САЩ ще глобяват за плащане на кибер-откуп

На санкция подлежат и съответните финансови услуги

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типична демокрация по америслямски

Не само не ти стига мозъчето да имперсонираш когото се опитваш да имперсонираш ами и да съчиниш нещо що-годе приличащо на нещо не можеш. Кофти демокрация, законът наказва участниците в незаконна дейност, дааа. Да се дава подкуп и да се плаща на изнудвачи и терористи там е незаконно, вместо да вряскаш употреби няколко години от живота си в опит да схванеш защо за обществото е добре да е така.

По-справедливо ще е САЩ да глобят и "Майкрософт" за това, че "Windows" (операционната система, която е най-често засегната) няма вграден евристичен модул, който да разпознава и блокира действието на криптовирусите. Вградения "Windows Defender" не го броя като такава защита. Но да се глобяват жертвите на кибератака не е сериозно. Какво е виновен един обикновен човек (особено такъв без технически познания) за недостатъците на "Windows" (която е разработка на американска фирма).

какво е виновен Майкрософт за това, че има хакери които пишат подобни вируси, хакове и тн.? все едно да обвиняваш строителя на улицата, че докато си вървиш по нея те е обрал крадец.

"Windows" има ли подсистема за контрол на достъпа? Има. "Майкрософт" издават ли периодично поправки за "Windows" с цел подобряване на сигурността. Издават. Криптовирусите вчера ли се появиха? Ами не. Проблем са от няколко години насам. И то проблем, засягаш почти на 100% само "Windows". Е, пречеше ли нещо на "Майкрософт" да добавят към подсистемата за контрол на достъпа евристичен модул, който да блокира действието на криптовируса при наличие на подозрителното му поведение. А това дадена програма да премине и да криптира всички файлове на хард диска без знанието и съгласието на потребителя определено е подозрително поведение.

В добавка към коментара ми: "Майкрософт" твърдят ли (и на сайта си, и в лицензионното споразумение на "Windows"), че "Вашата поверителност е важна за нас." Има като го твърдят, да си носят отговорност.

това е логично следствие на принципа да не се преговаря с терористи. Путин и Ким са изключение.

Когато терористът има ядрен арсенал очевидно подлежи на изключение, така е.

Крайно време е да се въведе подобна глоба и за бабичките хвърлящи пари през балоните, па белким им дойде акъла в кухите лейки...

Не се наврещя ей. Къде е измама къде е плащане на откуп или подкуп. Намери си почтена работа бе, как се търпиш като знаеш, че се прехранваш в напъни да излъжеш някого.

Ти това "Не се наврещя ей." на макрос ли си го имаш? Непрестанно го употребяваш, нещо супермасист ли си, че опитваш на всички да диктуваш посоката на вятъра? Много ли те боли, че дори явно майка ти се е отписала, презряно копеленце???

Не се наврещя ей.

рекетиращи ще искат да им се плаща двойно