Коментари - САЩ заменят М-16 с нова пушка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конкурс за пистолет за американскат армия. Финалисти: Глок и Зиг Зауер. Опорочен. 2/3 от исканото от армията е по-добро при Зигито(на цена с 30 % по-малка). Изборът е Глок... Нещата се повтарят с 'пушката"(пушката е онуй де изземват сега в БГ). М-16 отдавна е заменена в елитните части, както и Берета 92. М-16 е ултраподобрена от Виетнам, но замисъла и е фин и оттам куца(това е когато културата среща селенията). Млади момчета, знаете ли що е норма допуск? Е те това е голямо при АК и малко при М. Може да гавриш АК, но той има 'хлабавини", позволяващи нормално да функционира, а при американците не е така. Апропо АУГ(глока на булпапа) е оръжие финно и благодарение на финния си боеприпас леко натоварвано, оттам и с по-добра живучест. Всяко оръжие се приема на въоръжение, съобразно тактическата концепция на армията, която го използва, например: Калашника сее куршуми, дори сега са хит 'бойци срелящи без да виждат противника, иззад стена). Идеята е да се закачи противник, който да стене и призовава колеги да го спасят-отиват 2-3. Целта вече е по-голяма. Други разчитат на точността. Да ама с тая точност се изразходват ...50 000 (петдесет хиляди) патрона, за да убиеш(раниш) 1 (един) виетнамец. Съвременната война е таз, като в "Умирай трудно"-с халосни патрони, защото пехотата трябва да узакони изпепелената от авиацията земя.

това да стреляш 2-ма изнасящи един не си го позволяват всички , защото после като го пленят става много лошо . доста клипове съм гледал как ги пускат да си го отнесат

САЩ ще се превъоражат, проблемът е че ние сме още със старите щурмови пушки от съветско време. Дори Русия се превъоръжи. Иначе е правилно, че се започна от авиацията. Ето, в северна Сирия се видя - колкото и да си силен на терена, нямаш ли самолети ...

Че те хамерика отдавна смениха М16 а сега се чака следваща подмяна която е доста идиотска. Булпъп е сложен като замисъл и не е никак надежден , просто някой наш човек с кофти проект ще усвой милиарди зелено от сделката. Загледайте в тубата документални клипове от афганистан на американската армия и ще видите с какви автомати са , нямат нищо общо с М16.

След издънката в Сомалия Армията на САЩ проведе два конкурса за превъоръжаване. Първият го спечелиха белгийците с FN Р-90 а вторият немците с НК-446... поради липсата на пари американците се отказаха и от двата победителя и започнаха да се въоръжават с М-4, който първоначално е трябвало да замести късоцевното оръжие използвано за самозащита на нестроевите части. Пентагона е написал цяла сага от доклади по този въпрос.

Нали беше в Афганистан издънката? Сега стана в Сомалия. Абе тия малоумни опорки трябва да ги прецезирате...

Те издънки имат на всеки 10 метра от тук до Тумбокту.

Уж "...най-технологичната армия на света...", а не разполага с хиперзвук... Май го караме по-инерция с пропагандата? Дори от Пентагона отдавна признаха, че една друга армия има превъзходство над американската, което до 2030г. ще бъде пълно....

Сам си противоречиш на пропагандните глупости

Няма противоречие, засега превъзходството е в някои сфери, като до 2030г. ще бъде пълно...., т. е. тотално, във всички сфери! :)) Сейчас понял???

Другарю, технологиите не са състоят само от хиперзвук. Има още хиляди неща. Време е да се образовате и да прогледнете отвъд пошлата пропаганда.

За да постигнеш хиперзвук, ти трябва много повече от това да сглобяваш автомобили и смартфони! :))

"култовия автомат М-16", който всеки американски войник хвъряше на драго сърце във Виетнам и грабваше АК като клакьорка след футболен мач.

Още преди 50 години солджърите във Виетнам при първа възможност заменяха М16 с Калашник. Не че нещо им помогна, де.

Това в сержантското училище ли ви го разказваха?

Няколко въпроса - от къде са намирали тия калашници по земята? Да не би от убитите войници на северен Виетнам? А тях с какво ги убиваха? Като се позамислиш и сам ще усетиш, как опорката ти издиша....

Със напалм от самолетите и оранжевият агент. Ех, джендъри който не сте били в казарма много занете.

Аааа ама как? Метнали напалм върху виетнамските войници, те изгорели а калашниците им си седели чистак бърсак нови на земята в очакване да дойде някой американски войник и да ги вземе? Или пък химикала дето го мятали из джунглите за да ги унищожат и причинява малформации и рак моментално избивал вражеските войници? Ама честно ли? Ма ти сложи Курнела в джоба с тия лъжи бре... Да не си от БСП тролетариата? Само те могат да лъжат толкова малоумно....

И как си представяш някой в джунглата (гъста гора) да стреля с оръжието на противника? То там се стреля повече по усет и слух. Твоята рота е с М16, а ти с Калашников, а? Нали ще те застрелят своите. Дори да не е така. От къде ще вземеш боеприпаси след като изстреляш патроните? А смазка? Колко време ще ти трябва, за да свикнеш с оръжие, което е с по-голям откат?

Уф тези градски легенди.Нали им е зачислен автомат или само в Соца беше така.При зсгубен зачислен автомат даваха 7 години.