Създадоха изкуствени диаманти при стайна температура

Технологията съществено се различава от използваната досега

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Сега ще чакаме да спаднат цените на всички режещи инструменти с диамантени резци :D

Ааа...аз ще подаря на жената гердан най-накрая :)

Български учен е създал четвърта алотропна форма на въглерода, по-твърда от диаманта.

Кристали се създавали по принцип, при голямо налягане и температура която почва да спада в продължение примерно на година. Точно за диаманти не го знам. Преди не препоръчвали да участват в това бременни жени.

Диамантът е доста по-често срещан от колкото ни го представят и продават в бижутерията. Просто се е създала класа, която контролира цената, за да могат да обиртат глупавите хора. Само златото е истината.

В края на 19 век диамантите се считат за полускъпоценни камъни. После 90% от минава под контролът на една фирма и с много маркетинг го докарват до това момиченцата да се мръщят, ако не получат.

Понижили са температурата, за сметка на натиска. Като имаш предвид, че при увеличаване на налягането температурата сама се повишава...

Гробищните паркове: Крематориум и след крематориума Диамант! Както би написал съвременният Пролетарския поет.

Само дето въглеродът има малко над 500 алотропни форми. Коя точно е тази "четвърта", дето я е създал нашенеца? Или изречението следва да се чете като "Български учен е създал четвърта алотропна форма на въглерода, по-твърда от диаманта.", в смисъл, че досега е имало само три такива форми (по-твърди от диамант), а той е създал четвърта?!? Пак греда! Такива форми са общо ПЕТ, но са "открити" само теоретично - т.е., компютърни модели показват, че въглеродните атоми МОГАТ да се подредят в кристална решетка по-плътна от тази на диаманта, но засега (открити са през 90-те години на миналия век), никой още не знае как да потигне това на практика. И, не - в никой от екипите, работили по откриването на тези форми, няма българин.

PV=RT е равенство, валидно 100% само за газове. Има твърди тела, при които, при увеличаване на налягането, кристлната решетка се преподрежда с поглъщане на енергия - т.е., температурата пада. Да, за кратко, но пада.

Тука у английско си имаме и такава услуга-правене на диаманти от роднини. Носиш тъщата( умрела) и ти правят диамант. Колко струва не знам.....

А ПОД СТАТИЯТА ЗА РИЦАРИТЕ-ТАМПЛИЕРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА, ФАКТ! СИГУРНО ЗАЩОТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОМЕНТАРИ! НАПРИМЕР,ЧЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е ЛЪЖА И ЧЕ ТЕЗИ МАСОНСКИ ИЗЧАДИЯ НИКОГА НЕ СА ПРЕСТАВАЛИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ! И МЕЖДУ ДРУГОТО, ТЕ СА В ОСНОВАТА НА ДНЕШНАТА БАНКОВА СИСТЕМА, КАКВАТО Я ПОЗНАВАМЕ!

Е, най-после ще има диаманти за всеки :-)

сига сяка кифла и куртизанка ще са конти тия убиха бизнеса

Почвам пробите във мъзата със менгемето до бидоня със киселото зели