Шест астероида ще се доближат до Земята до 2029 година

Някои от небесните тела ще преминат по-близо до Земята, отколкото е луната, но опасност от сблъсък засега няма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано да е жив Брус Ъилис дотогава,че да ни отърве от тях

Е това е конкуренция вече!!! Гогов излиза с по един астероид месечно, а сега 6 наведнъж...

"Апофис има диаметър 340 метра ще се приближи на 31 000 километра от Земята, като очакваната дата на преминаването му е 13 април 2029 г. Космическото тяло ще навлезе в атмосферата на Земята над Индийския океан и ще се насочи към африканския континент. След като премине Атлантическия океан и Америка, астероидът ще напусне атмосферата над Тихия океан." Като крайна точка на атмосферата на земята се смята т.нар. Екзосфера, която се простира до 20 000 километра височина. Дори и да добавим радиуса на земята, който е 6371 километра стават малко над 25 000. А астероида ще мине на 31 000 километра от земята, така, че НЯМА да влезе в атмосферата ни, драги журналисти! Освен ако, разбира се, изчисленията не са грешни. Отделно 340 метра диаметър няма да причини чак такива апокалиптични щети - най-много едно голямо цунами или да затрие територия с големината на ... хмм ... Ливан!

Може би с грешката ако гледат да попадне в пределите на горната атмосфера. ама по-добре да не попада. зашото при триенето и горенето не се знае дали няма да се разцепи и частите да паднат на Земята. Е, няма да е глобална катастрофа, но ще е локална за някои райони. дали ще се разцепи зависи също от плътността и дали има шупли.

Олигофрените - каква атмосвера на 31 000 километра от Земята?!!

Харчете си парите и правете любов.Това ще ни бъде авантата.После едва ли някой може да обясни какво точно се е случило

Я пак, "ще навлезе в атмосферата и после ще излезе"!!! Това да не са на уйчо ти воловете, да влезат през вратника и да излезат!!!

подготвят ни човече....

Егати успокоението!!! Те от къде знаят, че няма да си промени траекторията да 2029 г.??? Оптимисти!

след усирането в иран,и после във венецуела трябва да плашиме раята със астериди,ама те астероидите не носят злато за покритие на зелените гущери печатани без идиоти

Дано да думне някъде в САЩ.

Да, първо ще умрат те. Минути по-късно ти.

Дано, ама надали. Да не думне първо в Рашата или Китай, а мухльо.