Сателитите на Илън Мъск пречат сериозно на астрономите

Дори след „потъмняването“ на новите модели проблемът остава

Обратно в новината

Коментари - Сателитите на Илън Мъск пречат сериозно на астрономите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми... астрономите да се помолят на Мъск да им качи телескопите на орбита. Ще имат много повече полза и несравнимо по-висока ефективност при наблюденията. И без това атмосферата им пречи.

Мисля, че руснаците ще почнат да ги свалят.

Eхх..ако ставаше всичко така просто както е в кратунката ти ..ееех..щеше да настане такъв живот :)))

Ще свалят те... То да не започне Мъск да им ги прибира, че тогава ще стане тегаво.

И още по-зле ще става. Китайците също се гласят да пуснат подобна мрежа от сателити. Вероятно след време, ако проектите са успешни и руснаците ще го направят. А когато на един клон се качат много маймуни...

Ще пратят един сега да ги боядиса в черно да не пречат

Абе ай стига ревахте с тез астрономи какво се печели от астрономията.Парата е важна и интернета и фейса разийш не ли тъй я

От астрономи със стъкалца на земята в 21 век!!!! Все едно да ми кажеш че тракторите пречели на селяните да прекопават с правата лопата.

За сателитите го разбрахме. Не разбрах кога ще ни слагат чиповете за да ни командват от космоса? С Ваксината за СOVID19 ли ? За това ли Руснаците я кръстиха на спътника ?

Много важно... да вървят нета и "Планета", кой го бръсне за некви астрономи...

Чакайте бе кой нормален астроном, гледа съзвездия и звезди с телескопи от Земята като има телескопи в космоса над спътниците на Мъск.

Ами всъщност повечето нормални астрономи... Ти колко космически телескопа мислие че има?

21 на брой List of proposed space observatories

достатъчно за да не може да се обработи дори с компютри информацията идваща от тях и за това В МОМЕНТА на повечето любители им пращат снимки които да анализират, а не гледат към небето на която ако погледнеш няма да видиш ни една звезда заради светлинното замърсяване... ако ти говори нещо това.

Ами кажи му че почти всички снимки на небесни тела които е видял в нета са на НАСА.

Има "любители" астрономи с техника за десетки хиляди долари. Които между другото откриват астероиди, комети и дори парчета космически боклук.

Може ама повече им пречи атмосферата отколкото изкуствените спътници. Наземните телескопи трябва да се съобразяват с въртенето на Земята и Луната. Повечето от земните не са вързани към интернет и реално масово никой нищо не вижда. Виж тези орбита са достъпни и за масовия човек разбира който иска да гледа. Не ги интересува , че Земята се върти и могат да гледат в една точка с гръб към Слънцето с часове и години.

попитах те и не каза - 3ма. изброи ми трима които са икрили нещо. И аз мога да кажа че има безброй любители с техники за млрд долари... ама си е само казване.

По небето ще гледаме сателити, а по полетата - въртящите се перки на зелената енергия.

И да гледаш и да не гледаш все толкова ще видиш, стига вряка.

Що си толкова зъл ,бе

Не е зъл, а прост банаджия-дисидент и многознайник. Такива Ентелектуалци с лопата да ги ринеш...и цепиш.

истина е че половин америка е не просто без обхват, а направо няма провайдър.

и аз зъм длъжен да им гледам сателитите понеже сме на другия край на планетата...

Гледай си в краката, че да не се спънеш. Такива като тебе едва ли имат нещо общо с астрономията.

Ама как така ще протестирате срещу глобалната мрежа от шпионски спътници?? Проявете разбиране - как да ви поробят тотално евреите без нея? За каква цел мислите отиват трилионите долари, които уж са за Луната и Марс (където засега никой не планира ходи)?

Аполо я им кажи че тва дето виждат е холивудска имама направена от духа на Кубрик да не се правят много много

Винаги съм съжалявал тъпите хора само като си отворят устата. Животът не е лек за вас.

Гълтай канчето с хапчетата и марш в леглото.

Само Пишман астроном може да помисли сателит за естествено космическо тяло!

и ти не бъркаш мухата на прозореца с комшииката, ама мухата си е там а комшииката се не види.

на 750 човека от 7.5 млрд популация им пречили сателитите. Аре да ги махнем. Бъдете снизходителни. Ама дайте да спрем и тока. много е опасан. Може да те убие дори. А колите замърсяват, корабите също. Телевизията е вредна. Хайде всички в пещерите и да не забравите да турите камъка на входа.

