Коментари - Турският изтребител КААН извърши успешно втори тестов полет | IT.dir.bg
назад

Турският изтребител КААН извърши успешно втори тестов полет

Включването на самолета в арсенала на турските военновъздушни сили се очаква да стане през 2028 г.

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - Турският изтребител КААН извърши успешно втори тестов полет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бравУ. Копнали са Рапорчето от преди 27 години. По-добре излгежда от нескопосания опит на руснаците.

Съмнява ме да достигне характеристиките на пето поколение. А те са, свръхзвукова скорост без форсаж, намалена видимост за радарите. Векторна тяга и т.н. Но все пак браво, навремето ние правихме самолети, тия шиеха гащщи, сега е обратното.

Векторната тяга не е 5-то а 4-то поколение. 5-то поколение компоненти - сензори, синтез на данни и работа в мрежа.

14 мин и 400 км/ч тва е супер ню стелт .......

Красавец е....

Другите страни имат история, Турция има криминална хроника. Поне като се разпаднат да си знаят откъде им е дошло, понеже са много ербап.

Дайте поне да си купим от тях истински самолети поне са натовски а тези старите ф16 ще останат да се учат студентите на тях и децата да се снимат с тях на парада.

Ти въобще наясно ли си че от първите тестови полети до серийно прозводство (да не говорим за експорт) минават поне 10 години. А ако русофислко-широкодушна злобичка мотивира тъповатата ти реплика, явно не знаеш че 'турския' изтребител е пълен с, и абсолютно зависим от западни технологии.

Дай боже и други да се осъзнаят като тебе.

... Боже ...

А в България фнесоха чушкопек от Китай и чушки от Туция Хихи

Внесоха

Да, но е със среден обсег на действие и поразява цели до 4км височина

Има и радар , следи до 10 чушки в релно време

САЩ са разрешили на Турция да СГЛОБЯВА Ф16. Това на снимката е същото...сглобено в Турция. Правенето на самолет изисква индустрии и поточни линии които Турция няма и едва ли някога ще има (за това се изисква огрмно население от поне 300 милиона и пазар който да оправдае икономиките на мащаба). Като пример, само следните държави могат да направят двигател за изтребител. САЩ, Русия и консортиум от Англия/Франция и още 2-3 европейски държави (за нуждите на Рафаел и Юрофайтера). Шведският Грипен, например, е с американски двигатели на Дженерал Моторс. Това е само за един компонент. За останалите е същото. Възможно е Турция да е вкарала нещо свое...примерно софтуеара, ракетите (и те са вносни компоненти) и подобно. Но най важните неща които правят изтребителя са внос. По интерена има подробен разбив на компонентите в турският Байрактар. Всичко от значение в него е внос! Ердоганова Турция се е хванала здраво с ПиАра и подвежда хората. Рекламира първият турски космонавт като успех на Турция, което реално не е нищо повече от това да си платиш $60 милиона на Мъск да те закара в орбита! Същото и с други подобни турски "успехи".

и бре... за правенето на самолет трябвало население от 300 000 000 ?? що ? савецкия саюз има ли пое толкова ?: и какво подпомага бройката на населението ??? ъ?

Ако се интересувахме повече щяхме да знаем повече :-) Население от горе долу 300 милиона е ЕДНО от изискванията да си супер сила!!! Само супер сили правят изтребители от А до Я! Останалите внасят! Населението не е единственото изискване но е едно от най важните! Покажи ми супер сила с по малко от 250-300 милиона население?! НЯМА! Германия през ВСВ. Всеки 3-ти годен за военна служба в Европа е бил немско говорящ! За това и немците са могли да си позволят войната...поне в началото.

лисица и грозде по езоп

Смешник.......много фалшива информация

Ха ха баси и бевноразвиващите сте

Турция не е тръгнала да става Супер сила,Регионална ДА,но за Супер сила те си знаят,че не са,а сега ми кажи Русийката каква Супер сила е с алкохолизираното и оскотяло население,кажи и за "Великите" им оръжейни системи дето бедна,малка и корумпирана Украйна ги прави дармадан

Съседите се опитват да правят нещо и макар и бавно и трудно май им се получава,а ние както винаги само разтагяме локуми и цъкаме с език,те така,"матряла,матряла" както казва Тиквоний:))

То да не си наясно хубаво ,ама чак толкова бе човек ? На това се казва лицензирано прозводство и без индустрия как ще направиш лицензирано производство ? :) То не си сглобява само ти произвеждаш част от частите ,които ще се използват в самолета. Ари кажи пък сега кой самолет е използван ,като основа за да има така нареченото "сглобяване" ? Ф22 ? Ф35 ? Те какво ще правят в Турция ? Това не ти е лицензирано прозводство ,като не използваш чужд самолет и да му произвеждаш частите ,а си правиш собствен и го тестваш. Производителя твърди ,че само двигателите и седалката с катапулт е от чужбина ,а пък ти твърдиш друго и какви са другите чужди части ако ги разкриеш нали са от запада дай име на продукт. Турция има опит тази сфера . В отбранителната индустрия почнаха 40-50 години ,а почнаха да влагат повече преди 10-15 години. Така че не са вчерашни и си имат много развита индустрия и се развиват повече. И не ти трябва чак толкова население . Просто ти трябва развита индустрия, технология ,производство, инженери ,опит в тази сфера и пари да влагаш.

Да се обадим на султана и да поръчаме за нас, вместо Ф-16, които никога няма да дойдат! Все пак сме братя с турците, колкото и да не ни се иска да го признаем ...

Дай боже и други да се осъзнаят като тебе.

... Боже ...

брат си с турците ако се казваш Асан и си от ДПС.... това ли са ви последните опорки - за "братския" турски народ ? за това как хубаво и братски сме живели 500 години под тяхна власт вече пишат из новите "учебници" спонсорирани от фондации...

....а твоят полубрат в Казан също се казва Хасан....ммммда такива ми ти работи.

Е верно ли си им брат...не че нещо но приличен Български имаш. дано и Турския ти е поне тлова добър, трудно биха те припознали за брат иначе...имаш преполагам и предпочитана джамия...Виж за комшии да. такива са,а комшиите са важни, спор няма но дали щв купуваме джапанки, чушки и домати или самолети от тях или от другаде зависи от доста фактори, нека го водом тоз самолет хвърчи ли, пада ли, с какво го въоражават, и т.н. пък ще се пазарим...комшиите са добри в това, към всеки ще вземем по един ал инклузив за цяло семейство(бонус за човека)...с Американците не става като цяло...опциите са с допълнително доплащане