17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тез пиндоси много смешни...

?

- ти си с 'китайски' компютър, нали ?!

Н’ъл?

това е някъква подигравка с ИМЕТО..... ми то 17г на 20 век именно от Аврора запична комунистическата революция...

предполагам руския цар е измислила думичката "аврора", патентовала, запазена марка, ограничено ползване по цял свят само с позволение на Русия ... я чакай да видим етимологията на думичката. о тя била в английския, испански, португалски от около 18 век, чуждица от латински където е от 2000-3000 години. къде е комунизма в цялата схема не схванах. пп. всъщност ако позадълбаеш малко във волните тълкования Аврора е богинята на залеза в римската митология. тъй че може да се каже че кораба Аврора ознаменува залеза на Русия. Как ки звучи този вариант?

На Зората е богиня, не на Залеза.

По-скоро поредната маркетингова подригравка с Бог! Избора на езически божества/идоли за "велики" проекти обрича като цяло цялата работа. Най-светлия пример Титаник. Интересно колко лесно християнски държави приемта да издигат идоли. Все едно тези безмислени идоли са им донесли нещо добро някога....................

Как успявате да продължавате да вдигате летвата за умствена изостаналост не ми е ясно, току си помисли човек, "е това беше" и айде пак я вдигате. Отде ви изравят все такива гении за руски слуги бе.

BajMihal

Е то си трябва способности за да си русофил... Силната форма на дебилизъм и простотия са малка част от техния арсенал

Колкото и да вдигаме летвата, твоят рекорд по тъпотия е недостижим.

Аврора е римска богиня на зората!

Какво стана с квантовия компютър, американците са вложили много пари, за стара технология. Само 5 пъти повече е нищо.

Чудят се още за какво да го ползват.

ще, ще, ще... тия мърлячи един телефон не могат да направят... тръгнали да ми говорят в бъдеще време!?

харно думаш

Американците могат да направят супер компютър, но не могат да направят като руснаците фърчаща пушка.

,,Предейтър”, ,,Вайпър” и сега този новия стелт супер тежък дрон...забравих му името. Та с ,,предейтора” изтрепаха хиляди и хиляди ислямисти в Сирия,Ирак,Авганистан,Северна Африка и Черна Африка. И...да н’съ прая на пророк ама ми мирише и във Венецуела ще вземат участие в най скоро време

На този компютър ще може ли да си цъкам във фейсбук?

Мнооого находчиво.

То и сегашните 2 най-бързи суперкомпютъра са американски естествено без китайски части за да не се поврежда като китайския постоянно и общо взето да не работи. Summit 143,5 petaflops . Sierra с 94,6 petaflops. Британците от Манчестър са направили SpiNNaker, който може да се намеси между тях, а на теория може да стигне 200 petaflops .

Верно ли без китайски/малайзийски/тайвански части? Я ми покажи в коя фабрика в щатите им правят процесорите?

Без китайски. Още малко "китайски" ще наречеш целият останал свят. Може да са малайзийски, тайвански, корейски, американски, европейски и т.н.

Всъщност процесорите се правят (не непременно печатат) в щатите, имат практически пълен контрол върху водещите архитектури. Паметите ги правят майкрон и разни други, китайци май няма. Това, че интел са намесени не говори особено в полза на проекта, x86 е прекалено крива архитектура за сериозни цели но кой знае, може само процесите им да ползват а не процесорите.

Абе тъпи лъжливи мурзилки. От 16 завода на Интел само ЕДИН е в Китай. Ха набийте си го у тиквите кухи.

Не ми обяснявай колко са в Китай, кажи ми има поне един в сащ? Не! Аре отивай да правиш като вятъра! Тигонавра в пъпчивата уста!

натресе ми се на грездеия :))) 9 са в САЩ :))) D1B , RB1,D1C, RP1, D1D и D1X са в Орегон Fab 11X - New Mexico (не. не е Мексико) Fab 12, Fab 32 - Аризона Fab 42 също ще е в Аризона 2020 Но съм излъгал щото Fab 68 която беше в Китай от 2010та е затворена през 2016та :)))

А другите 15 - в Тайван, Сингапур, Малайзия, Мексико и т.н.............

да да... чете над тебе. Абе вие мурзилите никога ли не се информирате и директно тролите??? Що сте толкова прости бе. Как да ви вярва човек на думите после. Единствените извън САЩ са в израел - 3 броя и 1 в Ирландия. за какви Тайван, Сингапур, Малайзия, Мексико ми блянуваш?

До сега процесор на Интел на който да пише made in usa не съм виждал. IBM си продадоха фабриките на арабски консорциум или както там се казва. Общо взето корейците и други видове дръпнати в момента имат най-големите фабрики. Може и да си прав че имат фабрики из САЩ но явно те не играят голям фактор може би освен за вътрешния пазар. Тъпото като цяло че УСА и ЕУ дадоха на дръонатите и арабите всички технологии в името на ползването на евтина работна ръка! И сега бавно започват да осъзнават каква тъпотия направиха.

И кога за последно си виждал процесор на Интел?

