Шефът на Huawei: Във Вашингтон подценяват силата ни

Не компаниите, а политиците в САЩ носят основната вина, смята основателят на компанията Рен Джънфей

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай краде технологии от цял свят чрез съвместните производства и ги използва за постигане на хегемония над света. САЩ късно се усетиха. Е, по-добре късно, отколкото никога. Китай е по-опасен за света, отколкото САЩ, защото при тях няма демокрация, т.е. не управлява народът. Те са комунистическа диктатура. При тях няма опозиция и няма кой да "удари спирачката" при необходимост. ЕС също се подлъгва по съвместни производства с Китай и ако не вземе навреме мерки скоро ще стане зависим от Китай. ЕС трябва да обедини усилията си със САЩ срещу икономическата инвазия на Китай.

браво хуавей, не се давай на хазарите - талмудци!

идея си нямаш кои са хазарите, а? :)))) путлераст да си и да не знаеш историята на путлерчетата.

Huawei P30 Pro - Китай?????? А стига бе. Я да видим: Екран - Corning Gorilla Glass (САЩ) Памет флаш - Micron (САЩ) 3G и ЛТЕ модули - Skyworks и Qorvo (САЩ) Андроид (САЩ) RAM -Hynix (Корея) OLED - от Самсунг и ЛГ

dotan

И къде се произвеждат всички тези компоненти и/или чиповете за тях, на които сте написал в скоби САЩ? Основните производствени мощности са в Азия в това число и Китай...

Аха... Мерцедес е руска кола по твоята логика щото имали завод в Русия... аре спрете се с простотиите си бе. Corning е в Япония Android - USA LG - Корея Skyworks - САЩ и Мексико Qorvo - САЩ доволен?

Вие китаиците триабва да направите паметник на чефутите , които се продадоха за мангизи , подадоха важето с което ще го обесиат

Кравата ще яде свинската опашка))))хахахахаха)))))

много могат, да покажат. ще видим ще удобрим!

... и какво, ще извикат Годзила да нападне САЩ ли??

Мамул, Гидзила е японско чудовище бе каун !!! :-)

Този американски боклук, защо не си гледа неговата работа ами ще цака китайците?Тоя не разбира ли, че губят вече световното господство?

Това прави. Гледа си работата и санкционира китайския боклук.

А е Дудук, бегай на Козяк, да мааш минети на господарите си!

Идея си нямате от културата, мисленето и манталитета на китай и изобщо на далекозиточните народи. Ако китай станат световен хегемон и наложат волята си и начина си на живот, тесен ще ви се види света, а краварите като аматьори по гандярство. Нито САЩ, нито Китай са стока, но Китай поне не показват желание да се налагат като световен полицай, а просто да си гледат интересите...засега. Най-балансиран и човешки подход имат европейските народи, но толкова спят под ботуша на САЩ, че не могат да бъдат вземани като сериозен играч и нещо повече от голям пазар, нито от Китай, нито от САЩ, нито от Русия. САЩ са загиваща империя и най-доброто, и за тях и за всички, което могат да направят е, да се примирят с многополюсен модел, да си преболедуват кризата и да са нормален партньор в един балансиран свят, а те почват като слон в стъкларски магазин да торшат и мачкат всичко, което само ще увеличи агонията им, дано не доведе до катастрофален конфликт.

САЩ спират Хуавей в Америка за да балансират. Многополюсен модел не може да има. Примера е в същия този Дир. САЩ съдят швейцарска банка, която прала пари и мозамбикски министри затова, че откраднали от собствената си държава стотици милиони. При многополюсен модел такива корумпирани правителства ще са недосегаеми, а народите им ще тънат в още по-голяма нищета. Сега обаче знаят че има възмездие и че има кой да го възнесе.

Абе, рътахръта! Защо САЩ не осъдиха Клинтън, че е нарушила закона и правилата за кореспонденция като държавен секретар? Защо САЩ не осъдиха Клинтън, че предизборно подля вода на Сандърс? Аман от болни у главата като теб!

акции на Хуйвей 2016та 14 юана, 2019та 3.6 юана. Google 2016та 600 ДОЛАРА, 2019та 1160 долара. факти!!!!

Хуйвей или там както си го написла не е ли частна компания, какви каци търсиш там

каци? частна компания. какво общо има с това което съм написал?

К'ви акции бе, Хуавей е дружество с ограничена отговорност не е акционерно дружество.

не говори преди да си погледнал борсата бе мишок.

Империята на злото САЩ от това живее. Агресия, войни и грабежи !

щото забранила ба някой да му бъде ЛАКЕЙ и да му СЛУЖИ в страната му? ХУЙВЕЙ ПРЕДЛАГАТ УСЛУГИ. САЩ НЕ ГИ ИСКА.

