Коментари - Какво засне Cassini под пръстените на Сатурн | IT.dir.bg
назад

Какво засне Cassini под пръстените на Сатурн

Сондата Cassini успешно извърши първото си спускане между планетата Сатурн и пръстените й.

Обратно в новината

Коментари - Какво засне Cassini под пръстените на Сатурн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слагаш апарата на илюминатора и щтракаш. Толкова ли е трудно?

Защо се финансира НАСА с милиярди долари , като бълва само лъжи ?Няма ли кой да се възпротиви на това?Докога ще трае тази лъжа? Лъжата е голяма пречка за човечеството.Трябва да се спре.

Науката има нужда от финансиране, На това се дължи напредъка на човечеството. Като почнеш от използването на парата и стигнеш до Интернет за всяко нещо са влагани милиони и милиарди....

Това което представя НАСА не е наука. И децата вече го усещат. Всички изобретения са постигнати от умни находчиви хора - парната машина,дизелов двигател , ел. крушка , лазер , инет и мн. др. в полза на човечеството .Но теории, антитеории , доказвания , опровергавания след ден,два , фалшиви снимки, картинки , фалшиви клипчета показвани от НАСА , нямат никаква полза за хората( освен оправдаването на милярдите долари субсидия и ползващите се от нея)

В Рим пред Колизеума има едни джагали - за 10 евро ти правят със спрей цяла галактика и с космически кораби даже.... и светлосенки и още други ангжаклами ! И само за 10 минути - докато си слушаш музичка! Сатурн, Матурн - нема тайни за тях!

Колкото по-съвършен фото шоп-а, толкова по-далечни дестинации попадат в обектива на агенцията.Както върви, скоро ще се появят снимки от милиарди светлинни години разстояние, почти съвпадащи с началото на Вселената.И тогова сигурно ще си изясним сътворението.Пак благодарение на НАСА.Хвала!!!!

Аз се чудих защо няма снимки от полета на Гагарин, а то било защото нямало навремето фотошоп. Благодаря за инфото дрУгарю.

Отговор: Мъдете на коча

Защо не се вижда нито една друга звезда или планета по тези снимки ? Или е било самостоятелна фотосесия на Сатурн?

Щот си тъп брато.

Хората живеят в заблуда всичко около нас е електронна игра а ние сме в матрицата няма планети няма луна никой никога не е напускал планетата всичко е измислица

Но пък психиатрите са факт!!! Потърси професионална помощ преди да е станало късно.

Доста силно твърдение. Може ли да го подкрепиш с факти? Ако не, с нищо не се различава от това да вярваш че земята е плоска, носена на гърбовете на четри слона, които са стъпили на гигантска костенурка.

Аха, само хапчета кръжат, санитари с бели престилки като ангели и вие двамцата с Наполеон Бонапарт...

Въобще хора има ли Сатурн, а Касини?

сигани маика..медна жица вадят

Цветната снимка, за който не знае, е взета от анимирано клипче на НАСА, което илюстрира какво точно прави Касини. Защо ДИР-а са са сложили тук, само те си знаят, може би, 'щото е шарена ... На сайта на НАСА има буквало хиляди реални снимки, както и Често Задавани Въпроси, като защо не се виждат звезди, защо снимката е с дефекти и т.н. saturn.jpl.nasa.gov/galleries/raw-images/

А като някой оспорви първата "снимка" да е реална, имам толкова минусчета. ;) Очевидно това са им от рекламните на сайта. Другите са някаква тъмница, с малко бяло на част от тях.

Щото не е снимка, а ти я разглеждаш като такава.

Илюстрации по халюцинации.

За повече информация отидете да видите на сайта рускакосмонавтика точка нйет :)))))))))

Браво хора! Нито един не повярва на лъжата че това са истински снимки.Има надежда за човечеството!

На първата снимка, уж има 3 примерно пръти които може да са напред и на нещо там да е закрепен фотоапарата. Само че изглежда нереална, особено сръвнено с другите снимки. Има първата снимка твърде чисти контури, пръстени на обръчите, самата планета и като осветяване. Сигурно трябва да се въртят пръстените с невероятно скорост, за да не се отличават разлики в камъняците. Или пък е снимка с голяма продължителност. Но като цяло отвсякъде изглежда като изрисувана. Дори може обекта да е наложен върху друга снимка. Дори май има изсветляване по ръбовете. Остава и въпроса от къде идва светлината и не е ли от грешна посока спрямо пръстените. Пръстените не са ли горе-долу около Екватора а той най-близо до Слънцето? Защото тук светлината изглежда сравнително отгоре на пръстените, като гледаш как пада на апарата и каква е сянката. Има твърде много околна светлина (ambient light). Въпреки че в космоса може би нещата са различни от тук, но може там да са още по-тъмни страните в сянка. Но такава околна светлина се задава в програмите за рисуване и скриптове (тип GLSL - OpenGL Shading Language) - предполагаема отразявана светлина от околните обекти.

