Коментари - Кой от тези 2 смартфона снима по-добре (тест) | IT.dir.bg
назад

Кой от тези 2 смартфона снима по-добре (тест)

CNET са провели интересен експеримент, показващ кой смартфон прави по-добри снимки - iPhone 8 Plus или Samsung Galaxy Note 8.

Обратно в новината

Коментари - Кой от тези 2 смартфона снима по-добре (тест) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе я кажете нещо за чувствителността на радио-модула. Или пък колко dbi са антените, каква насоченост имат ..Може и за wireless картата. Или пък за драйверите на безжичната карта, в частта "roaming", щото "джуджавка" с WinCE превключва между два аксес пойнта без да губи и пинг, докато при смоменатите играчки е мъка. Даже голяма - не работи.

Е айде сега...Камераат на Самсунг била по-чувствителна към светлина...Само дето който има идея от фотография му е пределно ясно колко голя и осезателна е рзликата между бленда 1.7 и 1.8! Направо си е цял стоп...не думай!

Балъците вярват. Да сравнят два RAW файла и тогава да пишат статии. Другото си е софтуер.

с техните 24 мегапиксела, къде са тръгнали въобще да продават смартфони с камера...

Мегапикселите не правят качеството на снимките. Ако не знаеш де. Мегапикселите продават ширпотребата

снима по добре и от двата.. вече дори не си мъкна никона от както го взех. И камерат ми е 13 мегапиксела тия са още назад, а са с нови модели....загубеняци.

Верно ли бе? Тц, тц, тц. И Nikon-а ти е много ще знаеш

ай сиктирите ги ползвам само в кенефа , за друго не стават!

В сравнение с Lenovo, всички са от яки, та по-яки.

Нормално. Едните са водещи от 2007-ма, другите жълтури, заедно с приятелчето им Гигъл, са копирачи.

"Другите жълтури" произвеждат повечето части за "водещите от 2007", включително дисплеите.

ТЪПО Е ДА ПРАВИШ СНИМКИ СЪС СМАРТФОН .... АКО БЕШЕ ОКЕЙ , ВСИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОТОГРАФИ НЯМАШЕ ДА СИ КУПУВАТ ФОТОАПАРАТИ , А СМАРТФОНИ :)) ... РЕКЛАМНИ СТААТИЙКИ ДА ВИ СЕ ПРОДАДАТ ТЕ;ЕФОНЧЕТА :))

Не знам за вас, но аз лично предпочитам снимките на Note 8... Този, който е сравнявал е бил бая кьоравичък, за да излезе с твърдението, че iPhone 8 снима по-добре. Да, има моменти на превъзходство, но за мен не е допустимо да затрива детайли от снимката, просто защото Apple така са решили.

Нормално е имайки ноте 8 и тотално плюейки ябълките да твърдиш, че самсунга е по-добър. На твое място щях да си взема един 8 плюс и да провера лично как седят нещата. Имаш достатъчно финанси и няма да те заболи особено. А в повечето тестове айфон 8 плюс изпревари нота. Някои от тях са на сериозни медии. Разбира се има и такива тестове според които нота е равен на айфона. Но като цяло ябълката надделява. P.S. Само от любопитство, кой модел е росо-то? 458?

Не знам за вас, но аз лично предпозитам снимките на Note 8... Този, който е сравнявал е бил бая кьоравичък, за да излезе с твърдението, че iPhone 8 снима по-добре. Да, има моменти на превъзходство, но за мен не е допъстимо да затрива детайли от снимката, просто защото Apple така са решили.

От огризката по убаво нема

Мисля че голямото предимство на камерите на Самсунг е споменато на края: Galaxy Note 8 има едно предимство - по-чувствителна е на светлина. Това е голямо предимство ако правите снимки при недостатъчно осветление.

Което по никакъв начин не проличава при снимката на тъмно на сградата с лилаво кубе, приложена към статията...

е да де. снимките са пипани доста за да излезе този резултат

То е ясно, че дръпнат освен да копира от недръпнат друго не мож направи сам.

Щука

Пропуснато е (сякаш умишлено), че двойната камера на Note 8 разполага и с двукратно оптично увеличение... Което само по себе си не е никак малко като предимство. Към редактора: думи като "видеа" или "видеота" могат да бъдат лесно заменени с... Видеоклипове. Звучи по-добре, а? :)

Още двойната камера на айфон 7 плюс има двойно оптично приближение. Сега Самсунг наваксаха и в ноте 8 сложиха и те.

ARM боклуци за балъци.

Тези снимки с айфона преди да му се раздуе батерията ли са правени или след ....

Изборът трябва да се прави по друг начин, не с това коя камера как снимала. По-скъп ти е хардуера отколкото информацията, която му доверяваш - купуваш андроид на вкус и цена. По-скъпа ти е информацията, която доверяваш на устройството - купуваш си iPhone от генерация, съответна на джоба. Тук не включвам крайниостите от типа "гъзарията ме кара да си купя последния айфон" и "докато има смартфон за 150 лева, по-скъп не бих си купил"

Отговорът: GOOGLE PIXEL 2 XL

единствено екранът на самсунг е по-добър процесорът софтуерът всичко друго е по-добро при айфон а аз си имам голям телевизор за филми и т.н.

Екраните на айфон са произведени от Самсунг. Паметта е на Тошиба. LG Innotek прави новата им камера. Предишната беше от Сони. Сглобява се в Китай. Кое точно събрано в тези скъпи цветни кутийки е на Епъл ??

Печалбата :)

А нямаш ли си телефон за телефон?

XIAOMI MI 6 ги бие отвсякъде!

- От тези двата телефона снима по-добре Huawei P10.При това в пъти по-добре.Стига сте лансирали скъпи марки, които освен че са скъпи, нямат други достойнства.

То и P9 прави по-добри от тях.

Съгласен :)

Хайде не се изказвай компетентно преди да видиш последните стандартизирани тестове на dxo. Страницата е dxomark

Аз на тестове не вярвам, просто защото всеки производител на устройство може да си нагласи параметрите на устройството, което ще се тества.А масовото устройство да е далеч от тези параметри.Така че, акъл не искам, знам какво съм видял.

DxO си плюха на репутацията като прехвалиха и дадоха висока оценка на камерата на OnePlus 5, която се оказа по-зле даже от предишните им. Ама друго си е да "работят" заедно по тая камера и да взимат парички за гарантирано висока оценка, пък биля тя лайно.

То понеже Хуявей не е скъп ли? Хахахаха! Смешко. Ако беше 500лв, ок. Ама жълт телефон за +1000лв, айде мерси!:)

Huawei P10 Lite струва точно 550 лв.И снима точно като по-скъпия.Така че, иди си гледай някъде работата.

Гогов!! НЕГРАМОТЕН СИ! Обидно, шокиращо неграмотен! ВИДЕА, не видеота! В И Д Е А, Гогов! Гогов!!!

Като ти повтарят по цял ден "Да те ... в идеота" почваш да го използваш.

Да бяхте намесили и хуавей П10+, и щяхте да разплачете и самсунга и айфона.

А стига бе! Гений жалък

Хм. Разгледах снимките. Разликите изобщо не са заради камерите на телефоните, а заради софтуера, който "ги подобрява". И естествено, ако после се гледат на друго устройство, което е калибрирано по-близо да единия от телефоните, то и неговите снимки ще изглеждат там "по-добре", а на другия телефон - "по-зле". Ако се гледат на други устройство - ще се получи точно обратното.