Важно е да се отговори на въпроса -защо САЩ налагат такива жестоки санкции?Някои анализатори предполагат,че китайското оборудване би могло да пречи на американците да шпионират европейските си съюзници -това първо!Huawei е флагманът на китайската индустрия и като го ударят ,удрят глобално -това второ!?Наложените санкции биха могли да бъдат и опит да накарат китайците да отстъпят на САЩ водещата си позиция -това трето!Общо взето става дума за пазари,влияние и пари!Именно тук е въпросът -къде ще бъдат тия неща в следващите 10 години -в САЩ,в Европа или в Евразия!?

В БЪЛГАРИЯ !!!! АЗ ОЩЕ ИМАМ НАДЕЖДА !!!

чао чао продавачи на камери с функция за телефониране. Сега ако германците ви кажат че няма да ви дават германските камери и СОФТУЕР на Лейка и умирате прави . големите спецове. сглобяват западни технологии и се имат за нещо. м/у другото 5Г е американска разработка от 2008ма. спират ви патента и пак сте умрели.

На теб са ти спрели мозъка тотално.

с фактите не можеш да се бориш. за това ти е прост коментара.

Какви факти бе гледам немците са тъпанари като нас спряха СП2 сега ще се откажат от цифра пари за камерите а гледам че май са на финалната права за 5G оборудването на Хуавея та какво казваше за фактите

сериозно ли са на финалната права? А стига бе. И що трябваше да ЛЪЖЕШ?!?! Щото нямаш факти ли? Хайде на бас, че никъде в нет-а няма това което твърдиш. Или ще ме завреш в миша дупка като ми покажеш цитат от статия? а? Съмнявам се.

Мишата дупка не мога да се сетя но статията е тук в Дира Официалните власти в ГЕРМАНИЯ са казали че не виждат никакъв проблем в сигурността на 5 G оборудването. И ако това не ти е новина за Англичаните какво ще кажеш. Или сега ще обърнем палачинката(както един малоумник вчера ме убеждаваше) че англичаните са под Китайско ръководство.

До човека с фактите я виж какво пише в тази новина: Немският регулатор по информационна сигурност разкри, че няма данни, доказващи, че техниката на Huawei може да се използва за шпионаж от китайското правителство. Някои анализатори изказаха тезата, че всъщност закупуването на оборудване от Huawei би могло да попречи на САЩ да шпионира европейските си съюзници. А немският регулатор си няма друга работа и само за да може да отговори на УСА правят тестове. и сега въпроса е КОЙ ЛЪЖЕ????

къде хукна бе тарикатчев. нали били на правата. утре го приемали в петък свършвали със строежа а в неделя празнували завършването. ко сменяш темата? май не намери факти за лъжата дето изрече. поздрави от DE.

"финалната права за 5G оборудването на Хуавея" То май и в Китай не са на нея. Нещо ЗТЕ свърши работата там, а развейхуй само му слагат именцето тука и там. А както виждам - избяга от темата за "финалната права" и взе да обясняваш неща които знаем. Друг път като ЛЪЖЕШ - па се подготви добре.

Тролчо някой хора ходят на работа и не изкарват пари от тролене. НО да кажем че за Германия не съм прав я обясни за АНГЛИЯ и те ли не са на финалната права. ИЛИ там уволниха министъра не защото е подписал договор с Хуавей а заради новичока......

като започнат да слагат Сони камери?

какво искаш да правиш??? Трябва ли да правиш? Що за тъп въпрос. Казваш Япония ще клекне на Китай?? Я се опомни малко. Да слагат Саню камери като са тарикати. не са направили нищо освен да вземат от 10 компании компонентите и да ги турят заедно. Отгоре на това взимат софтуера на пак на западните фирми безплатно, а после рИват че нямало да им го обновяват. аре малко от малко да вкарат някой юан в развитие на технологии, а не само да се ползват с благините.

Отрязаха им достъпа до Android и Windows. С каква ОС ще ги правят тия телефони? Собствена ОС ли ще си правят? Китаец нищо оригинално не може да създаде. Да видим от кой ще крадат този път.

dotan

Ти какви сензори за камерата мислиш, че ползват в телефоните си сега? Именно на Сони...

и като се обърнеш след няколко години, китайците владеят повече от половината свят. Китай понастоящем контролира 95% от световните доставки на редки земни елементи за пазара на хибридни батерии.

и това те радва и те прави горд комунист?

