Коментари - Откриха нова планета в Слънчевата система | IT.dir.bg
назад

Откриха нова планета в Слънчевата система

Американски учени за пръв път са получили доказателства за съществуването на още една гигантска планета в Слънчевата система.

Обратно в новината

Коментари - Откриха нова планета в Слънчевата система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така наречените учени се бъзикат с нас.Едно е ясно - бойните космически станции от времето на великите цивилизации не са се разрушили и всичко което се вижда сега е останки от една голяма война водена между гиганти/богове същества с които не можем да се сравняваме .

Какво ли отброява календара Цолкин?И защо в шумерските картинки има Дванадесет планети?Зекария Сичин ли са чели "откривателите" или са на път да докажат шумерските преводи?

На това не му ли се викаше плегиядство? Човека (Сичин) цял живот им говореше и пишеше за това, а те му се присмиваха, чакаха го да умре и сега твърдят същото и с наглостта дори да не го споменат! Гадория! И тоя се е скътавал 30 години, за да не си провали кариерата и сега като пенсионер, вече счита, че може спокойно да говори!

Нибиру?

...или Звездата на смъртта... :-)

какви са тези 13 обекта, за които е прието че се движат от гравитацията й? ами ако просто се движат толкова заедно от разумни същества? и как така тях ги виждат, а планетата - не?

и така, докато ние простосмъртните си коментираме статията и кой какво написал, някои хора се опитват май да ни подготвят за една уж фантастична история/конспирация за 10 планета в системата, позната от древни времена и повече известна като Нибиру

Абе, защо елиптичните орбити на планетите от слънчевата система, не сочат, че са под въздействие и на друго тяло, съизмеримо, като гравитация със Слънцето!?

Е как защо? Защото в Слънчевата система НЯМА друго тяло, съизмеримо с масата на Слънцето!

Няма или невиждаме!? Щото то доскоро и девета планета "нямаше". А, преди това и Плутон го е "нямало". Изобщо, съществуват ли нещата преди да ги открие науката? А, какво прави орбитите на планетите елиптични, двуфокусни, а не кръг?

"След компютърни симулации те достигнали до извода, че само масивна планета може да предизвика това странно движение, съобщават The Telegraph и Фокус. "" Значи все пак планетата е виртуална. Откритията във физиката не се правят с компютърни симулации.

И Плутон е открита първо чрез математиката.

Грешите. Първо са наблюдавани другите зисвестни планети в системата при което се е сутановило гравитационното влияние на тогава непозната планета, сега известна като Плутон. Математиката е била за проверка на тази хипотеза.

Поохладете ентусиазма. Откриването на планета и теоретичното обяснение на някои аномалии в орбитите на 6 космически тела с наличието на планета са две твърде различни неща.

Споко Още никой не е видял ! Само предположения ! Може де я има , или не !

Моли се да не видиш.

ДА СИ ДОЛЕН СТРАХЛИВЕЦ И ДА НЕ КАЖЕШ, ЧЕ ЕДИНИЯТ ОТ ОТКРИВАТЕЛИТЕ Е РУСНАК, С ИМЕТО КОНСАНТИН БАТИГИН, ПОКАЗВА УМСТВЕНО ОКУЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ И ПРОДАЖНАТА СЪЩНОСТ НА "УМНОТО" СЪСТОЯНИЕ НА ПЛЕМЕТО....

Тъпунгер този е американец, американско гражданство, учил е основно образование в Япония и висше в САЩ. Доблен боклук си ти. Как изобщо от статията разбра, че някой е страхливец, след като дори не са написали какви са другите учени по народност, ама ти боклуко се хвана за името на единия. Ето това твойто е продажност! Баси гнусния дебил си.

ДА СИ ДОЛЕНС СТРАХЛИВЕЦ И ДА НЕ КАЖЕШ, ЧЕ ЕДИНИЯТ ОТ О

Срещу пет лева, откривам квото искате:)))!!!...

Ела да откриеш хемороидите на кучето ми.

Трябваше да си стана астроном и без това си зяпам звездите замечтано, барем ми плащаха мръсни долари за това (както казват някои таварищи за това).

Абе не е работа това астрономията бе. Ще ти иде черния дроб след някоя и друга година.

"...изследователите я окачествиха като най-планетната планета в Слънчевата система" === A... a?!

Аз пък открих второ Слънце в системата, ама не мога да го видя с мойто телескопче , че е нещо малко.

Браво , унищожаваме Земята , но откриваме нови планети !

Абе тая евентуална планета ще "охлади" човешките страсти и желания ако реши да се засели там.... Разбирайте охлади в БУКВАЛНИЯ смисъл...

Абе АМЕРИКАНСКА "наука", какво да кажем друго?! (Нищо, че като всяка американска и тая е правена от ... руснак, както четем името на "учения" в статията. Ама то срещу зелени хартийки - толкова!)

За Майк Браун ли говориш или за Мартин Рийс?