до ? какво общо имат IBM и Intel льольо? Ей...трола си е трол... все гледа не да се извини като се е посрал, ами да обърне на друго място да каже че някой друг е пръднал.

я пак да чуем за най най по по най мега супе амиериканстите технологии -всичкто им е на кинолента заснета от холивуд.Освен това те са супер мега най по по най мощен компютър както иза хиперзвукови летящи обекти, за термоядрен синтез и за една дузина супер разработки говорт о 15-20 години.Обаче нищо ново останаха си 15-20 години зад други страни

Това са глупости и то откровенни!

Абсолютно прави са тези, които искат контрол над Интернет, превръща се в Интернет на глупаците и профаните. Най-добре да има 2 Интернета - един за пасмината, безплатен, да си пише на воля тъпизмите и един друг - за интелигентните хора, може да е платен.

Независимо, че се майтапя от време на време с янките, не мога да не кажа Браво! Стига да не отиде пак за военните, а да се използва наистина за доброто на човечеството.

Че кое научно постижение не е на янките? транзистор, диод, интегрална схема процесор, компютър, монитор телевизор, LCD-екран, Лаптоп хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер, тостер миялна машина, сушилня, котлон миксер, фритюрник, яйцеварка телефон, GSM, калкулатор, дистанционно Грамофон, говорител, магнитофон ел. крушка, електрическия вентилатор Асансъор, електрически двигател електрически мотриси, масовия автомобил параход, самолет, хеликоптер 5 дневната работна седмица Фотоволтаичната клетка и панели операционната система, електронната книга ебук електронни и компютърни игри ксерокса, лазерния принтер Кока кола, KFC, Макдоналдс Ядрените реактори, Лазеритe Памперсите, Фулмастрите, Машата за коса Химикалките, Химическото чистене писмейкърите, инфрачервените термометри хемодиализата, прозрачните брекети димните сензори, въздушните възглавници сублимационното сушене Обезледяването на Самолетите Безжичните дрелки, флексове и др Всъщнос вероятно 99,9 % от техниката която ползваш е постижение на "янките". Докато от свинете от североизточната Империя на злото НИЩО. Та при това положение защо смяташ, че ще отиде при военните? То и сегашните два най-бързи суперкомпютъра са американски.

На днешната дата преди 35 години стартира първият Интернет магазин в света и то не къде да е, а в социалистическа България. На него за първи път се предлагат най-новите български персонални компютърни системи, гордост на социалистическа България - Правец 82, Правец 8C и Правец 16, със страхотни 14" черно-бели монитори, процесори с честота съответно 1Mhz/1Mhz и 8Mhz, 5.25"

Интересно как точно пък след случая с Розуел 1946г. им потръгнаха нещата за големите "открития" и по-конкретно като се запозне от изобретяването на транзистора

Прочети историята на транзистора преди да плещиш каквото и да е за Розуел, но е достатъчно да гледай "малките: хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер, тостер миялна машина, сушилня, котлон миксер, фритюрник, яйцеварка ел. крушка, електрическия вентилатор Асансъор, електрически двигател електрически мотриси, масовия автомобил параход, самолет, хеликоптер, Че дори и тоалетната хартия на ролка

Първо ВСИЧКИТЕ продукти на Правец са крадени от USA!!! Второ: какъв точно е смисъла от този интернет магазин при положение че тогава нямаше интернет почти никъде? Да не говорим че продукти на Правец не можеше дори и от физическия магазин да си ги купиш камо ли от интернет такъв! Имаме си и наши разработки на някои технологии но те са твърде малко за да можем да се мерим с когото и да било. Просто сме си малка и бедна държава.

Браво пич, тъкмо мислех да напиша нещо подобно, но едва ли щеше да е толкова изчерпателно.

А ние в ЕС градим Цифровото Общество и Дигиталното Общество като Цифровизираме Дигитализацията и Дигитализираме Цифровизацията. Ние ПолитБюро на ЕС сме най-умните и най-грасивите и водим Европа към Банана Републик с бързи темпове!!

Марш оттука с посраните си агит напъни бе, гнусен трол.

Можщен, мощен, колко да е мощен? До първия вирус!

Вече работим по въпроса )::

Нали Марая Гейбриъл обеща ЕСССР да създаде Европейски Супер-компот, каквито Марая на село е правила всеко лято!!

SpiNNaker е Европейски и тази година може да стане най-бързият в света

муахаха, той е във Великобритания, т.е. е в процес на Брексит, въпросът е Брюкселските зелки, какво имат?!

Брекзита все още го няма. А инак и ЦЕРН е в Швейцария, ама си е европейски проект.

технологично върховите разработки се произвеждат само на територията на USA - въпрос на национална сигурност с най-висок приоритет. В Китай (но не от Китай) се произвеждат морално стари в технологично отношение стоки за широко (масово) потребление - маспродукция, ширпотреби

И айфоните и частите за супермега компотерите на сащ се правят в китай,така че можеш да идеш за коприва

я надуй, дядовото, кавала

Вместо простотии, що не го репликирате по същество? Нима не е истина?