Изразът "редки земни елементи" е неточен, този тип елементи не са изобщо редки. Има големи залежи из територията на САЩ, само че са под национални паркове и е забранено да се копае там. За това американците купват от Азия.

tonk11

"В края на миналата година дъщерята на създателя на Huawei и финансов директор на компанията, Мън Уанджоу, бе арестувана в Канада по молба на САЩ. Това стана по обвинението, че китайската компания е нарушила санкциите, наложени от Вашингтон над Иран, като е предоставяла телекомуникационно GSM оборудване на Техеран" Е тук е ключа ат палатката. А сега да ме убедите в демокрацията на щатите и пазарната икономика.

САЩ дават компоненти за оборудването на Хуавей, а те го дават на Иран, който е под санкции. Кое не ти е ясно?

Десетилетия наред Сащ пропагандно залъгваха целия свят, че от позицията на неолиберализма държавата не се меси в делата на гражданското общество, и особено на бизнеса на частните корпорации. А какво се оказа? При първото разклащане на глобалното статукво, и СаЩ започнаха мощен държавен натиск върху други държави и частни компании не само в САЩ, но и по целия свят, да налагат санкции върху политически неудобни противници. Значи всичко е било една заблуда и самозаблуда около демокрацията, либерализма, гражданските ценности. Тежко на ония, чиито илюзии относно САЩ и Запада оканчателно рухват в тия дни.

бегъл анализ се оказва, че всичко за което ни пееха Запада - свобода на словото и убежденията, демокрация, свободна конкуренция, го няма. То било по-зле от СССР, защото я няма и сигурността на битието.

Като сте наивници така ще е...То е еквивалентно на тези които изхвърлят десетхи хиляди левове от терасите си на циганите и продължават да го правят...Просто е по висша форма .....След като не вярвахте на свои а на чужди ...

По-зле от СССР - ти направо изби медузите. Не е за вярване, че такива олигофрени живеят между нас. Или си мислят, че живеят.

Джани...това циганско име ли е? Питам, защото коментарът ти е написан, като от прост мангал!

57 "+" към момента? Даже това е стряскаща цифра за малка България относно заблудените и/или агентите на соц-утопията

Ама ти си бил много наивен :))

Смешни сте и жалки как си мерите чуждите п_шки! За вас няма значение коя ще е следващата империя - все ще бъдете под ботуш и друг ще решава вместо вас. Поне знаете що за стока са американците, много от вас живеят и работят там или пък имат роднини там. За сметка на това колко от вас са емигрирали в Китай или пък са работили там? Представата ви за Китай е наивна. Според мен при китайската хегемония много от вас ще си спомнят с умиление за краварите!

Българският русофил само лошата Америка му е в устата те са му виновни за всичко. И сега българският русофил чака с радост новият си господар - Китай. Само че българският русофил е прекалено прост да проучи какво става когато Китай стъпи в малка и бедна държава като нашата. Той (българският русофил) е щастлив че е "изритал краварите".

Великия бизнесмен тръмп с няколко фалита зад гърба си сега ще фалира и няколко американски компании ей така да покаже какъв мъж е. Накрая ще го обесят пред белата му къща за назидание. Това си е жив рекет. Дъщерята за заложник, партньорите им е забранено да търгуват. Само че е объркал хората.

ти остави фалитите на фирмите.. (малко вероятно е да фалират). По-страшното е, че набират слухове, че Тръмп смята да води не само търговски, но и валутни войни. Тука вече нещата стават сериозни и ако не вземе мерки, ще го самоубият в срочен порядък. За сега са само слухове, разпространявани от агенция ЕЖК. Ама с Тръмп нищо не се знае.

Грузия наскоро предаде на САЩ арестуван по поръчка на ФБР руски програмист на компютърни игри. Бил на-добрият в Русия, но според американците, се занимавал с интелектуално пиратство. Мотивът е да го осъдят, но всъщност си го гепиха, както се отвлича дефицитен специалист - сега ще им работи ангария, а те ще си патентоват откритията му като свои, пишейки го американец. Всичките им специалисти са иностран марка, уж емигранти, а комай повечето изнудвани и отвличани по тоя мутренски непочтен начин.

това не е вярно всички откриватели са кореННи Американци ако не вярваш питай ДАДА. То и Българина Йорданов е учил и завършил в България ама се води Американски откривател.

и той българин, а? Щото татко му е от Ямбол и си е посадил семето в италианка която живеела в САЩ.

до Джон Атанасов Много си смешен може да се е родил там НО ПОВТАРЯМ за НЕРАЗБРАЛИТЕ НО Повечето Американски изобретатели са учили на друго място и после са отишли в Америка. Знаеш ли Никола тесла е роден в Вашингтон. Фон Браун в Калифорния. А пък Алберт Айнщайн е от Мериленд. Еиййй аман от платени тролове който защитават великата Америка. П.П. Ако можеш да ми изброиш по велики от тези тримата който са родени в Америка ще те призная.

