САЩ и Китай водят технологична, а не търговска война

Сблъсъкът между двете държави е голям проблем, загрижен е Foxconn

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Технологична война"?? Не ставайте смешни, задокеанските говеда нямат технологии за НИЩО. Имаха преди 30 години, сега имат само мексиканци и българи!!

Целият Запад трябва да застане против Китай. Ако толкова им се радвате, направете заплатите в ЕС по 200 евро и ще размажем Китай! Заплатите ви са по-ниски, точно заради Китай. Земете се събудете.

Ти не си част от технологичната война, прекалено си глупав, ти си част от хибридната война на Путин. Хибриден трол.

И това не е, тоя може и да е самодеен. Един от най-давещите се от злоба умствено изостанали руски слуги, мечтата на живота му - както сам е споделял - е да бъде надзирател в концлагер за бели хора.

Не става с "против", това не е извело никого на добър край. Това, което работи е да тичаш по-бързо от конкуренцията, не да се чудиш как да я препънеш. Натам трябва да са усилията ни.

Принципно е така, но в случая с Китай, говорим за дъмпинг и кражба на интелектуална собственост. Това са де факто криминални деяния. Така че Запада трябва да ги наказва по някакъв начин.

Ние в ЕС не искаме да заставаме срещу Китай, щото Китай е в БРИКС, а те са 3 милиарда. Щатите като искат нека си застават срещу Китай, но те са само 300 милиона.

Само че конкуренцията тича с допинг и няма как да я надбягаш честно. Та нещата не са толкова прости.

Животът е така конструиран, че няма такива работи като "интелектуална собственост" (измислица свършила някаква работа до едно време, днес само вреди), нечестен допинг и т.н. Кой както може и с каквото може се бори за глътката въздух и храна която искат и други твари. Единственият начин е да бъдеш по-бърз и/или по-силен от тях, това е реалността. Ако китайците са толкова лоши и нечестни (те масово са нечестни, знаем го всички) противодействието е или със сила да ги разкараш от пътя си - за целта трябва да си достатъчно силен та да можеш да го сториш без да си навредиш прекалено много - или достатъчно бърз за да ти дишат праха и да те гонят те тебе а не ти тях. Това са опциите, досега втората е работела за европейската цивилизация (тази в щатите е част от нея). От нас зависи дали ще продължи да работи (от нас не значи само от желанието ни).

Между индустриалния лидер на света и печатарския хагант?! Не смешите мои тапочки!

Неграмотнико, Foxconn на латиница, а Ройтерс на кирилица - заспала фитка си ти.

Неграмотнико, какво е това -"загрижен е Foxconn" , пише се, загрижени са от Фокскон, примерно ...