Едно е технология, друго е производство. А съвсем трето е, че разполагаш ли с основите на някаква технология, развитието и е въпрос на време.

Споко! "Технологично върховите разработки" на САЩ стават жертва на хакване от всяка точка на света, така че хич да не те притеснява къде се намират производствените мощности.

я пак да чуем за най най по по най мега супе амиериканстите технологии -всичкто им е на кинолента заснета от холивуд.Освен това те са супер мега най по по най мощен компютър както иза хиперзвукови летящи обекти, за термоядрен синтез и за една дузина супер разработки говорт о 15-20 години.Обаче нищо ново останаха си 15-20 години зад други страни

До хахахах: Пак да ти кажа че пишеш глупости!

Ами това не са глупости, а целенасочено слабоумие.

Как ще оперира толкова много хора този компютър? То толкова хора няма на земята, камо ли нужда от операции.

А питаха ли китайците? Ако се съгласят да им произведат чипове и им ги продадат, може и да построят такъв компютър.

Те заводите са си на Интел. Китайчетата само стоят на струга там.

Всъщност заводите в Китай са поне 51% собственост на китайската държава, така че китайците имат доминиращо влияние в тях!

BajMihal

Всъщност заводите на Интел не са в Китай, ама ти си вервай, че Китай има думата тук.

Тия ще копаят миткойни. Знам аз.

"1 квантилион" интересно неграмотно безумие КВИНТИЛИОН, бе илитерати

Ти май наблягаш в четенето предимно на правописния речник, а? Има и друга литература.

Тези пък, няма да направят някоя хиперзвукова анимационна ракетка, тръгнали суперкомпютър да правят.

Нормално! Както се видя нееднократно в последно време, на американците софтуерът за управление на аерокосмически системи хич не им се получава, така че е нормално да са си взели поука и да не се опитват.

Руските ракети падат в пъти повече, не успяват да стигнат до местоназначение в пъти повече, та американците не ги гледай, щото всички други вкупом са по-назад от тях.

Ми аз говорех за американските самолети (граждански И бойни), ама не се учудвам, че ти се сети за ракетите на краварите и побърза да опиташ да ги защитиш, хехе! Това, че руските ракети падали "в пъти повече" чисто математически няма как да не е вярно предвид състоянието на американската "космическа" програма, хаха!

Писал си за аерокосмически системи. Фактите са си факти. 46 протона, 13 Съюза и стотици С-300-400. Насреща са 5-6 американски провала. Това е положението с ракетите. А самолетите летят всеки божи ден стотици хиляди полети. Софтуерът се получава, ама обучението куца и се налага да правят софтуер като за идиоти.

Ми да, "аеро" в думичката "аерокосмически" обозначава самолетостроенето в тази цялата индустрия! Ама споко, не се учудвам, че не си наясно, след като не си загрял и какво означава, че математически няма как руснаците да нямат повече паднали ракети, хаха! Положително и не вдяваш за кои случаи намеквам в такъв случай! То откак преди време ти видях нивото на владеене на английски език (като се мъчеше да разбереш туитчетата на Мъск за превъзходството на руското ракетно инженерство, ако си забравил - сигурно си забравил, хаха!), ми е ясно, че по принцип малко трудничко схващаш нещата!

"американските учени да изследват нови материали, лекарства и методи за борба с рака" , но това само кагато е свободен от изчисления за американските военни, как да се унищожи света.

"В кората на вашия главен мозък работят 17 милиарда компютри"! Всички приказки и филми за изкуствен интелект, на този етап са смешки. Участници в олимпиади по идиотизъм, намесват политика, противопоставяне, та да си изкарат надницата с два пръста. Ако можеха да пишат с химикал, те щяха да дават парите. E тогава и аз участвам! Какви са другите препратки в списания материал: Чувайки, че Интел участва в това начинание, настръхвам-те по-добре да гледат да си решат технологичните и икономически проблеми, освен да правят "свръх"; Моделиране космически обекти-ето там е силата-вече може да се покаже кацане не само на Луната, ами и на Слънцето, още повече - не са нужни режисьори и артисти(някой ден биха се раздрънкали), а само програмисти. Друга сила би била създаването на перфектна виртуална реалност, излъчвана от SNN, например изявите на Тръмп ще са перфектни.

Че китайците ще направят по-бърз суперкомпютър, преди още този да бъде пуснат.

Нищо не могат да направят китайците докато не откраднат технологията, а това по правило става година-две след оригинала.

Да ти кажа последно време като гледам какви неща изкарват май им мина времето на ревърсинжинеринга...

Вече въобще не се знае кой от кой краде .Дали вече САЩ не крадът технологии от Китай.

Сигурен съм, че по Windows ще работи бавно

Ще хакват руснаците от кога им се точат ма им беше малък компютъра.

А поръчаха ли си вече части от Китай?

Мне! От раССия си ги поръчаха! От завода на йотафон! ХЕХЕХЕ

Сашееей, мнооу си тъп Саше!

До месец Путин ще обяви, че са направили нова ракета, която може да унищожи компютъра!

Да, добри са в това отношение.