В реч пред студенти от Националния университет на Тайван главният изпълнителен директор и основател на NVIDIA Дженсън Хуанг подчерта, че не изкуственият интелект сам по себе си ще лиши хората от работа, а други хора, които ще могат да се справят с него. Онези, които не могат да се адаптират към новия пазар на труда, ще останат извън него - тенденция, която ще застраши цели компании.

Гъвкавите компании ще могат да се възползват от предимствата на изкуствения интелект, укрепвайки своите позиции. Тези, които не могат, ще изчезнат", категоричен е Дженсън Хуанг. По думите му технологии като ChatGPT ще повишат компетентността на служителите в редица отрасли и едновременно ще бъдат създадени нови професии, а някои съществуващи може да изчезнат.

Главният изпълнителен директор на NVIDIA вдъхнови своите слушатели с думите: "За 40 години създадохме компютъра, интернет, мобилните устройства, изчислителните облаци, а сега навлязохме в ерата на изкуствения интелект. Какво ще създадете вие? Каквото и да е то, преследвайте целта си, като тичате като нас, а не вървите. Или тичате за храна, или тичате, за да не се превърнете в такава".

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО