САЩ се готвят да забранят TikTok

Тайван и Индия вече са наложили някои ограничения към социалната мрежа

Обратно в новината

Коментари - САЩ се готвят да забранят TikTok | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко време ще е необходимо преди на "партньорите" да се подскаже твърдо, че също трябва да ограничат свободата на словото, ако словото не идва от САЩ?!? Я пробвайте да напишете нещо критично срещу украйна във фейсбук или не дай си Боже нещо в полза на Руската страна - до час - изтрит акаунт, до два - ФБР у вас на претърсване...

Така се елиминира конкуренцията на ютуб. Всичко друго е приказки за дебили

Да забранят и краварските соц. мрежи, същите биклуци са.

Тоест искат, да забранят ТикТок, защото може да правят, това, което те правеха с техните социални мрежи, например арабската пролет и много други... Те когато го правят всичко е наред и е прекрасно, когато друг може да направи същото - това е най-голямато зло на Земята и създава огромна опасност за хората?!

Каква арабска пролет в САЩ? И какво според теб трябва да станат? Като Русия на Путьо или като Китай на Ши, или като С Корея на Мъника? И ти ще си по-щастлив и по-свободен! Аман от идиоти!

TikTok е система за изглаждане на мозъчни гънки. Дори и да не се ползва с цел манипулация на мнението, пак синдрома на дефицит на вниманието, което се придобива от бърза промяна на сцените, води да идиотизиране на потребителите. Как после да се опиташ да измислиш нещо сложно, като мозъкът ти се тренира да не можеш да си задъртжиш вниманието над нищо за повече от 30 секунди?

БРАВО! Не се чудете! ПЪЛНА забрана! Това е социалната мрежа на дебилите! Символ на тоталното опростачаване на младите!

Демокрация та се кине! От там ако ти кажат Добър Ден, погледни си часовника...

Че си малък и нежен е ясно. Че си демократ - едва ли. Ютюб, ФБ и Гугъл са забранени в Китай, защо боклучавия им тикток да е разрешен в САЩ и Европа ?

Забранен ти е мозъка, третополов.

Да не твърдиш че в Китай има Ютюб и ФБ, педерунгелчо ? Koй ти се изака в тиквата проста ?

Защото в САЩ и Европа (поне на думи) ценносите са други - свобода на словото, свободен пазар, а не авторитарни декрети и протекционизъм...

Ти прочете ли статията? Верно е само на думи.

Ами по твоята логика и хероина да се позволи? А? Историята помни време, в което опиума е бил разрешен и помни последствията от това. Ако нещо води до трайни увреждания, демокрацията трябва да си активира защитните механизми.

Защо не забраняват всичко социални мрежи тогава, защото за всяка може да се каже същото? По-скоро премахват конкуренцията не прекратяват никакви трайни увреждания. Youtube също има кратки видеота и не се различават от тикток, но не се канят, да го забранят...

Проблемът е че всички социални мрежи злоупотребяват с поверителността и данните на гражданите, а китайската пропаганда се разпространява също толкова свободно и в американските социални мрежи. В случая демокрацията нищо не печели. Тази мярка е отчасти нелоялна конкуренция от американските технологични гиганти, които се опитват да изместят ТикТак от нейната ниша и отчасти реверанс към ксенофобската, националистически настроена прослойка в обществото.

ФАЩ са по забраните.

А пък В Русия казват, че няма война и ако искаш да лажеш, че има война не просто е забранено, ами и в затвора отиваш... На чист "български" - ЕВАЛА!