САЩ и Китай водят технологична, а не търговска война

Сблъсъкът между двете държави е голям проблем, загрижен е Foxconn

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неграмотнико, какво е това -"загрижен е Foxconn" , пише се, загрижени са от Фокскон, примерно ...

Неграмотнико, Foxconn на латиница, а Ройтерс на кирилица - заспала фитка си ти.

Между индустриалния лидер на света и печатарския хагант?! Не смешите мои тапочки!

Целият Запад трябва да застане против Китай. Ако толкова им се радвате, направете заплатите в ЕС по 200 евро и ще размажем Китай! Заплатите ви са по-ниски, точно заради Китай. Земете се събудете.

Не става с "против", това не е извело никого на добър край. Това, което работи е да тичаш по-бързо от конкуренцията, не да се чудиш как да я препънеш. Натам трябва да са усилията ни.

Принципно е така, но в случая с Китай, говорим за дъмпинг и кражба на интелектуална собственост. Това са де факто криминални деяния. Така че Запада трябва да ги наказва по някакъв начин.

Само че конкуренцията тича с допинг и няма как да я надбягаш честно. Та нещата не са толкова прости.

Животът е така конструиран, че няма такива работи като "интелектуална собственост" (измислица свършила някаква работа до едно време, днес само вреди), нечестен допинг и т.н. Кой както може и с каквото може се бори за глътката въздух и храна която искат и други твари. Единственият начин е да бъдеш по-бърз и/или по-силен от тях, това е реалността. Ако китайците са толкова лоши и нечестни (те масово са нечестни, знаем го всички) противодействието е или със сила да ги разкараш от пътя си - за целта трябва да си достатъчно силен та да можеш да го сториш без да си навредиш прекалено много - или достатъчно бърз за да ти дишат праха и да те гонят те тебе а не ти тях. Това са опциите, досега втората е работела за европейската цивилизация (тази в щатите е част от нея). От нас зависи дали ще продължи да работи (от нас не значи само от желанието ни).

Ние в ЕС не искаме да заставаме срещу Китай, щото Китай е в БРИКС, а те са 3 милиарда. Щатите като искат нека си застават срещу Китай, но те са само 300 милиона.

"Технологична война"?? Не ставайте смешни, задокеанските говеда нямат технологии за НИЩО. Имаха преди 30 години, сега имат само мексиканци и българи!!

Ти не си част от технологичната война, прекалено си глупав, ти си част от хибридната война на Путин. Хибриден трол.

И това не е, тоя може и да е самодеен. Един от най-давещите се от злоба умствено изостанали руски слуги, мечтата на живота му - както сам е споделял - е да бъде надзирател в концлагер за бели хора.