Шефът на NVIDIA: Изкуственият интелект ще промени пазара на труда по фундаментален начин

Дженсън Хуанг подчерта, че не изкуственият интелект сам по себе си ще лиши хората от работа

Обратно в новината

Коментари - Шефът на NVIDIA: Изкуственият интелект ще промени пазара на труда по фундаментален начин | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина се надявам ИИ най-накрая на изчисти простите кодери от ИТ. Аз самата съм работила и като Java кодерка (плюс още 2-3 езика знаех, само че не съм работила на заплата) и много отдавна съм проумяла, че е много неефективно да се пише софтуер по този начин. ИИ може лесно да изземе работата на кодерите - ИИ коди 24х7, а не час-два на ден в почивките от геймене и гледане на порно на работното място в работно време, не пише толкова бъгове и не го гони мания за величие! Поне у БГ фирмите, кодерите са може би 60-80% от техническия персонал. Няма да може всички да са разкарани, но поне куцо, кьораво и сакато, дето коди, щото летвата да те вземат за кодер толкова е паднала, че сигурно и средноинтелигентна хлебарка ще изкара приемния тест за програмист! Сега като напишеш някакъв код, го пускаш да се компилира. С нетърпение чакам момента, когато щом измислиш дизайна на приложението и го пускаш директно да се коди, без да се занимаваш с едногънкови хуманоиди!

Така е!След две години мах творят и новата ковид пландемия,че хора не им трябват вече!Елита постигна съвършенството за заместител на човешкия труд и мозък,какво повече да говорим.Тепърва ни предстои апокалипсиса на краварите,който ни подготвят!

То така говориха и за 5G - операции на живо дистанционно, самоуправляващи се коли, управление на производствени роботи и т.н. но се оказа само гледане на клипове с по-голямо качество и сваляне на музика и филми. Как ще те замени изкуствен интелект, най-малкото ако наистина е интелект ще иска пари за да си ъпгрейдва сървърите, ще иска да му се плаща повече ако ще ти работи денонощно, ще се скатава и няма да работи винаги както очакваш, ще лъже и ще прави манипулации в негов интерес и т.н. А това е просто чат бот който използва информация събрана от интернет, но това не е интелект.

Манчо говори за себе си неговата нвидия ще даде фира зомби програмистчетата са отколешни ненормалници, не бива да им се дава свобода да творят чудовища а спонсорите са за затвор за престъпления срещу обществото

_stankow

За 40 години създадохме компютъра, интернет, мобилните устройства, изчислителните облаци, Общо-взето първите истински компютри са от 40-те години, така че това е една 80 годишна, кажи го на един век технология ... Но на някои хора им липсва поглед върху историята и тенденциите.

Поспрете се, помислете, премахнете излишното от живота си. Така ще помогнете на себе си и на всички около вас. Борете се за правото си да бъдете хора, а не храна или ловец.