Гений си момче, трошиш тъпомера за днес. Утре друга балама че го троши.

Не е ли логично да се предположи, че се снимат снимките с един и същи апарат? Защо едната е цветна и хубава и лъскава, а другите са чено-бели с лошо качество? Дори при рисуванети има правила, че като поставиш предмет на маса, то от страната на сянката има по-светла част, където ще се отразява светлината от масата. Всеки цвят който виждаш е светлина и тя попада върху другите обекти. В космоса обаче от къде ще идва другата светлина освен от Слънцето? Звездите дават ли толкова силна светлина там? Отражението на самата планета, едва ли е толкова силно, а и идва от една посока. Не е ли очаквано откъм сянката да е изключително тъмно, просто защото няма какво да осветява? Със светкавица ли го правят? ;) За програми такава светлина примерно се задава по подобен начин, измъкнат от някъде, където почти всички променливи са вектори и матрици: void main(void) { gl_Position = uPMatrix uMVMatrix vec4(aVertexPosition, 1.0); vTextureCoord = aTextureCoord; if (!uUseLighting) { vLightWeighting = vec3(1.0, 1.0, 1.0); } else { vec3 transformedNormal = uNMatrix aVertexNormal; float directionalLightWeighting = max(dot(transformedNormal, uLightingDirection), 0.0); vLightWeighting = uAmbientColor + uDirectionalColor directionalLightWeighting; } } Околната светлина в тази функция за веретекса е uAmbientColor. Като има още за фрагмента. Сега кажи благодаря за първият урок по GLSL. ;)

това не са снимки а рисунки, дайте нещо реално

тоя касини да няма видео екип, който да лети с него, че всеки път излиза целия на фона като на селфи:)))

Начи, тва дето е под пръстените, различно ли е от тва дето е начи над тях или е се у г ъZо?

17 прустен

Я, открил под пръстена своя брат близнак, ама по-малък :) Жалко, че "художникът" не се е подписал в долния ляв ъгъл на рисунката... вероятно щото осъзнава, че няма художествена стойност.

Така, компютърните рисунки са супер, но смятам, че човек с повече от 5г. стаж на 3ДМАХ няма да му отнеме много време да направи моделчетата. По-любопитно е как ли изглеждат реалните снимки, от които е получил вдъхновение холивудския дизайнер :) Ако изобщо има снимки, както в други подобни случаи...

Ами, отиди да направиш истински!

Очарован съм...и нищо не разбрах...и нищо необикновено не виждам.Сигурно съм много неук и тъп...да видим каква "СУПЕР СЕНЗАЦИЯ"ще ни поднесе НАСА като анализира тези снимки.И как моята пенсия от това ще скочи със сто лева /ТЯХНАТА СУБСИДИЯ НАВЯРНО ЩЕ СКОЧИ/!!!

"voyager 1 encounters saturn", та да разберете от кога ЩАТИТЕ правят подобни изследвания.

Стига сме аплодирали караварите. Нашите по-умни и по-способни слаявянски братя от Велиакат Русия, отдавна са постигнали от никого не достигнати висоти в науката и технологиите.

ИЛЮЗИЯТА е древен синоним на Сатаната. А "киното" отдавна е "краварско" и отдавна НЕ е никакво изкуство, а откровена сатанинска оргия... Паразитът не произвежда, рано или късно, ще ВИДИ, че Илюзията си е само това - мигащи светлинки на екранче, екранче, което не е нито наука, нито изкуство, а не може и да се яде. А Тълпата... е "луд на шарено се радва", а "лудостта" не се лекува :(

'Защитники' - това е истинско филмови изкуство!

Може и да е прелетял между пръстените , но "снимките" са 100% компютърна графика.Да покажат истинските снимки.

Дълбоко ме съмнява първото да е снимка, а не картинка.

Снимка е бе, селфи си е направила сондата...

Колкото марихуанците са ходили на луната,толкова и тези фотографии са истинки...фотошопа е голяма работа...))))