Скоро мощните видеокарти ще са безполезни за копаене на криптовалути

Високата консумация на енергия на тези компоненти не ги прави подходящи за копаене на криптовалути

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ НЕ РЕАЛИЗИРАТ СОБСТВЕНИ ПРОЕКТИ ЗА БИТКОЙН МАЙНИНГ? ВСЯКА ПЕЧАЛБА Е ДОБРЕ ДОШЛА ЗА БЮДЖЕТА ОСОБЕННО ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ!

Avatar952

Пускането на карти само за копане има за цел да прецака геймърите - да не могат да си купуват тънко карти втора ръка. Всичко е за пари, а гемърите да го д*хат.

Точно карта от копане си купих, на 1/6 от цената като нова, на 1 година...

Картите само за копане нямат графични портове. Купил си си стандартна видеокарта ползвана за копане. С малко "магия" може и такава без графични портове да се пусне за игри, но не си струва занимавката.

ОТДАВНА НЕ Е ИЗГОДНО И КАТО НЕОБХОДИМА МОЩНОСТ И КАТО ЦЕНА НА ТОКА ! В ЕС И САЩ, КЪДЕТО ТОКА Е СКЪП, КОПАЕНЕТО Е НА ЗАГУБА, ОСВЕН АКО НЕ КРАДЕШ ТОК ИЛИ НЯМАШ "ЧАДЪР"! КИТАЙ, УКРАЙНА, РАССИЯ - ТАМ ВСЕ ОЩЕ ИМА НЯКАКВА СМЕТКА ОТ КОПАНЕ... ПО ПРИНЦИП , ОТ ТРЕЙДИНГ ИЛИ ОТ ТЪПО ХОЛДВАНЕ - ЩЕ ИЗКАРАШ ПОВЕЧЕ И ПО-МАЛКО ГЛАБОВОЛИЯ ОТ КОЛКОТО ДА КОПАЕШ

Не знам какво е холдване, обаче трейдинга да кажеш, че е лесен и се изкарват кинти ей, тъй, едва ли не като Ей аз що да не взема да нафърлям малко кинти днеска,... ми се струва доста голяма дума

ЧЕ В ДОСТА ДЪРЖАВИ КЛИМАТА ПОЗВОЛЯВА ДОБИВ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ АЛТЕРНАТИВНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ СЛЪНЦЕ, ВЯТЪР, ГЕОТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЯ И ТН.

Вчера хакнаха ограничението, статията е остаряла.

Де да беше вчера.... още като се заговори.

А някой може ли да сподели как е с мобилни телефони - ей сега тествам 2 андроида с 3000 Н/s общо -и почти не се загряват - напр. мога да посъбера още 2-3 бр - но ми се струва скромничко ... ;-)

аз имам познат, който ги троши блоковете с молив и калкулатор

от 2 години имам "яка" видеокарта.. 2080TI .. Някой да ме посъветва каква валута да копая ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.. !

сваляш nicehash com приложението и то копае най-изгодната в момента

За по-голяма яснота, "копането" на криптовалути, не се изразява в решаването на сложни задачи, а по-скоро милиарди изчисления с цел налучкване на число (hash), което отговаря на определени от протокола параметри. С помощта на видеокартите, тези изчисления се правят паралелно (за разлика от CPU-тата при които се правят последователно), което прави "копането" с видео карти много по ефективно и бързо от копането с CPU. Търсене на подобно специално число се ползва при протокола за консенсус Proof of work, чрез който се постига консенсус между участниците в биткойн/или етериум/ мрежата за това какви транзакции са се случили и по-този начин се постига децентрализирана и дистрибутирана база данни, която пази информация кой колко пари има и която не може да бъде фалшифицирана.

Здравейте, професионален коментар сте написали. Мога ли, да Ви попитам - след като ги изкопаят койните... как става паричното им изражение? Нали, ги придобибат на като ги купуват за пари. Въпросът ми е - откъде идва тяхната парична равностойност /доларова/. Могат да са продадат изкопаните койни. Тогава този който ги е изкопал - получава пари от въздуха. Не е ли криптовалутата пирамида!

