Създадоха материал, по-здрав от стоманата, но лек като пластмасата

Разработката е на инженери в Масачузетския технологичен институт

Обратно в новината

Коментари - Създадоха материал, по-здрав от стоманата, но лек като пластмасата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bunch of idiots!!!!

Световния терорист Путин му трябва спешно тоя материал, ДГЕВГ-а

Звучи ми като гуру по вещерство и чародейство! Не е ли "инженерна химия"?!

Хубав е матриала и здрав, но магарето ми го изяде докато го изпитвах става ли за строителство...

а за оръжие ще става ли? то това е най-важният въпрос за американците, те освен оръжия друго не произвеждат

Така ще да е за едно лъжливо руслямско мекере. Фактите обаче са, че американците са измислили: транзистор, диод, интегрална схема, процесор, компютър, монитор, телевизор, LCD-екран, лаптоп, хладилник, климатик, микровълнова, автоматична пералня, бойлер, тостер, миялна машина, сушилня, котлон, миксер, фритюрник, яйцеварка, прахосмукачка, телефон, мобифон, калкулатор, дистанционно, грамофон, говорител, магнитофон, ел. крушка, електрическия вентилатор, асансъор, електрически двигател електрически мотриси, масовия автомобил, параход, самолет, хеликоптер, лазеритe, 5 дневната работна седмица, Фотоволтаичната клетка и панели, операционната система, електронната книга-ебук, електронни и компютърни игри, ксерокса, лазерния принтер, Кока кола, KFC, Макдоналдс, кетчупа, ядрените реактори, памперсите, фулмастрите, химикалките, машата за коса, химическото чистене,писмейкърите, инфрачервените термометри, хемодиализата, прозрачните брекети, димните сензори, въздушните възглавници, сублимационното сушене, обезледяването на самолетите, конвеира, течно горивните ракети, безжичните дрелки, флексове, радиоизотопният термоелектрогенератор и т.н. Това е света, в който живеем, но вместо да благодари сганта плюе усърдно по САЩ и демокрацията и подскача щастливо на руски анимации за оръжия за избиване и почти нищо друго.

Сега остава и да напишеш, колко са американците, които са създали всичко това?!

Имаш в предвид американските имигранти? Махни изобретателите емигрирали от Европа и Азия и изобретенията базирани на откраднатото от немците и англичаните по време и след втората световна- та да видим колко са велики?

Нашто момче, иди на дофтор, хладилника Ел.мотора,транзистора,телевизора,магметофона,.инровдлето,синтеричното масло и синт.каучук,хеликоптера,ракетите,атомната бомба, реактивния самолет и да не продължавам... Са откраднати от американците. Ако беше ходил на училище и ако беше чел, нямаше да се излагаш сега.

ДНК-то е също полимер, тримерен при това, когато е на двойна спирала. И едномерен, когато двойната спирала е разделена и разгъната линейно при процеса на копиране в клетката.

а кога е двумерен :))))

Това е тривиално. Когато го огънеш в една равнина.

:)))) идея си намаш от молекулярна биология, нали? :)))

двумерен, тримерен, полимерен двуизмерен, триизмерен се тая... ръгай чушки в боба

Ще видиме пластмасови танкове.

с пластмасови снаряди и гумени куршуми :)

с две думи са направили нова по здрава пластмаса..

По-ниското тегло не винаги е плюс - ако го използват за къщи, при първият силен вятър ще си сменя адресната регистрация :) . При автомобилите също - по-силен вятър, по-силно течение на мост или камион в насрещното също ще бъдат проблем.

каква част от ламарината на колата прави нейното тегло?

Това нещо по-здраво от стомана, само ламарината ли ще заменя.

щом е здраво - трябва ли да издържа на температура и да не се променя при 500 градуса например?

Остават въпроси, като: - по-ефективен и изгоден ли е от карбоновите нишки и ако да, колко по-евтин ще е на пазара и като приложение в реалния живот; - до колко е екологичен - разградим в природата и подлежащ на рециклиране; - има ли корозионни недостатъци и какви; - какви са огнеупорните му качества. Ами, за това се сещам на момента... Интересно, ако има приложение в автомобилостроенето, ще е способен ли да замести частично (и до каква степен) или изцяло металните части и ламарините в конструкцията на автомобила? Още по-интересното е, след колко години ще може да навлезе в масовото производство? ...Иначе, добра новина.

Водещите иновации във всяка област са в свободния свят,а не в света на Русия, Венецуела,КНДР..... отговорът е... защото е Свободен свят.

А ти, изобщо знаеш ли, какво разработват руснаците, например. Или китайците?... Едва ли, защото няма от къде да разбереш, поради тоталното информационно затъмнение, което цари в нашия демократичен цвят!

Не е нужно да знаем какво разработват в Русия, смисълът на научните и технически разработки е най-вече да намерят приложение в практиката. А не да търсим информация от разузнавателните централи върху какво работели недостижимите умове на някоя страна.

Знаем Мунчо - знаем. Оръжия.

БАСИ ЯКОТО ИЗОБРЕТЕНИЕ!!!! Добре, че не се е пръкнало при путя в просия....:)

абе, не е ясно

не знам да има термин 'здрав' в материалознанието

Терминът е якост!

Е, айде да не издребняваме!

Ще излязат супер оръжия от това. Здрави полицейски палки, каски, щитове...

измислянето на оръжия е задача на руслямците. Другите правят нещата за потребителите. Каски за скиори и скейтбордисти, брони за коли, сърфове и т.н.

Аз пък мислех, че американците измислят най-много и най-супер пупер... Все пак, с военен бюджет, колкото на половината останали държави, включително Русия и Китай. Ама ти си прав, иначе, то само с пари не става.

Ми нямат цел да правят само оръжия. Който до бюджета разликата изглежда голяма, но в САЩ военните получават от 60 000 долара нагоре или над 100 пъти повече от руслямците при разлика в бюджета десет пъти. Отделно руслямците имат вътрешни цени, т.е. през бюджета им има дотации за заводи извън ВПК. А продажбите на оръжия навън са допълнение към военния бюджет. Докато продажбите на САЩ отиват за частни фирми. Отделно Руслямска държава има 50 милиарда секретни в бюджета, които също отиват основно за военните. Затова и военния бюджет на САЩ е е около 2,5 процента от БВП, а на Руслямска държава около 7 процента . Та колкото и да се правиш на тарикат си оставаш просто мекере.

"60000 нагоре" ги виждат на 30-и февруари ама ти от къде да знаеш, важното е пак да се направиш на много знаещ и да изтролиш под някоя новина

63 000 на година е средната заплата на военен в САЩ. Докато при руслямците повечето са наборници на ангария в армията със задължителна и почти безплатна служба от около 300 долара на година.

Дам, хамериканците имат 10х бюджет от руснаците, също така и надути до безкрай вътрешни цени, като например комплект гайчни ключове за по $16000 за поддръжката на еФ-овете им, които братушките произвеждат за техните самолети за по $10. Цялата им индустрия е една голяма лапаница, но да - хвърлят пари, които печат от нищото и дължат после на себе си и на половината свят. Пример за подражание!