Коментари - Създадоха брояч на фотони с висока разделителна способност | IT.dir.bg
назад

Създадоха брояч на фотони с висока разделителна способност

Устройството може да открива едновременно до 100 фотона в един сноп

Обратно в новината
| Редактор : Кристиан Антонов

Коментари - Създадоха брояч на фотони с висока разделителна способност | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха фотоумножители има от хитлерово време. Създаваш свръхнапрегнато електрическо поле и ако попадне фотон и избие електрон,започва лавинен пробив. Не е нещо ново и е принципът на действие на гайгер - мюлеровите броячи, както и на куп сензори, предназначени да ловят заблудени фотони

"Проблемът е, че ако имате повече от един фотон, детекторът ще се насити и няма да можете да определите колко фотона имате", обяснява един от авторите на изследването.

Това е нищо, колектив от Московския университет "Ломоносов", разработи метод с който с една атомна бомба могат да се убият 100милиона човека наведнъж.

Чадо мое, тъпо и безпросветно, руснаците може наистина да са създали 100 мегатонната бомба, която между другото не посмяха да гръмнат и я ограничиха до 50, ама хамриканците направиха калкулацията, че много тежи и е по ефективно да се разхвърли на по-малки заряди и да се бомбардира стил ядрен килим. 100 мегатона ги имаш и от двете страни, от едната ракета енергия, от другата десет ракети по 10 мегатона, да не се губи разрушителен ефект.