ТРЪМП е абсолютен манипулант..

Без кражби не може! Бил Гейтс открадва ДОС! Тоя на Фейсбук, открадва идеята и после плаща 60 милиона долара!

Дън някога беше казал на Никсън /пише го в спомените си Никсън/, че обича десните, републиканците , ама яко десни, цинични и ултра либерали- всеки за себе си и мачкай наред... Загадъчно е какво е искал да каже Дън и какво Никсън е разбрал като най- великия президент за миналия век.

никсън, най-великият американски президент за 20 век? Много хубава шега.

Хуавейци правят най-добрите процесори. Най-вероятно американските атаки ще накарат всички големи китайски фирми, а вероятно и не само китайски, да се откажат от чиповете произвеждани от фирмите под американски контрол. Предполагам че и фирми ползващи американски "облачни" услуги също ще се замислят.

Точно защото не ви подценяват затова се случва и това. Отделно Китай налива сериозни суми в хюауей което си е нарушение на правилата на конкуренцията. Срещу тези суми получава или може да получи достъп до устройствата.

И САЩ наливат сериозни суми в Тесла и Спейс Х, ама нищо, за тях може!

Налива в Тотал и военнопромишления комплекс, обаче там няма проблем. Важното е да не е БГ. Тук и жп-то е наказуемо да се подпомага.

хонгил дон колйо да ти е голяма силата

Хонгилдон е кореец.

За целите на пропагандата ще го направим китаец!

Бе като пръдне все на ориз мирише.

Почне ли политиката да се меша, става бозаво. Тук САЩ не са прави! Нали постоянно говорят а конкуренция? Какво се оказа- тоталитарни методи - репресии, санкции и забрани.

Обвиненията не са срещу Гугъл, а срещу правителството! Гугъл осъзнават ясно, че са милиардери, защото ОС им е на телефоните. Бил Гейтс така става милиардер, след като на всеки ком се слага неговата програма! Винаги може да се намери и друга Операцианна система, ама хардуер който да го носи е по-трудно!

""ама хардуер който да го носи е по-трудно!"- а ? Кой точно хардуер се прави в Китай ? Чипсета и процесорите се правят в САЩ, или някой от заводите им (имат в Израел, Германия и т.н.) И кое остана да се прави в Китай ? Платката и панелчето ? :)))))

Правят се ПЪРВИТЕ в света процесори по 7нм технология Kirin 980, 8 ядрени с вграден модем и сички екстри. Прави ги Хуавей още от 2017г. 7млрд транзистора има в това чудо.

останал си мнооого назад.

Нито Гугле, Нито хем микро хем софт стават милионери и милярдери от бизнес. И двете фирми са създадени и котролирани от американските разузнавателни агенции. Майката на Бил Гейтс е член на борда на АйБиЕм към момента в който неуспялото и да завърши никакъв университет синче уж прави Микрософт в гараж. ДОС и Уиндос са направени от IBM - ако не си в невръстна възраст ще си спомняш за IBM DOS и OS2. И в двете фирми първоначалнот набиране на средства се състои в масови вложения от "спестявания" на офицери и генерали от ЦРУ ...

божкеее, абе от кое спортно училище произхождате??? всичките! Не съм предполагал, че ще срещна такива глупости една през друга написани. Вземете прочетете внимателно какво сте написали и се поправете.

От слаботоковото!

Май наистина САЩ са много закъсали, щом използват това, което трябваше да използват във военно-кризисни ситуации - да изключват операционни системи, да спират милиарди компютри и телефони - криптиращите вируси, които пробно масово уж изпуснаха преди няколко години, свръх добив на петрол от техните стратегически запечатани петролни кладенци ... Сега, след няколко години, когато хората разберат, че могат да живеят и си играят с играчки без Гугле (Цензорио), без Ай-Би-Ем вече разбраха, че могат да живеят, митовете за много технологичната Кравария ще изтлеят ... Единствено трябва да се попречи на наследствените гангстери отвъд океана при разпада си да не запалят Света ! Слава на Господ, че имат големи проблеми с добива на уран, а и вече трета година не могат да възстановят производството си на ядрени оръжия.

Много ми е смешно като гледам как нашите ЧебуРашки се правят на защитници и фенове на китайския модел . Алоу ... тролчетата , ако и у нас се въведат китайските правила и закони , вие ще сте първите дето ще увисните обесени по уличните стълбове заради кражби и далавери !

""заради кражби и далавери !"" - и най-вече за родоотстъпничество ще увиснат.