Е, той пише за учения, не за шефовете му. Ако наистина беше в "научните" среди щеше да си съвсем наясно чии имена се пишат най-отпред и кои най-накрая в научните статии.

Руснак - ама американец!

И да те досветна - там много казват: Аз съм чероки, Аз съм италианец, Аз съм ирландец, Аз съм поляк.... ама като теглиш чертата всички се гордеят, че са Американци!

Ако към всеки член на редицата 0, 3, 6, 12, 24, 48, 96 се прибави числото 4 и полученото число се раздели на 10, то членовете на новата редица 0,4, 0,7, 1,0, 1,6, 2,8, 5,2, 10,0 приблизително изразяват (в астрономически единици) разстоянията от Слънцето до Меркурий, Венера, Земята, Марс, Юпитер, Сатурн... Тази не се вписва. :)

Вписва се в перихелий - стойност 2.8.

Че какво пречи да е 0.1?

Ууууу, вече в главата ми кънти мелодията от Досиетата Х. Слочаенос? Не мисла.

Очевидно Нибиру си съществува и това се е знаело още от шумерите. Въпросът е как някой отпеди 7 хил. години може да е знаел нещо, което ние тепърва откриваме.

БРЦК

Доста повече от 7 хил години са. Пирамидите са поне на 20 хил. Пита се как тези които са ги построили са знаели обиколката на екватора , скороста на светлината и звездите и растоянието помежду им в колана на орион ? С днешните технологии за 20 години не можем само камъните за тия пирамиди да изровим. Камо ли да ги пренесем на огромни разстояния , да ги построим и да ги изсечем с такава хирургична точност!

БРЦК

А наще зомбирани 'археолози' твърдят ,че хеопсовата пирамида е построена за 20 години. И е на 5000 години. Гледам съм интервюта с архитекти и проджект мениджъри на най-големите в света строежи. Всички твърдят ,че никой в днешния свят не може да построи пирамида като хеопсовата. Дори и при неограничено финансиране !

Бъркаш се. Пирамидите са не по-стари от 5000 години. Виж, Сфинксът е на повече от 13000 години!

Може орбитата и тогава да е била по-близо до Земята. С това въртене, трябва да има променящ се климат и едва ли може да се очаква живот, освен нещо издържащо на различни отрицателни по Целзий температури.

Имаш предвид живот, познат нам, базиран на въглерода? Може би има и друг вариант. За съжаление е много трудно да намерим тези планети, които могат да има силно елиптична орбита и един ден да се окажем точно на пътя и. Дано не минава близо до нас и дано гравитацията и не окаже влияние на планетата ни :)

Еее, хороскопаджийката ми не е взела предвид тази планета и сега няма да познае нищо.

това което се случи с плутон: откриха обект с размерите на плутон и решиха че е 10та планета след това откриха още няколко и решиха да не ги броят за планети защото са прекалено малки това повлече и планетарният статут на плутон

Да не преписваме автоматично от дарик. Планетата е 10. Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Май някой не е ходил на училище :)

не си ли чувал термина: деплутоноизация...

Нийл Де Грас Тайсън е симпатяга, но Плутон Е Планета - това какво са решили някъде си той и компания, не променя реалността. Утре ако кажат, че Земята е метеорит, това ще промени ли нещо?

На кого да вярваме? Плутон от 2006г според някои се води планета джудже. По едно време пуснаха информация за някакво ново джудже Макелеле. Нещо им загубих бройката?

тва едно време го смятаха за кафяво джудже и че сме слънчева система с две звезди не знаем къде се намираме още :))) но се учим

БРЦК

Доказателстата ги има отдавна - това е само потвърждение. Неслучайно шумерските каменни таблети не са преведени! А каквото е преведено се оказва много интересно. Как царете на земята дошли от небето , как всеки управлява между 200 и 100 хиляди години. Как след това дошъл потопа. И тн и тн - търсете в гугъл 'Шумерския кралски списък', легендата за Гилгамеш и други. Библията е преразказ на Шумерските легенди!

Има само един проблем. Нито в Стария нито в Новия Завет се споменават такива неща. Така че да се споменава библията в тази връзка е грешка. За всичко останало съм съгласен. Между другото ако все пак намесваме библията интересно би било да обърнем внимание че до един период продължителността на живота на хората надхвърля доста дори и това в съвремието ни, което според историците е най-дългото постигнато от човека.

БРЦК

Прочети епоса за Гилгамеш. След това библията. И после ще си говорим. Библията е преразказ с елементи на разсъждение !

Библията в сегашния й вариянт е минала през стотици преправяния. Много неща са премахнати, други са добавени. Да не забравяме и вселенските съветите на които са решавали какво да влезе и какво да отпадне

Тази планета е толкова далеч от слънцето, че дори не се вижда отразената й светлина с най-мощните телескопи. Температурите там са сигурно трицифрени с минус, живот е невъзможен. Никакви царе не са могли да дойдат от нея.

