Русия е загубила над 20% от своя най-нов боен хеликоптер Ка-52

Според военните анализатори по-стария Ми-28 може би е с по-добри качества

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повервах ви

Щом данните са от сатаниската държавица Англия, то истината е, че не 20% са загубите, а 0,2%, защото какго казаха същите дяволопоклонници, Русия още преди 2 месеца беше изразходвала всичките си ракети... а както стана известно напоследък, те не само, че на са изразходвани, но и летят със стотици на ден по обектите на нацистите, които вият на умряло а с тях и английските бесове, коти не могат да възприемат, че всичките им планове са провалени.

.... Аааа Те от къде знаят колко имат още?....... пак пропаганди !!!!

Абе те и ракетите им бяха свършили, ама….

Пак ингилизите казали,големи смешници сте.Една комшийка каза ,следващия премиер на Малобритания ще е ттЗанзибар.

Епа като цяло цял свят видя, че русия НЕ може да води война! А историята показва, че ако по време на втората световна война, американци и англичани не доставяха на русия кажи речи всичко което и е трябвало за войната то едва ли не положението на фронта е щяло да е много много по-различно! А сега се видя, че 12 броя HIMARS комплекса накараха руската армия да клекне и да бяга! Инак постоянно се хвалят нови танкове нови хеликоптери нови кораби и т.н. Но действителността показва, че в украйна се унищожиха хиляди танкове и БТР-ри най-новите самолети на русия падаха дори без да са улучени! корабите им се самозапалваха! уръдията на руснаци имат далеч по-малка далекобойност от американските! Апък армията на русия там евно е нещо страшно! Та това е реалността и действителността която лъсна от тази "специална военна операция"!!!

ти лично брои загубите, или от козях ти ги казаха?

Не, ЦК на КПСС! от там взех сводките за таз петилекта! А ти от къде ги теглиш "другарю"?

Дотук се видя, че ЕС е хамриканска колония, която може да бъде накарана да изпълнява самоубийствени заповеди. На всичкото отгоре и икономиката и е базирана на руски суровини, а вече тръгнаха бунтовете за цената на горивата. Руснаците доста хитро пипат - чакат Европа да се срине и да отреже украинците за да започнат да тръбят ето на - предадоха ви, ползваха ви и ви захвърлиха като евтини проститутки.

Ми значи да го кажем така! Тука БГ 77г ни оправят рашистанците! И затова в момента в който се отвориха границите и се видя, че рашистан вече не командва и над 2.5 милиона българи избягаха на запад! И да ти кажа нито 1 не замина да живее и работи в русия! Не знам що така, ти ако можеш си отковори! После може да се каже, че нато е сбор от доста държави, но сащ командват там! После може а се каже, че нагледно се видя, че с рашистан бизнес не моеж да се прави! Не за друго ами те променят текущи договори когато и защото му скимне на п.тката! И мога да твърдя, че е далеч далеч далеч далеч по-добре да си със запада, като сащ и англия и германия, отколкото да си с русия! това не го казвам и показвам аз! Показва го първо историята и после реалността!

Да започнем с това, че познавам куп народ изкарал известно количество време в Русия в качеството си на икономически емигранти, което прави цялото ви експозе продукт на силно пожелателно мислене. А, да да напомням ли как хамриканците си спазиха договорите за самолетите? Парите преведени, а самолети няма!

Тогава в Европа и САЩ имаше пик на доходите на населението. От около 15 години е започнал спад, който вече се усеща до степен, че много хора се връшат от Запад в България. Какво става през това време в Русия: вдигат се доходите на населението, намалява престъпността (в САЩ престъпността се е увеличила два пъти, а в РУсия е паднала 7 пъти и сега са с равни данни за престъпност!). Ти си праив изводите, аз няма да ти подсказвам.

Къде го видяхте ти и твоя свят?