и на мене много ми пречат електрическите стълбове като жъна житото. Я паламарката, я сърпа ще ми се удари в тях. Голяма мрънкане на тези "астрономи" бе. Май са по-скоро астролози. Който развива астрономия я прави с ОПТИЧНИ телескопи в КОСМОСА, или радиотелескопи на които не им пречат отблясъците. Като каПутин обясняваше как ще правят реклама в космоса със сателити на никой не му пречеше идеята и путлерастите я одобряваха... сега се разкрякаха, че им било светило на "АСТРОЛОпитеците."

Астрономи от Земята, любители, са направили доста открития, като например астероиди, метеорити и т.н.

аха... изброй ми 3ма и какво са открили.

Да, нему ще плащат астрономите, ако искат да им позволи да правят изследвания.

Епа кажете ми това не е ли типично за нас хората!? Значи ние хората правим едно нещо и съсипваме 10 други! Но по повод коментарите тука ще кажа една крилата фраза на един руски политик произнесена преди може би вече 30 г Та "Хотели как лучше, а получилось как всегда"! Това сме ние хората!

Погледни си отблизо ника и си го лапни.

Хъм, това ми прилича на някакъв твой мокър сън! По изказването ти си личи, че си мъж, но от ония дето търсят истинскитите мъже! Е потърси, в днешно време не се намират лесно! Ха със здраве!

Значи ти си слагаш пенис за никнейм, ама мокрия сън бил мой викаш, а ? Хахахахаха ))) Обикновен педерунгел си, и на всичкото отгоре с мухласъл каскет.

Значи ето пак, нем няма да отговарям смислено, понеже ти виждам мозъчния капацитет! Той си пролича още по първия ти пост! Но ще ти задам само един въпрос как мислиш какъв ще е този мъж дето се заглежда по .... ник неймовете на другите мъже и говори за лапане? Аз лично бих има едни съмнения относно такъв "мъж"! Споко можеш да не ми отговаряш аз вече нзма отговора! :)

Типично за американеца! Преследва се печалбата на всяка цена, без оглед на щетите, които се нанасят!!!

Мрън, мрън, русоробе, мрън, мрън =) Ще дойдеш ли да помагаш като копаме Роскомикс? Айде че гробното място вече е купено,а паметника е поръчан.

Хахахахаха, внимавай! Не знаеш ли, че който копае гроб други му, сам пада в него!

Е да де... Рогозин все копаеше гроб на Спейс Х, а на края роскосмос падна...

""Не знаеш ли, че който копае гроб други му, сам пада в него!" Тва е само ако този ''другия'' е жив. Тук говорим за мъртвец от момента в който Мъск му натроши череп, гръпнак, крака и каквото се сетиш още, също така на практика го обезобрази брутално. Така че не само може, но и трябва да се копа. Иначе смърдиии

не, копай си сам, на детската площадка.

Разбира се, шпионските, метеорологичните и телекомуникационните, които до този момент наброяват между 8 и 13 хиляди, светлинни ивици не правят и за това не пречат, нали...

Обикновените сателити са на геостационарна орбита, което значи, че веднъж изстреляни те не мърдат спрямо земята, и се отбелязват на картите да се знае че са там. Сателитите на мъск мърдат, шават, и не могат да се отбележат на картите, затова са проблем.

Ооооооо, добро утро

а ако бяха руски тия сателите не ми се мисли за какъв международен вой, критики и санкции щеше да има но щом е Илон всичко е ок!

Руските са 5000 и 99% неработещи

Дай источника на тези цифри. Роскосмос за миналата година имат 25 старта. От тях с повече от един апарат са три или четири. Но имат и достатъчно стартове на "Союз"-и и "Прогрес"-и, където всичкоот орбита си слиза долу.

слизало долу? де слиза долу? При рибите? Да замърсява там или да си стоят отломките в космоса, или да се приземява както го прави фирмата на Мъск?

Източника е Роскомикс: Сателити само от серията Космос са 2546 От серията Ямал 601 От серията Канопус 19 От серията Сириуссат От серията Благовест 11 От серият експрес 20 и още и още Само работещите се водят 1528 Може ш да си ги потърсиш сам. а това че напоследък изкарват по-малко е съвсем отделен въпрос

Воят май е точно понеже не са руски.

Тука думата Илон Мъск е "САМО" за простосмъртните. Иначе това са едни пари на DoD пренасочени към NASA и от там към Илон Мъск. Но понеже ВЕЧЕ това са едни ЧАСТНИ инициативи превителството "не дължи" обяснения за проекта. Всичко е скрито покрито, "изпрано". А истината е проста, когато на 550-650 км над главатат ти лети нещо с 28 000 км/ч дали е с "малък или голям" ядрен заряд е без значение. Времето за реакция е от 90 до 70 секунди. А интернета е бонус, който си го плащаш. Затова толкова "бързо" засипват небосвода. Та така.