Както на всичко свързано с парите. Общността приема, че "Х" струва "Y". Докато в някои случаи Х е нещо което може да пипнеш и в него са вложени материал и труд и ум (къща, кола, компютър и т.н.), в други случаи Х е нещо съвсем нематериално - примерно едноцветните картини (Ротко и Нюман), които струват по 50-100 милиона (материал вероятно за 10 долара, талант за още толкова), така и биткоина. Нещо струва толкова, колкото са готови да платят за него.

drkskwlkr

"Тогава този който ги е изкопал - получава пари от въздуха. Не е ли криптовалутата пирамида!" То и златото се "бере" от земята, но да сте чули някой да твърди, че златото е пирамида? Този, който "копае" криптовалута, носи рисковете. Има капиталови разходи (цената на изчислителното оборудване) и оперативни разходи (цената на тока). Има немалък шанс някоя видеокарта да изгори от претоварване преди да си е избила цената. Винаги има шанс валутата, която се копае, да бъде компрометирана по някакъв начин (да се окаже, че всеки може да "печата" или да харчи по много пъти един токен, да бъде делистната от борсите и т.н.). Така че не са баш "пари от въздуха". Освен това, понеже всеки може да "копае", тенденцията е към сходимост на приходите и разходите (т.е. печалбата да клони към нула). Много от любителите-копачи реално си чешат крастата и не печелят нищо от копането. Има и такива, които просто не владеят елементарната аритметика и само си мислят, че печелят нещо. В общия случай копаещият разчита на това, че заработената криптовалута ще поскъпне. Но абсолютно същото се случва, ако вместо да се купува хардуер и да се плаща ток, се купува директно криптовалута. Най-мощната стратегия е т.н. DCA (Dollar Cost Averaging) — ритмитчно купуване на малки обеми независимо от цената. В дългосрочен план печалбата от това е най-голяма.

Маанете се с тея валути да копаете. Почвайте да копате гробове, че иде третата вълна...

Аа то вирус няма тва гейтс и Мъск ще искат да ти сложат ваксина с Нано видеокарта и да стане както в матрицата да почнеш да копаш биткоинти за Мъск да смуче пари изедника да фалира роскосмос да удари по държавния сектор в Русия. И да се пристрастиш към ваксината и после всеки месец да плащаш на световната фармакологична мафия демек Марешки. Той да се замогне и заедно с Валери и волен ще купят руска ваксина с Елбрус чип Нано чип които влиза само през едното място дето слънце не огрява че се монтира само с ключ 10.и тогава вече ще победи Нано видеокартата и хората ще влизат свободно в руския Интернет и ще копат само нефт в Сибир и въглища в домбас и нещата ще си дойдат на мястото а аз надявам се ще съм полит комисар с Волга и вила :)

CPU AMD 4500U/4600U ; NVidia MX350

Копане пред компютър ли? Я мотиките хващайте и на полето да видите ко значи копане! Копали били криптонезнамкаквоси с карти..мухльовци и мързеливци.

Не. Благодаря. За всеки си има мястото. Както виждаме твоето не е пред компютъра, а на нивата с мотиката.

Хората казват - Празна глава - здрави крака......!

ми хората ще спрат да копаят Ethereum, и ще минат на Cortex, Zcoin които имат същата печалба на час.

Техрадар от днес.Старо.

дискретни видеокарти?!

Геймърите ше "намажат" с втора употреба на оферта!

Да бе. Тая карта е пържена и печена с месеци. Стопени и са лагерите.

И какво ще и стане като е "пържена". Още повече че при копане и намаляваш скоростта на GPUто, и съвсем лек увеличаваш скоростта на паметта, за да нямаш грешки. И задължително държиш колкото може по-студена и по-малко електроенергия за да си на далавера. При мене картите ми не са над 100 вата, макар да са 165 вата по спецификация. По-добре такава видеокарта отколкото от някой геймър клоквал безобразно и работеща на 80-90 градуса.

Никой геймър не купува миньорска карта, това е въпрос на чест.

Аз си купих преди 2 години миньорска GTX1800 за 400лв., никакви проблеми не съм имал оттогава.