Убягва ти военната тактика. Русия щади населението. Преди не можеше да унищожава украински войски наред. Евакуира хората и напусна големи райони, където украинските войски се разположиха като на тепсия. И сега ги трепят наред с артилерия. Преди украинците се криеха зад населението. Според рапортите на украинците руснаците унищожават стотици украинска жива сила на ден. А това е много. Войната е стратегия и тактика. Ако само се биеш в упор и не мислиш, губиш. Дано съм успял да ти обясня. А загбите на 1/5 от хеликоптерите за почти една година - е направо едно отлично съхраняване на ресурс за следващи периоди.

Кравария започва да снабдява Русия с оръжия и друго след битката за Сталинград и то по доста трудни маршрути, през Мурманск и откъм Иран! През цялото това време цяла Европа, подобно на днес воюва на страната на Хитлер и/или му осигурява логистиката!

Верно ли бе, пуделчо? Странна работа. Рузвелт включва в ленд лийза СССР на 30 октомври 1941 година. Битката за Сталинград се провежда между юли 1942 и февруари 1943 година. Много лъжеш бе, пуделчо. Ама много.

.... Светът видя! каквото му беше показало ..... ??!!!

Сащисаните дебили начело с Байдън обявиха, че Руснаците са загубили 120 000 хиляди войника до преди два месеца, но не споменаха, че СВО започна именно със толкова... в задачата се пита, с какво воюваха през времето, когато "загубиха" тази военна сила) Да вярваш на Запада е като да вярваш на дявола – бащата на лъжата чийто синове са Англосаксонците.

Малко са,всичките трябва да се унищожат,а като прибавим и пилотите-изроди,удоволствието ще е пълно. Сибирската сган няма работа в чужда държава

видя се че няма нищо човешко и Християнско в действието на Русия спрямо войната подкрепяна масово от своя народ Думите на нашите баби и дядовци за извращенията по време на окупацията на България се потвърждават

Нали се сещате че няма как да се знаят тия %. Елементарна пропаганда, както с ракетите дето свършиха прес Март.

Ма разбира се, че няма как да знаят. Изобщо не могат да преброят свалените хеликоптери и да сравнят бройката, с обявените наличности, от Русия. Хич даже. Туй, аритметиката, е непонятна наука за фашистка Русия. Ма не и за цивилизованите страни. Да си знаеш.

Март свършиха ракетите а сега и 20 процента от хеликоптерите.Добре че ги снабдяват извънземните че да имат още.

Взимат от Иран, Беларус, Таджикистан всичко което имат и каквото успеят да натрупат между две бомбардировки. Инак им свършиха.

данните от с водка са от англииския клон на британското разузнаване с белите каски

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!!

Тоя капут няма ли да го изтриете и затапите за постоянно? Покрай подобни лайна форумът на практика не съществува.

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!!

....Ти пък от къде се взе ?!!!! Скот ли си Жит ли си?!!!!

Какво е руският човек без бомби за убиване на хора,танкове,хеликоптери,ракети,отрови,картечници,автомати! Без тези неща руснакът е като водорасло без вода !

и за нас важи същото

На фона на хилядите Стингъри и незабавното попълнение на ПВО системи, бих казал че бройката загуби е скромна. В модерната война скъпоструващите хеликоптери стават все по нерентабилни. Дроновете и всякакви високоточни ракети повече морят противника, отколкото файтър за 100млн. долара да речем. Старата бронирана кошница Су-25 има повече живот на фронта от Миг-29, на това отгоре е по -евтин и като подръжка и експлоатация. А на времето СССР дълго време се чудеше дали има смисъл да го приема на въоръжение, а сега за капак ще мине и рекорда за експлоатация и на Миг-21.

И дори да е така -Русия ще ги въстанови за месец.

С какви части? Сделани с брадвата, в тайгата ли?

абе то и Адолф Хитлер ,беше тръгнал да мачка и избива,завладява със мощна военна техника,също както днес Русия,но простите кравари от САЩ се намесиха със тяхна военнна техника срещу Грмания,и помогнаха на Русия тогава! Разликата е,че днес вече сме 2022год и руснакът не си е губил времето и е създавал мощни оръжия за убиване на хора и завладяване и влияние!

