Създадоха изкуствени диаманти при стайна температура

Технологията съществено се различава от използваната досега

Обратно в новината

Коментари - Създадоха изкуствени диаманти при стайна температура | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почвам пробите във мъзата със менгемето до бидоня със киселото зели

сига сяка кифла и куртизанка ще са конти тия убиха бизнеса

Е, най-после ще има диаманти за всеки :-)

А ПОД СТАТИЯТА ЗА РИЦАРИТЕ-ТАМПЛИЕРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА, ФАКТ! СИГУРНО ЗАЩОТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОМЕНТАРИ! НАПРИМЕР,ЧЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е ЛЪЖА И ЧЕ ТЕЗИ МАСОНСКИ ИЗЧАДИЯ НИКОГА НЕ СА ПРЕСТАВАЛИ ДА СЪЩЕСТВУВАТ! И МЕЖДУ ДРУГОТО, ТЕ СА В ОСНОВАТА НА ДНЕШНАТА БАНКОВА СИСТЕМА, КАКВАТО Я ПОЗНАВАМЕ!

Тука у английско си имаме и такава услуга-правене на диаманти от роднини. Носиш тъщата( умрела) и ти правят диамант. Колко струва не знам.....

Гробищните паркове: Крематориум и след крематориума Диамант! Както би написал съвременният Пролетарския поет.

Диамантът е доста по-често срещан от колкото ни го представят и продават в бижутерията. Просто се е създала класа, която контролира цената, за да могат да обиртат глупавите хора. Само златото е истината.

В края на 19 век диамантите се считат за полускъпоценни камъни. После 90% от минава под контролът на една фирма и с много маркетинг го докарват до това момиченцата да се мръщят, ако не получат.

Кристали се създавали по принцип, при голямо налягане и температура която почва да спада в продължение примерно на година. Точно за диаманти не го знам. Преди не препоръчвали да участват в това бременни жени.

Български учен е създал четвърта алотропна форма на въглерода, по-твърда от диаманта.

Само дето въглеродът има малко над 500 алотропни форми. Коя точно е тази "четвърта", дето я е създал нашенеца? Или изречението следва да се чете като "Български учен е създал четвърта алотропна форма на въглерода, по-твърда от диаманта.", в смисъл, че досега е имало само три такива форми (по-твърди от диамант), а той е създал четвърта?!? Пак греда! Такива форми са общо ПЕТ, но са "открити" само теоретично - т.е., компютърни модели показват, че въглеродните атоми МОГАТ да се подредят в кристална решетка по-плътна от тази на диаманта, но засега (открити са през 90-те години на миналия век), никой още не знае как да потигне това на практика. И, не - в никой от екипите, работили по откриването на тези форми, няма българин.

Браво! Сега ще чакаме да спаднат цените на всички режещи инструменти с диамантени резци :D

Ааа...аз ще подаря на жената гердан най-накрая :)

Понижили са температурата, за сметка на натиска. Като имаш предвид, че при увеличаване на налягането температурата сама се повишава...

PV=RT е равенство, валидно 100% само за газове. Има твърди тела, при които, при увеличаване на налягането, кристлната решетка се преподрежда с поглъщане на енергия - т.е., температурата пада. Да, за кратко, но пада.