Защо, теб страх ли те е?

Наистина ли работиш за пари, като пишеш коментари? Защото няма начин човек, да е толкова прост, че да не може, да различи каква е темата, след прочитане! Хубаво е да се докоснем до истински платен работник!

ЧИЧЕ ТЕ ЩЕ СИ ПЪРВИЯТ УВИСНАЛ НА ВЪЖЕТО

Бай ХуйВей що се пъне като е толкова технологично напреднал? Да внимават да не им спрат и windows, че ще минат на пишещи машини

точно windows няма да им спрат... по ред причини свързани с националната сигурност :D тръмп може да мучи за шпионирането през мрежово оборудване на китайците от 2-3 години, ама за дупките в сигурността на windows легенди се носят от 30 години.

Отрязаха им до достъп до всички америкснски компании. Microsoft, android, apple. То други ОС няма. Amazon имат някакъв app store ама пак е американска компания. Тъй че работата е лошава за huawei.

Силата ви е да крадете, копирате и да правите долнокачествени боклуци.

Силата ви е да окупирате и разграбвате държави, да изсмуквате качествените хора и да шантажирате целия останал свят. Да не забравяме, че това северномексиканско безумно сбирщайн племе е единственото човекоподобно племе употребило 2 пъти!!! 2 пъти!!! ядрена бомба срещу хора, при това мирни жители на големи градове!

Тъй си е! А гадните пък руснаци нападнали, опожарили и сринали със земята мирния Берлин, изтребвайки мирното му население...

Отиди в Китай да видиш как живрят. А това че купуваш евтини китайски боклуци си е твпя грешка. Те имат качестврни и скъпи стоки.

половината от качествените им стоки на пазара, са внос обаче. да - бил съм там и съм видял с очите си.

И това го казва фен на ръждивите опели, дето новите им мотори трошат колянови валове на 140 000! Шизофреник или лицемер си?

Не бе, платена подлога е, не си ли личи?

ако някой следи това е Гугъл, с тоя черен списък може да загуби много информация ако изпусне хората с Huawei в ръка. Начинът да не си следен е или да нямаш смартфон, или да си седи само в къщи за да не се изкушиш да пипнеш ок на постоянно изкачащите съобщения, геолокации, но пък защо ти е, нали е купен за да те намират . На практика китайците изпревариха технологично Епъл с последните модели, а ги продават на половината от цената им и само истинските сноби продължават да си купуват ябълки. Камерите и батерията на Huawei са супер

какво ви пука кой ви шпионира! Самсунг шпионират дори и през смарт телевизорите си. Преди тях корейците използваха телефоните HTC, които бях добре субсидирани от държавата. Китайците да не останат по-назад и те откриха топлата вода в шпионажа. Епъл са хегемон ! Не вярвам ЦРУ да шпионира през тях с позволението на Епъл,които дори не им дадоха достъп до телефона на терорист и ЦРУ се принуди да плати милиони на израелски хакери, за да хакнат телефона. КОлкото до това колко били добри Хуйвей, баща ми се взема флагмена им. Камерата за нищо не става. Дори айфон имат по-добра камера, а за Самсунг да не говоря. Трябва човек да е луд или глупав, за да си вземе китайска марка телефон или кола.

Епъл са хегемон ! Не вярвам ЦРУ да шпионира през тях с позволението на Епъл,които дори не им дадоха достъп до телефона на терорист и ЦРУ се принуди да плати милиони на израелски хакери, за да хакнат телефона. Смея се на глас със сълзи на очи! Ти верно верваш ли си, че смотаните педали от Огризката (официално 27% от служителите са се заявили като такива!) са дръзнали да откажат нещо на службите на чичо Сам?!

преди няколко години ФБР имаха проблем с iphone-а на някакъв дилър.. тогава от епъл ги отсвириха и нещата така и останаха.

Ако се докаже, че Епъл шпионират, то най-богатата и голяма компания в света ще фалира доста бързо! Дали ще рискуват и защо до сега никой не го е доказал! Докато до Хуйвей, скадалът започна дори не от Щатите ! Доста европейски лидери с хуйвей доказано са били шпионирани, както и по-голямата част на европейската администрация.

И ти пробва първия евтинджос и направи генералните заключения. Бях голям фен на Самсунг. Имах ги 4. Най-скъпите. На всички до един батерията свърши след 6 месеца - точно като й изтече гаранцията. Имам 3-ти Хуавей. Висок клас - хонор ноте. Карат по 2 дни. 5000 батерия. Много здрави - издрънчах го от над 3 метра на цимента, нищо му няма. Един ден пък го забравих цял ден на дъжда - пак нищо. И след всички ъпдейти са си бързи като преди. За разлика от Самсунга.

