Коментари - Открита е система с три масивни черни дупки | IT.dir.bg
назад

Открита е система с три масивни черни дупки

Учени от РЮА, Холандия, Великобритания, САЩ, Унгария и Австралия са открили система, която се състои от три свръхмасивни черни дупки.

Обратно в новината

Коментари - Открита е система с три масивни черни дупки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трите черни дупки са БСП, ДПС и ГЕРБ.

Винаги пространство времето съм го възприемал като някакъв неестествен неинтуитивен постулат. Не съм убеден привърженик на теорията на относителността. Мисля че тя описва само една гранично състояние на истинската реалност, която ще остане частично неразгадана за нас. Господ няма да ни позволи пълното познание с тази деструктивен манталитет. Науката е в криза именно по тази причина. Научили сме много и повее няма да ни е позволено, защото наблягаме на материалното, а духовното е водещо и искрата вдухнала живот на материята.

Тук става дума за наука, ти пак с твоя господ.

Именно. Науката е един от пътищата към създателя ни. Но не е единственият и най-прекият.

Иначе казано: "звездите" са черни дупки в ултравиолетовия свят, а "черните дупки" са звезди в инфрачервения.

Я пробвай с бинокъла да фокусираш на 2 метра. Я след това пробвай на 200. Да ти е известно, че Хъбъл не може да заснеме Плутон ? Щото е много малък и далечен.

Ами то и в нашия квартал имаме система от три черни дупки - Йорданка, Пенка и Цонка. Каквото засмучат, няма излизане, страшна работа, ви казвам...

BaiK

Па нио имаме само една Гинка ми ти мома, ма нейнити 3 дупки са пре достатъчне, че па са и черни као въглин. Брех, брех, брех...

BaiK

Па наша Гинка разполага с 3 черни дупки дека струват за 20 други моми!

ей хвана ги !!!

Огромната маса може да изкривява пространството, но защо пространство времето? Второто е базирано на хипотезата, че скоростта на светлината е пределната скорост в нашата реалност. Но ако не е така, понятието пространство време остава без смисъл. От друга страна магнетизма като сила с няколко порядъка по-голяма от гравитацията, не изкривява пространството. И после ако законите, на които се крепи битието са еднакви за всички негови точки, как се поддържа тази еднаквост например на разстояние 20 милиарда светлинни години вселената, ако няма информационна връзка с почти безкрайна скорост, която да поддържа синхронизацията? Защото при положение, че има нехомогенност структурата на вселената, още от началото на нейното съществуване, трябва да се появят и такива в нейните закони, ако c e пределната скорост.

Вземи прочети или изгледай нещо по квантова механика. Тогава ще ти се отворят очите за нещата за които се чудиш. Но за съжаление също и ще ти възникнат други още по сериозни въпроси с които да си "блъскаш" главата. :) Разстоянията във вселената са глупава човешка сензорна интерпретация на един сложен, дълбок и многослоен свят. В квантовата механика 20 милияда св. год. или 20 нанометра - все тая :)

И аз на Голфа имам не три а четри дупки. И да не улетим в тая на пода съм парнал два винкела на кръст. Сега като се засветкам по магистралата София-Перник и си гледам отдолу на асфалта гравитационните линии.

Това което ми е интересно не са черните дупки а дали е възможно при такава гравитация, размера на негативната маса между тях да придобие независим моментум/импулс. Може би точно заради наличието на подобно явление трите дупки са оцелели толкова близо една до друга. :)

Ммм. Дали някъде съществува еквивалент на звездна система с планети, но само от черни дупки: група от малки черни дупки-планетида обикалят около голяма черна дупка-звезда. И около черните дупли-планети се въртят още спътници - черни дупчици?

Като в парламента...

каквото и да си представиш, при безкрайна вселена (или поне огромна), вероятно го има, аз съм си мислил, че при толкова звезди и планети, вероятно има и точно копие на Земята със същите хора като нас на същото ниво на цивилизация, със същите природа, океани, животни, каквото се сетиш. Също така е възможно да са и всички комбинации от нашата еволюция дотук - разумни животни и тн. С едно не мога да се съглася, както казваха в "Контакт", че би било загуба на пространство, ако сме само ние, аз мисля, че е загуба на смисъл въобще, ако няма как един ден да разберем всичко това или да го посетим, така че, дълбоко вярвам, че вселената и ние като нищожна част от нея имаме някакъв смисъл и сега разчитаме и попълваме страниците на "напълно унищожена книга заедно с кориците". Да видим нашето поколение, докъде ще стигне.

za da stignem do niakude purvo triabva da si opazim planetata, a veche sme s nenormalno zamursena atmosfera, otroveni vodi i izsecheni gori. Taka, che shte stignem samo do samounishtojenie. alchnostta ni prechi na horata.

Звездите в нашия свят, са черни дупки в един свят с по-високо енергитично ниво. Те засмукват оттам енергията, която излъчват в нашия. Черните дупки са звезди, слънца в един свят с по-ниско енергитично ниво. Те засмукват енергия от нашия и излъчват в другия.

Ко ?!?!?

Не! :о)

Страшен си ! Ти си Айнщайн 2 ! Ама как не се досетихме от очевидното ?

концепцята няма нищо общо с реалноста но ми харесва като идея. +10 за въображение

Благодаря! Ама как позна, че няма?

"Те засмукват оттам енергията, която излъчват в нашия." - викаш ядрения синтез и една печка не може да запали?

"Запалването" после, бай Вълчо, първо си требе гориво да се осигури. Звездите/черните дупки са кондензатори на енергията от по-"рядко" ниво. "Черни дупки" са с полюса, в който засмукват, "звезди" са, когато излъчват. Подобно на водовъртеж, бе бай Вълчо - на повърхността засмуква, отдолу изхвърля.

Та "черните дупки" са "водовъртежите" гледани отгоре. А, "звездите" са "водовъртежите" гледани отдолу, "подводно". Водата и въздухът са аналогии на двата свята на границата на които съществуват черните дупки/звезди.