, че тогава американосите ще трябва да си ходят

Подобна схема на публично-частно партньорство практикуват и Япония и Китай ... и трите са примери за относително добре работещи икономики и индустрии. Ако южно корейците трябва да избират да се обединят със Северна Корея или да загърбят САЩ, как смяташ ще постъпят?... Няма нужда да отговаряш, вече си написал че явно ще изберат С.Корея и ще загърбят САЩ. На мен лично това ми звучи смехотворно.

те и американците така си мислят, та затова ходят всяка година да правят учения, да не би Южна Корея нещо да се обърка и да преговаря за мир. щото им затвориха 60% от базите в Корея и още искат да затварят а иначе едно време и на дядо ти му се е струвало смехотворно Източна и Западна Германия да се обединят ама на гледай сега къде са

Нещо си скаран с реалността! Camp Humphreys е най-голямата база на американската армия извън САЩ и познай къде се намира. Ще ти подскажа - някъде на юг от Северна Корея. Затварянето за което говориш е само като бройка. Реално от 2005 г насам тече програма за консолидиране на американските бази в Южна Корея, елимиране на по-малки бази, концентриране в няколко по-големи, но реално числеността на американския контингент не е намаляла, напротив даже се увеличи. Не разбирам какво общо имат Германиите и Кореите. Всяка ситуация е уникална сама за себе си. Все пак ако ще черпиш някаква аналогия задай си въпроса: защо обединението на Германиите се случи? Отговора всъщност е много прост: Заради колапса на СССР! На същата логика какво трябва да се случи за да се обединят Кореите? Да колабира от една страна Китай или от друга страна САЩ и Япония. Да тогава може и да стане някакво обединение. Не виждам как едното от двете би се случило близките поне 20-30 г.

A догодина за цели проводници

Хвала и поздрави за посредника, дето е уредил сделката. Войната за чипове, тепърва предстои.

Хм, Самсунг върви нагоре и стори нови заводи, а великият Хамерикански епъл съкращава разходи и гони служители ? А всъщност ни убеждаваха Хамериканските "експерти" и банки, че епъл е свръх, ултра, мега успешен и нереално милиарден с техните ... 10% пазарен дял, основно в сащ ... Същото и с теслите - нямат и 5% от автомобилният пазар в света, но пак хамериканските "експерти", които фалираха няколко банки само за седмица ни убеждават, че теслата е в пъти по-успешна от стогодишните автомобилни компании по света ... Ето така издиша нещо пълно с въздух под налягане - шумно и смешно ... И затова се правят такива малоумни класации - за да привличат балъци, които да купуват акциите на епъл и тесла, а всъщност са въздух под налягане и един ден - пуф ... демокрация ха ха

Ясен си ми от това смешно коментиране на тази новина. Само трябва да си смениш името от user на Loser. Ще е по-точно.

Отворко, пазарната стойност на Епъл е 4 пъти по-висока от Самсунг

Змаеш ли как се смята "пазарна стойност" , че говориш ала- бала.

Е що не избраха да е в България?

Много русофили и атакаджии брат. Искат да излизаме от ЕС, а това означава край на свободното движение на хора, стоки и капитали.

Малката - заводът се строи в Южна Корея, в Азия е, поне до вчера не бяха в ЕС ! Не е в България, не е и Европа, защото тук, както и в целият ЕС е нереално скъпо като ресурси (газта е от сащ бе миличка, забрави ли - на тройна цена), абсурдно високи заплати за ниско квалифициран труд на мигранти и безсрамно високи данъци, които не ти гарантират абсолютно нищо ! Та затова не е в ЕС ! А за такава като теб е нормално за всичко да са ти виновни Руснаците ... даже ако си украинка - очакваш целият свят да ти е длъжен ...

Аман от руски подлоги дето пишат глупости . Какво е цената на газа имаш ли представа ? измръзна ли Европа през зимата ? Кокло завода са затворили задари липса на газ / скъп газ ?

А за цели проводници кога ?