Коментари - Хипнотизиращи кадри от пръстените на Сатурн | IT.dir.bg
назад

Хипнотизиращи кадри от пръстените на Сатурн

Скоро сондата Cassini ще приключи живота си, но въпреки това апаратът на НАСА продължава да ни изненадва с впечатляващи снимки на Сатурн.

Обратно в новината

Коментари - Хипнотизиращи кадри от пръстените на Сатурн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Холивуд еволюира - от Рамбо през Уайт хаус даун та до мен ин блек..сега Наса включват за тежест. Нищо де, дали стар ситизен или това.. все красиви кадри.

Това със сигурност са обработвани снимки или с трикове. Примерно дълго заснемане. В същото време за реални снимки дават някакви петна! Какво общо имат петната с това което виждате? НАСА в последно време показва много такива "снимки", които не са снимки, а какво би трябвало да бъде. Ето например сега гледах за Юпитер на техният сайт показват недобра черно-бяла картина. Какво общо има с това сложено тук?

Слепете линка: youtu. be/9LBLCgCYy0I За да видите какво реално показват заснето от Cassini - черно-бели петна! После се самоубеждавайте, че това тук е реална снимка.

Добре е да правиш разлика между На телефона си можеш да видиш каква е разликата. Дори и фул ХД предава кадър с максимум 2 мегапиксела, докато снимката ти е с 20 мегапиксела примерно. А камерата на Касини не разполага с фул ХД видео. Все пак е изстреляна през 1997 г, когато цифровата фотография е още в бебешка възраст, поне що се отнася до видеото и компресията. Но като тъп путлераст можеш да дерзаеш колкото си искаш в разобличаването на НАСА

То и телефона ти снима само единици и нули.....

Предполагам, че по-голяма част от твоя трудов стаж е преминал в лабораториите на Kodak... :)

разбира се че не са цветни ... :))) ... как ще определиш цвета приятел, особено толкова далеч от слънцето. цвета е толкова относително понятие :))) и зависи от толкова много фактори. всичките снимки са черно бели и се наслагват и се оцветяват допълнително. това си е цяла наука. нали трябва да стане прегледно и да могат да разсъждават големите глави по тези кадри, и по форумите да се изказват недоволни разбира се... :)))

То бива, бива бива простотия , ама чак пък толкова.Сигурно ще има и филмче за зрелищния край на мисията със специално изпратена камера да заснеме клипче и да го изпрати по космоса до земните жители за да станат свидетели на зрелищния край на мисията.

Е, не можем всички да се похвалим с твоите велики постижения. Нас ни радват малките неща.

"То бива, бива бива простотия , ама чак пък толкова." Сам си си го казал. Да не те повтарям.