Самсунг телефони, таблет, телевизори. Карат по 6-7 г. и продължават. Товаря ги с по десетки програми, доста социални, чета на тях, графики...Зависи за каква цена ги купуваш, ако са под 100 лв...

Абе вие двамата наистина ли сте прости ила на мен така ми се струва. теза 1 - ОТКАЗАЛИ категорично да сътрудничат на службите, защото щяло да им падзне реномето?! Щатска компания ОТКАЗВА да сътручни в случай на заплаха на националната сигурност и това ще и спаси реномето и ще ги затвърди като независими??? Че кой американец ще ги подкрепи след това?! теза 2 - Службите платили на хакери (израелски) и въпреки отказа се добрали до търсената информация на ейпъл-зъмбито с арабски корени... Ало-о-ооууууу какво става с реномето на компанията??? По какво тази теза е по-добра от предишната? Не разбирате ли, че в тази ситуация няма печеливш ход за огризките? От една страна хем слаба защита - разбиват го за 2-3 дни, от друга хем мълчалив категоричен отказ в подкрепа на арабски терористи... Замълчете и повече не се обаждайте, че сте наакани и омазани до ушите! Както и мениджмънта на огризките!

Тръмпи ще погледа няколко дена пазара и ще разбере, че е повече на минус и ще обърне палачинката. Жълтокосият "мисли" с оценката на пазара, където други предварително изчисляват загубите от неговите действия. Американците объркаха Китай с Япония и очакваха "послушен жълтур", който да им играе по свирката, но не познаха. Тръмпи има само един съюзник, който може да му помогне, защото от много време живее до китайците и заедно с него. Звучи абсурдно за "новоизлюпените демократи", но това е Русия. Предполагам, че ще опита, но там коварството не е по-малко. Трябва леко да приклекне, защото времето на единствен първенец в света - ПРИКЛЮЧИ!

Да си го кажем направо - КПСС - БКП, вечна и неразделна дружба, нали? За какво са необходими чак толкова много сложни и объркани мисли, като посланието е ясно и просто...

Глупостта е божи дар, но не бива да злоупотребяваме с него. Четенето е сложна работа, а разбирането на прочетеното още по-сложна. Докато в кухината над раменете ти се шетат сини и червени бръмбари псевдо анализите ти все ще те водят до тук. В Китай и Русия комунизмът е по-малко отколкото в САЩ!!!

Абе, само да питам. На меркел оня телефон, подслушваният през 2013 година, Хуауей ли беше? Си Дзинпин ли я подслушваше тогава? Шизофреници ли са в конгреса, президентството и службите? Гугъл не беше ли осъден за търговия с лични данни?

Абе, само да отговоря, ти ако си мислиш, че китайците не подслушват Меркел, си дълбоко провинциално заблуден. Манталитета им е по-лош и от на американците.

Даде ама едно се доказа за ябълката а другото цитирам "Немски експерти по сигурността заявиха че няма нищо притеснително в 5G оборудването на Хуавей) МАЛКА НО СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА!

Китай и Русия, ОФИЦИАЛНО, са обявени за ПОТЕНЦИАЛНА ЗАПЛАХА за сигурността на Европа. САЩ, ОФИЦИАЛНО, Е СЪЮЗНИК на Европа. Та, не ми обяснявай колко били лоши китайците! Обясни ми защо САЩ са толкова нагли!

Като са такава сила китайците, защо изобщо го правят на въпрос - и проблема с митата и сега на веещия се член? Да забранят износа на китайски софтуер за САЩ и готово! Също и за стоките.

точно защото Китай е такава сила може да си позволи да отвърне на САЩ когато САЩ се опитва едностранно да диктува правила. Ако подобно нещо се случи на България, според теб какво? Ще напъчим гърди и ще кажем гордо "не САЩ не сте прави" или просто ще се свием като мишки в ъгъла и ще търпим. (айде САЩ за нас конкретно не е толкова важен търговски партньор, но ако примерно Германия го направи)

Само че, силата се доказва с действия, на думи либийци, иракчани, севернокорейци са побеждавали Щатите. Ако наистина китайците са суперсила, не биха преговаряли /визирам митата/, гаранция! Вероятно са си направили сметка, че ситуацията за тях е малко по-голям проблем, отколкото за САЩ, иначе нямаше да са на масата.

говориш за два коренно различни манталитета и начини на водене на политика. Китай винаги са били привидно пасивни. всъщност за тях е по-лесно да изчакат Тръмп да му свърши мандата и с новия просто да зачеркнат всички мита поставени от Тръмп. Китай като правят планове ги правят с десетилетия хоризонт, докато САЩ за по 4 г колкото е мандата на президента им, щото после обикновено всичко планирано от предишния се хвърля в канала. За Китай не е проблем да почакат година - две и тогава да му мислят.

