Коментари - Най-интересните космически оръжия | IT.dir.bg
назад

Най-интересните космически оръжия

Въпреки договорите, забраняващи милитаризацията на Космоса, военните винаги са търсели начин да разположат оръжия в орбита. Кой са най-интересните им проекти?

Обратно в новината

Коментари - Най-интересните космически оръжия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам кое е фантастика и кое е истина, но гледах едно филмче за метеорита дето падна в Русия и уж изгоря във въздуха, причинявайки не малко щети с ударната си вълна. Така и не казаха ясно какво е било това, но на забавен кадър, ясно се вижда, че встрани и изотзад нещо го застигна и го взриви! За мен няма съмнение, че това, което го представиха за метеорит беше прихванато и неутрализирано от базирана на спътник система! По въпроса нямаше коментари, но явно руснаците не държат да се правят излишно на велики и да разгласяват неща които явно са действащи! Даже и да е било метеорит, то се вижда, че системата е сработила ввтоматично и унищожи "метеорита" преди да е достигнал до Земята!

Дургари,тиварищчи и товаришчуткини!Съвецкия съюс загуби войната в Космоса още седямдисите години на двайсти век!

Хитлер планирал...престанете с тези лъжливи внушения.

В статията ен са споменати не просто ПРОЕКТИТЕ а реалните космически оръжия като съветските ИС-1 -изтребител на спътници модел 1 от 60те години на 20 век. Това е и първото създадено някога действащо орбитално противоспътниково оръжие което бива изпитано в космоса и се оказва на 100% ефективно...Никъде и не е споменат космическия химическия лазер ПОЛЮС който трябваше да бъде изкаран на орбита при първия полет на Енергия.... Това са си реални, осъществени проекти за разлика от измислените Междузвездни войни на лудите крави.... А да не забравяме какво стана по миналата година как лудите крави опищяха целия свят..Когато един руски експериментален спътник започна да маневрира на орбита доближавайки се на няколко километра от американските шпионски спътници:)На голямо вайкане, и голямо циврене го удариха лудита крави...... Направо оглушиха целия свят!

Развеселихте ме много! Програмата е Звездни войни,а не Междузвездни.

Ми то и филма буквално преведен е Звездни войни... И?

Изстрелваме 100тина Тикви в ниска околоземна орбита и ако някоя падне - избираме си я за премиер :)

Х.А.А.Р.П.? Някой нещо?

Пусни си Алфа.

Няма мир, всичко е война! И, когато пиша, че всички учени са платени убийци, не се ядосвайте толкоз!... " Който повярва в мира, вече е загубил войната"- Лао Дзъ

Психопатщини

ЕЕЕе значиии не се научиха да правят любов и заради това мислят само за война :)

Орбитиращите "тръби" от обеднен уран се наричат ТОР по името на скандинавският бог на гръмотевиците и съществуват, падат с орбитална скорост, защитени от металокерамичен нос и създават взрив около един килотон при удар, другото е, че "потъват" доста дълбоко и са предназначени за поразяване на заровени дълбоко и укрепени цели

Сега остава да кажеш как подобна волфррамова или уранова пръчка ще уцели нещо под земята , като точността (КВО) му е около 5 км.

A в приложен вариант при сухопътна намеса, на няколкостотин хиляди войници ще бъдат раздадени консерви с развален боб и зеле. Евтино и ефективно!

тия секретни разработки на военните, бай Шиле ще ни ги разкаже както трябва ..

А що не пробват с временна дупка в озонния слой - Слънцето предлага безплатно радиация !

деер

Концентрирайте се върху тоалетната на МКС и си отговорете, какво прахосване на средства от малоумници е това....

деер

А, Северно Корея без интернет и под ембарго си изстрелва ракети с кпд като на американците.

Те за тези ракети няколко десетилетия гладуват хората там. От корейската война насам от глад и комунистическо управление севенокорейците са средно с 10см по ниско от южнокорейците. Така, че хич не ги хвали тези хора, те са само за съжаление.

Ммм, да, и до слънцето редовно ходят.

Изстрелва грънци. Не си ли виждал подводницата, на която беше Ким - очевидно ръждясала, отделно че е на ниво 1955г. Ракетите им са китайска разработка, КНДР е само един полигон, затвор и резерват на КНР.

Северна корея изстрелват ракети с кпд колкото на американците ?!?! Това, само някой, който сам се е кръстил балък може да го напише. Минусите ти го доказват.

Съъщите като Трайдънт.. Гений !