На това се казва истинска икономика и машиностроене ,руснаците произвеждат най добрите бойни машини за трепене на хора,и завладяване на земи, и влияние,автомати,картечници,бомби,ракети,танкове,това е най жизненоважното нещо за руският човек за да го уважава светът,да се страхува от него,да има,респект,да обича неговата култура,а не като глупавите германци да приозвежда,коли,камиони,комбайни,медицинска паратура за спасяване на човешки животи,телевизори,и други безполезни и не важни джаджи!Още навремето нашият дядо Иван Вазов е възпял Русия!Кат Русия няма тъй могъща на светът!

Думата тук е произвеждат. Вероятно не знаете но щом се произвеждат военни самолети значи се произвеждат и граждански. Където се произвеждат танкове се произвеждат и камиони, вагони и локомотиви. Да не говорим, че машиностроенето по принцип изисква металообработка и развито материалознание, стругове, преси, ковашки чукове, леярни, специални сплави за лагели и задвижки .... Апропо тази година Камаз ли спечелиха пак Париж Дакар или ги изхвърлиха служебно, че и Тойота да вземат някаква титла?

Я ни светни в руския Камаз дето участва в ралита, кой точно части са руски.

МИ6 освен да правят терористични актове и да АНАЛИЗИРАТ. Кво им остава?

тя е загубила всичко преди 100 години! АМИН!

А според мои анализи са 100% от БайДън-22.

Sm3hurk0

Британското разузнаване... :))))) Тия ги бива само да спретват интриги... за друго не стават ! то не бе скрипал, чадъри и какво ли не още.. Добре, че Джеймс Бонд.., да ги отсрами поне в киното :))))

Понеже не им остана авиация на Русия, наркоманът всеки ден реве на умряло за зенитни комплекси. Моля ви се, ставате смешни вече. Никой не искаше тая война освен дълбоката държава, за сметка на Украйна и на ЕС разбира се. Такава глупава пропаганда никога не е имало. Все още има къде да се чете. Тази война е срещу човечеството, не срещу Русия. Китай и Индия го знаят. Знаят го и много други и единствено печатницата на долари не позволява всичко да рухне. За всички е ясно. По време на комунизма нищо не се знаеше, а сега всичко си пише, но няма кой да чете. Заради това слушаме само за вати, раши, и не знам си кви простотии. Всичката ни Мара втасала, а ние Русия оправяме. Жалко, но толкова можем...за толкова пари..

Ракети, бе тъпак, ракети. За това е нужно ПВО. Щото изродите терористи от Руслямска държава от 3 страни стрелят с ракети по цивилни.

Село ден по 2. 3000 250 дни по 2500 500000

И не са 120000 а са 320000

Нищо ще ги утешат с другите 80%

Китайското посолство публикува списък на държави, които са били бомбардирани от САЩ след Втората световна война: • Корея и Китай 1950-53 (Корейска война) • Гватемала 1954г • Индонезия (1958) • Куба (1959-1961) • Гватемала (1960) • Конго (1964) • Лаос (1964-1973) • Виетнам (1961-1973) • Камбоджа (1969-1970) • Гватемала (1967-1969) • Гренада (1983) • Ливан (1983, 1984) (поразяване на цели на териториите на Ливан и Сирия) • Либия (1986) • Салвадор (1980) • Никарагуа (1980) • Иран (1987) • Панама (1989) • Ирак (1991) (война в Персийския залив) • Кувейт (1991) • Сомалия (1993) • Босна (1994, 1995) • Судан (1998) • Афганистан (1998) • Югославия (1999) • Йемен (2002) • Ирак (1991-2003) (съвместни войски на САЩ и Великобритания) • Ирак (2003-2015) • Афганистан (2001-2015) • Пакистан (2007-2015) • Сомалия (2007-2008, 2011) • Йемен (2009, 2011) • Либия (2011, 2015) • Сирия (2014-2015) В списъка има повече от 20 държави. Китай призова "никога да не забравяме кой е истинската заплаха за света". Имаше ли възмущение от западната общност по отношение на Съединените щати? Имаше ли силни обвинителни викове? Имаше ли поне веднъж санкции срещу САЩ? Цялата тази лицемерна световна клика си седи кротко, когато САЩ напада държави като истински бандит. Нито възклицание, нито сянка на укор, нито искрица възмущение. Този списък трябва да се излъчва по всички възможни канали 24 часа в денонощието, непрекъснато. Време е да се сложи край на лъжите и лицемерието! @BGmilitary