Ти четеш ли новини или така си коментираш Където и да тръгне да продава Хуавей се налагат санкции дори в Англия УВОЛНИХА Министър в Канада арестуваха дъщерята на собственика на Хуавей. А сега ми отговори Англия и Канада част от Съединените щати ли са?>??????

щерката на полковника я задържаха по искане на САЩ за екстрадиция, а не щото канадците са станали със задника нагоре.

коментатор а ти вникна ли в коментара ми или така си пишеш значи Канада върши мръсната работа на Щатите срещу Хуавей ама всички викате да не продават в Америка ми те не се и натискат САМО за Америка. Ама Америка не дава да продават никъде по света!!!!!

доста непремерено изказване от страна на другаря полковник.... Обикновено такъв приповдигнат тон има само на вътрешните комуникации. Официалните изявления като за пред медиите винаги са му били обрани от ненужни емоции. Много странно. Прочее всички факти до момента показват точно обратното американците леко са надценили Хуауей.

въобще не са ги надценили. китаеца отказва да снася информация на говедара. това е истината. а скоро никакви санкции няма да уплашат комунистите както в корея така и в Китай.

те ефрейторите много ги разбират тия работи...затова са си ефрейтори де

Значи до сега историята не е видяла ни една оцеляла империя! Падали са мноого империи и много такива са се появявали! Та ако американците си мислят, че това няма да се случи с тях то значи са мнооого големи глупаци! Колкото до обвиненията в шпионаж, то аз и милиарди други знаят, че американците са първенци в тая тематика! И сега баш крадеца вика дръжте крадеца! Еми ай да ви се нявидяло и на краварите да ви се невидяло! Но за нас ще остане само и единствено да проследим развоя на тез събития и искам да кажа, че китайците въобще не са за подценяване!

ти па откри топлдата вода...не че не се мислят за умни ..ам ато сласо не става

много приказки пък всъщност нищо не каза. можеш ли да виниш САЩ че си гонят интересите с всички достъпни им средства? Всеки го прави!

То па Китай са малък полис! И те са си баш империя отвсякъде, по-зле и от краварите!

същото се отнася и за Китай... те също са империя на хиляди години. Всъщност най-старата запазила се до днес.

Китай не са империя. Кажи колко васални държави, колко военни бази по света има Китай, колко санкции на други е наложила, колко войни с други държави е започнала в последно време. Империя, в момента, са само САЩ и се разпадат, точно както всички други империи преди тях.

Китай са си империя отвсякъде. Но различни хора възприемат значението на думата по различен начин.

и тоя многоя подценяват...карвари ко да ки праиш

Факт е, че който иска да ползва Ютюб, Гугъл и да разчита на бързи чипове, няма да си купува хуайей

ма верно ли

Браво, Господин Шефе!

Факт е, че който иска да ползва Ютюб, Гугъл и да разчита на бързи чипове, няма да си купува хуайей

Някои хора не могат да възприемат реалността, китаеца ви го казва отдавна се подготвят за такъв вариант с янките явно са прозряли някои истини за САЩ, сега бачкат здраво върху собствени процесори и ОС, достатъчно в новия им ОС да пуснат добър емулатор за Андроид и жална им майка на американските корпорации. Световната хегемония на САЩ постепенно намалява, разберете го. Ако им видите конгреса с какви плужеци и бездарници е населен ще се разплачете./

ха ха ха

Както Apple фалираха Nokia, така и Huawei ще фалира Apple, всичко се връща на този свят има си карма за всички.

Драги, твърдението ти е много далеч от истината, ще рече напълно невярно е. Нокия я фалира Майкрософт.

