Коментари - Създадоха хуманоиден робот, който може да пилотира самолет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След издънкитЕ с коли бЕз шофьор, които самокатастрофираха и имаше наранени хора, сега и робот ще управлява самолет. Браво бе!!!

Всъщност при големите пътнически самолети пилотите правят нещо само при излитане и при кацане , както и в извънредни ситуации. През по-голямата част от полета, самолета е на автопилот, а те са просто пътници.

го гледам как се усмихва, някак си му нямам доверие... Може да реши да импровизира във въздуха и...Бум!

Това руснаците са го дали на китайците по време на династията Мин, но са видяли, че е безполезно и са създали интернета. Тия корейците са страхотни балъци…

Беше,че е руски,безаналогов.

ли бе? Ти и мислене? Не се излагай, че ще ти се смеят и децата!

Има един стар филм “Има и пилот в самолета?“

“Има ли пилот в самолета?“

"Има ли ..."

Тоя робот, ако ме гледа така и му тресна една тупалка, дали ще реагира и ще се ядоса?

100% ще те изтреска... отзад.

Недей, ще си счупиш ръката. Където и да го удариш. Ако е бърз, не е ясно!

иди си тресни глвьтъьь у дуварьььь

Ние също имаме роботи за пилотиране на F-16 блок, но самолетите ги нямаме.

То има и самолети дето се управляват саму. Без пилот. Доста по - евтино.

безкрайно тъпо е да имаш данните (дори и в по-старите модели) в цифров вид, да ги показваш аналогово и после роботът да ги оцифрова. ПС една димка и край.

Да, да, спешно трябват роботи, защото напоследък на пилотите нещо сърцата им не издържат: https://www.ibtimes.co.in/another-pilot-dead-five-cases-cardiac-arrest-among-pilots-three-died-week-details-861750 Един приятел каза, че е заради климатичните промени и заради жегите в самолетите, но не знам дали да му вярвам.

не е от качеството на мононатрия (който бил видите ли полезен), не е от ваксини и украин.. пардон ухански болести, ами било от жегата. В самолет. Където зад борда по време на движение ще ти замртзнат... каквото там си имаш.

въпреки, че тези които летяха през пандемията, трябваше “доброволно” да се ваксинират.

И баба ми може да пилотира самолет. Въпросът е какъв ще е краят на пилотирането.

да блуснеш колата на заден в кашпа управление на автомобил ли му викаш? Толкова би било и пилотиране на баба ти.. но ефектът ще е як.

Самолетите могат да летят сами от 60 години, въпреки това все още има пилот в самолета ;) Попитайте някой пътник дали би се качил без пилот. Това нещо доказва концепция, но е напълно излишно;)

Това са бъдещите "украински" пилоти на Ф-16!!!

Бих се притеснил сериозно, ако робот ми хвърли поглед като този на снимката.

Касто колите с автопилот, които се блъсйкат нефорсирано и убиват хора по пътя при лиспа на каквато и да е сложна ситуация?

Чудесно! Робот управлява военен самолет! Вече има робот-танк! Браво!

Роботи с ИИ значи могат да заменят 80% от българите.

Но теб не могат да те заменят, защото си много "умен"!

Озаптете ги! Ще си скубем косите с тези Франкенщайновци, които някак си лирично наричаме "изкуствен интелект", но ще е късно

Браво!

Има един голям дефект:Не може да чука стюардесите.

Откъде знаеш? Освен това стюардеси вече няма.

Стюардеси във военен джет! Браво!

и автопилота управлява самолет без да е интелект.

Колко автономните автомобили може да управляват без хора,толкова и тоя робот...

самата идея за автономни автомобили , които разчитат на разпознаване на образ е БЕЗУМНО ТЪПА и въпреки всичко е осъществима

Джет на български е съкращение от хидроджет. :) карай да върви, поздрави на америка :) и прати някоя чанта насам, може да не е армани, и на DG ще сме доволни.

коментара е за чуждицата по-горе. а за разпознаванет - да, тъпо е да слагаш пътища, без да пуснеш една сигнална релса отстрани. ама на кой му пука. те самите автомобили като концепция са оръжия за убиване.

и още нещо. скоро ще изкарат, че проблема е в липсата на сигнални устройства с GPS за далечно и, примерно, БТ за близко разстояние в ОСТАНАЛИТЕ автомобили. и ще настане една голяма 5г регистрация кой къде се намира...