Хайде сега щото си толкова знаещ виж твоите приятели руснаците какво са правили в същото време: https://en.wikipedia.org/wiki/ListofwarsinvolvingRussia

Прецака линка дир-а, ето го пак: shorturl.at/ruFW2

Петух Эбанутый, само преди седмица Байдън и СИ си стигнаха ръцете. Кой "китай" от Възраждоне е писал това списъче?

Те и с Арабина си правха юмручета за здрасти. Ма добива на петрол не се вдигна. Хохолче, посрано.

Не като бандит а като шериф бандит. Нападението е факт но следва да се уточни кой е бандитът и кой шерифът.

Поредната путлерастка лъжа . Корея и Китай 1950-53 (Корейска война) - Война започната от СССР при която нито една бомба не пада в Китай. • Гватемала 1954г Няма и една бомба пусната от САЩ • Индонезия (1958) Това е пълна измислица отвсякъде През 1965 СССР организира неуспешен преврат • Куба (1959-1961) Война започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Гватемала (1960) Война започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Конго (1964) Конфликт започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Лаос (1964-1973) Конфликт започната от СССР в която Северен Виетнам окупира части от Лаос, които са бомбардирани • Виетнам (1961-1973) Война започната от СССР • Камбоджа (1969-1970) Конфликт започната от СССР в която Северен Виетнам окупира части от Камбоджа, които са бомбардирани • Гватемала (1967-1969) Конфликт започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Гренада (1983) Конфликт започнат от СССР. В момента националния празник на Гранада е денят на намесата на САЩ • Ливан (1983, 1984) (поразяване на цели на териториите на Ливан и Сирия). Конфликт започнат от СССР. • Либия (1986) • Салвадор (1980) Конфликт започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Никарагуа (1980) Конфликт започната от СССР, в която няма нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Иран (1987) Несъществуващ бълнуване на путлерастията и естествено нито една бомба или патрон изстреляни от САЩ • Панама (1989) • Ирак (1991) (война в Персийския залив) • Кувейт (1991) В Кувейт не е хвърлена и една бомба. Поредната лъжа, но е удобно да се разделят Ирак и Кувейт • Сомалия (1993) Мисия на ООН • Босна (1994, 1995) Мисия на ООН Нито една една бомба от САЩ • Судан (1998) Акция срещу терористи естествено финансирани от Русия • Афганистан (1998) Акция срещу терористи естествено финансирани от Русия, която и сега е пръв приятел с талибаните • Югославия (1999) Конфликт провокиран от Русия естествено. • Йемен (2002) Терористи подкрепяни от Русия атакуват американски боен кораб. Няма никакви бомбардировки и военни действия • Ирак (1991-2003) (съвместни войски на САЩ и Великобритания). Едно и също разделено на части. • Ирак (2003-2015) Естествено терористите от Ислямска държава създадени и подкрепяни от Руслямска държава • Афганистан (2001-2015) Акция срещу терористи подкрепяни от Руслямска държава • Пакистан (2007-2015) Акция срещу терористи подкрепяни от Руслямска държава • Сомалия (2007-2008, 2011) удари срещу терористи създадени от Русия • Йемен (2009, 2011) удари срещу терористи подкрепяни от Русия • Либия (2011, 2015) След резолюция на ООН • Сирия (2014-2015) След геноцид предизвикан от Русия

източник англичаните ?! също като бг чадъра скрипалите ментето бети 2 и доста други а с курвата даяна ко стана?