що ва тва от Държавния департамент ли ти го сведоха

Това, че NOKIA "фалира" по времето, когато беше под шапката на Microsoft, не означава, че MS са виновниците за това. Blackberry също "фалираха" по подобен начин - заради закъсняла рекламна кампания. Въпреки че телефоните им с операционната система BB 10.0 бяха и все още са МНОООООГО по-добри от недоразуменията с android и iOS, те загубиха пазарен дял, защото не показаха на света качествата си. Blackberry извадиха извит екран още през 2012, когато Samsung даже не бяха чували за това. И това не е всичко - флагманите на BB от същата година бяха изцяло с жестово управление, а конкурентите не можеха без хардуерен бутон. BB бяха светлинни години по-напред от китайците, корейците и американците, но . . . не се презентираха, не се рекламираха и не бяха агресивни по отношение на продажбите. И това ги доведе до крах. Убеден съм, че повечето хора, които четат моя пост дори не са чували за възможностите на Blackberry и си мислят, че тази компания произвежда само телефони с хардуерни клавиатури и малки екрани. ДА, ама НЕ. Когато с реклама базирана на демагогия убедиш едно зомби, че от android-а "по-убаво нема", зомбито си купува android без да се замисля. Така зомбитата фалираха и NOKIA и Blackberry, като разбира се не трябва да се подценява и вината на маркетинговите отдели на двата бивши гиганта. Колкото и да си добър, в днешно време, без реклама и модерна маркетингова стратегия, нещата не се получават. Войната между HUAWEI (заедно с XIAOMI) и Apple ще завърши подобно на тази между VHS и BETAMAX. Който е чувал или знае за какво говоря, ще ме разбере. А за тези, които идея си нямат за какво иде реч, ще кажа в резюме - Apple започна да гасне, защото се уповава на стари лаври и много скоро ще угасне завинаги. Амин!

до NVS само не съм сигурен за ББ дали и правителството не помогна защото бяха най добрите/Сигурни офис PDA иначе за всичко друго съм съгласен. И да Ябълката тръгна по пътя на Бетемакс.

Политиците в САЩ носят вина,че вие китайците им крадете технологиите?!? Крадете им технологиите и дори не ви интересуват патенти,просто си слагате собствени марки и започвате да ги продавате на много по ниски цени,защото и заплащането на труда в Китай е много ниско,а работещите там са чисти роби! Заплащането на труда е малко по високо от това в България... Производителността е много висока,защото има много хора там,отделно се работи 6 дни в седмицата и извънредно... Китай окраде технологиите на света,а сега обвинява другите...

Не е виновен този който е изял зелника, а този който му го е дал. Га инвестираха там заради евтината работна ръка не реваха, ама сега ревът, защото бяха алчни и ще си платят :)

Ако китайчетата са откраднали нещо, отдавна щяха да са ги осъдили, истината е че Хуайвей си разработиха 5G., имат си сибствени базови станции и модеми за собсвените чипове, не купуват нищо, всичко се прави при тях. Между другото, бюджета им за технологични разработки е най големия в света последните години...

учат яко. Да не говорим за редките полезни изкопаеми, които имат и държат в ръцете си някои важни производства. Изхитриха се и завладяха важни позиции в Африка, следва Европа.

Някога крадяха, сега вече са толкова напред че жална им майка на братятя.

При упадъка на английските педали същото се е чувало-че американците крадяли технологиите на наглосаксите сега пак същото... а заплащането в Китай е около това в Португалия и Гърция, а не малко по високо от тиквената кочина. малко по високо е около 10-20процента а то е в пъти по високо. В говедарника заплатата не е вдигана от 40 години в тиквената кочина намалява всяка година с оглед инфлацията а в Китай всяка година скача с 10 процента.

Не бе бъркаш крадат руските технологиите са най-големите и най-добрите в света

се натискат за с400 а не за патриот....

"Гулекова" - военните технологии крадат от руснаците (сети се защо...) а за мобилните технологии отдавна са задминали американците, от тях няма какво да крадат вече ...

моля моля хич не ни пука за разни наследници на каторжници от вече дребнобритания дето ограбват света...каквото можем това правим .те кат са яката работа да почнат....ще видим как ще клекант скоро

Достоен отговор неговите думи само потвърждават тезата ми че по този начин САЩ допълнително ще стимулират китайските компании да развиват нови технологии. Янките губят почва никой вече не им вярва.!

"......Някои анализатори изказаха тезата, че всъщност закупуването на оборудване от Huawei би могло да попречи на САЩ да шпионира европейските си съюзници."

Още като се чу че са подслушвали ябълката на Меркел този същият пич каза ако не искат да я подслушват да си вземе хуавей и от тогава им почнаха проблемите.

Следващите ми телефони ще са именно Хуавей.

Аааа аз съм фен на Шиаоми

Сагата с Хуавей е началото на края на не0либералните измишльотини ,че били за свободен пазар ! Ще става все по-очевадно ;)

Започнаха и те да се заканват и показват истинските лица. Американския биг брадър ще ни се стори като детска играчка спрямо китайската социална рейтингова система.

що ва...лицето на твойте кравари мнго ли ти харесва....айде нема нужда от говелдарско тролене че духате супата

Не знам за друго но откакто сме под краварски ботуш на много хора започна да им липсва Тодор Живков. А това не е добре.

На това му се казва протекторат! Той съществува само в капитализма! Тогава когато твойте капиталистистанат мързеливи и не си напрагят мозъка започва протекцията! САЩ водач на империализма!