БРЦК

Ти голям капацитет се извъди. Не съм ги писал аз тия работи - древни хора преди 10 000 години са ги писали ! И не са само на 1 камък - пише едно и също на няколко камъка намерени в различни градове!

Историята с дълголетието е много интересна и загадъчна! Има много данни от различни източници за периоди от преди потопа - от глинени плочки, намерени при разкопки в Месопотамия (Акад, Нипур, Ериду), от древни историци (Бероз), от Библията и др. В листа на династията в Исин са цитирани 8 владетела с фантастична за нас продължителност на живота! Дадени са в "сароа", като 1 сароа = 3600 години. Имената на владетелите са комплицирани, но ще ги дам по номерация. 1 - 8 сароа, 2 - 10 сароа, 3 - 12 сароа, 4 - 8 сароа, 5 - 10 сароа, 6 - 8 сароа, 7 - 5,833 сароа, 8 - 5,166 сароа. Бероз в "Бабилоника" дава 10 владетели от преди потопа. 1 - 10 сароа, 2 - 3 сароа, 3 - 13 сароа, 4 - 12 сароа, 5 -18 сароа, 6 - 10 сароа, 7 -18 сароа, 8 - 10 сароа, 9 - 8 сароа, 10 -18 сароа. Много интересна е и хронологиятя на Бернард Кромбет, която проследява и анализира в графики продължителността на живота на патриарсите от Библията в античния свят от АДАМ (-4004 г.) до Христос (0 г.). Интересно е, че първите патриарси имат продължителност на живота около 950 г., но от Ной, след потопа (някъде около 2200 - 2400 г. пр. н. е.) продължителността на живота рязко спада, за да стигне по Христосово време около 50-60 години! Това дава много повод за размисъл, за причините за тези промени! Какво се е променило за да има такава рязка промяна - генетичния материал ли е променен, кой и защо или климатични промени в средата, или и двете! За мен лично историята на човечеството от преди династичния период и потопа е по интересна от новата история.

прочети "звездните знаци" на линда гудман и ще ти се изясни !

Въпрос? С какво познанието ни за съществуването на тази нова планета (ако не се окаже че всъщност е нещо съвсем друго) , ни помага с нещо. Според моето усещане за живота, смятам че такъв има само тук на Земята и тук ще си остане. И много вероятно съзнанието да е само едно и то всъщност да център на всичко останало. Едно от най-важните открития на човека е "движението". Но както всички знаем то е относително тъй като за да регистрираш такова ти трябва отправна точка. Възможно ли е и съзнанието да прави така със вселената и всичко. Ако е така при наличието на множество отправни точки кое ще е истина и кое лъжа?

Така като ти чета разсъжденията, мисля че само доктрината за Господ, или по простичък начин казано - религията може да отговори на терзанията ти.

Чак пък терзания ... :)). А между другото нека не забравяме че благодарение на доктрината за Господ имаме наука. Освен това никъде не говоря за религия а за вяра. А вярата е в основата на започването на всички научни съждения, хипотези и доказателства. И всеки който има неблагоразумието да признава само материалното в науката накрая ще попадне пред стена която няма да знае как да я преодолее. Пример - квантовата механика.

Захария Сичин дестилетие говореше за тази планета - Нибуру. Твърдеше че орбитата й в най-близко приближение минава между Марс и Юпитер. И че това било планетата на създателите на човешкия вид, както и причината за многобройните ресети и рестарти на човешките цивилизации на всеки 15 000 години.

Не създателите а модификаторите , тука са си живяли някакви мунчовци, които обаче не се поддавали на команди, те са ни модифицирали с части от гени на техните роби (те са имали различни касти от различни видове).

Ильоменатите.

Да не се правят на оригинални, ами направо да я кръстят Нибиру - името вече е утвърдено в поп културата, а римските богове няма да се сърдят.

Ами сега научих, че първоначално планетата Нибиру са я кръстили Планета X - точно както тази. Приликата е поразителна. Години наред следях сайта на НАСА в който категорично отричаха да има такава планета, абе направо тази хипотеза я сравняваха със бабини деветини. Сега май се оказа че не е точно така и от НАСА един учен планетолог го гледах преди малко как разтягаше локуми от сорта: "Ах, ние много ще се радваме ако това се окаже вярно, това е много вълнуващо, с нетърпение чакам и аз да се включа в научните дейности" и т.н. Не е доказано категорично, но май наистина ще я открият тази планета. А дали там живее някой или не - това още не знаем. Но при условие че е с толкова далечна орбита, би трябвало там да е адски студено и нашата цивилизация с нашите възможности не би могла да живее там.

Те и Андрей Великовски осмиваха и отричаха описанията му в "Сблъсъка на цивилизациите" свързани с астрономия, планети, Венера и др., но после им стана настолна книга и НАСА призна,че е един от 10 те най много допринесли за откритията й.

Хайде сега кажете, че Алф не беше прав, когато казваше на Уили за съществуването на още планети в Слънчевата система!

Дейв и Алвин! Тази коя от двете е?

най-планетната планета в Слънчевата система журналята :D