Тазия информация намеква за друго. В локалния конфликт раша потроши сума техника. Какво би станало, ако част от НАТО се включи.

ще има сармат и няколко по малки негови свръхзвукови братя... за острова стига 1 сармат

SU-152

Ама разбирасе,че свършват.......................Урсулата се изтърва, че рашките затрили около 120 000. После Украйна се разсърди на Урсулата и я осъди, че издавала "чувствителна информация", а акушерката изтри числото. По-късно Арестович рече, че числото на загиналите войници от ВСУ "немного превишава" 10 000. Утре може и на плюс да излязат 20-30 иляди. Дето нали, ги таковали сексуално руснаците.

Не падат руските хвърчила.

Доста положителна статистика в полза на Русия! Значи имат още 4/5 след една година военни действия! Ами че те са свежарки!

Положителна, положителна, колко да е положителна? Колкото пратиха в Украйна, всичките ги свалиха. Това ако е положително...

Някой пак си е присолил съня.

"Преди началото на военната инвазия в Украйна, Москва има 90 бройки от Ка-52, като според британското разузнаване до края на октомври са били изгубени 23 от тях." "Според други наблюдатели Русия е имала около 130 бройки от Ка-52 преди войната, но броя на загубите от този модел надхвърля драстично тези на Ми-28 и отново е около 20% от цялото количество." Сега много точни данни имат. 23 или над 26 са загубите? 90 или 130 са общо? Аман от пропаганда!

Пич, само вие знаете със 100% сигурност, че от "Доналд Кук" са напуснали 27 моряка от страх. :))))

Поредните вицове на английското "разузнаване".

поредната пръдна от Ганя Бълкански - а.к.а БАЙ нИКОЙ

А според българското разузнаване в щатите са били наети стотици японци да сгъват Оригами F-16!

Напълно възможно е да са загубили бройки от алигаторите. По украинските полета има хиляди стингъри и други ръчни противосамолетни ракети. Напоследък ги гледам, руснаците, пускат двойка хеликоптери, летят много ниско, в един момент стрелят рояк неуправляеми ракети, пускат чафовете и летят обратно. Няма дълги бойни мисии, като по филмите. И все-пак, 20 бройки свалени за близо година война... струва ми се приемлива загуба.

Не се интересувам от данни от британското разузнаване

На мен ми е все тая как падат хеликоптерите на раша. Важното е че падат.

Въображаемо падат

След свършилите ракети, дойде ред и на хеликоптерите. Предполагам. А в Украйна падат метеорити...

Абе не знам колко са свалени, ама са унищожени над 250 руслямски хеликоптера от които К-52 над 90 броя и поне толкова Ми-28. На практика Руслямска държава остана без атакуващи хеликоптери и без пилоти. Затова и последните дни не е вдиган нито един хеликоптер за фронтова поддръжка. Дори и танковете вече са кът. На всеки убит украински войник се падат по 10 мъртви руслямеца. Затова орките стрелят по цивилните и непрекъснато говорят за преговори, но нагло искат да оставят нещата както са в момента.

10 000 ли са убитите украинци, както казва зеленски или 120 000, както казва урсула?

10 000 са убитите военни и 110 000 са избитите цивилни от руслямските изроди. Общо 120 000. Къде виждаш противоречие?

те шведите отгоре ще им се нервират на руснаците един ден и ще ги изметат от лицето на Земята. Само наличието на ядрен арсенал ги спира.

Колкото повече единици бойна техника от даден модел вкараш в действие, толкова повече има вероятност да бъде унищожена. Ако не пуснеш нито една , загубите ще са ти нула.

това британско разузнаване , монго ги разбира нещата, бре!!!

Да вярваш на английското разузнаване е много скъпо удоволствие.Не мога да си го позволя.

Тогава вярвай на КГБ и ЧК. Те са най "достоверни".