Коментари - НАСА регистрира мощно слънчево изригване | IT.dir.bg
назад

НАСА регистрира мощно слънчево изригване

Специалистите на НАСА регистрираха едно от най-мощните слънчеви изригвания през последните 12 години.

Обратно в новината

Коментари - НАСА регистрира мощно слънчево изригване | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпунгер си ти и то от папагалски тип...повтаряш неща, които не разбираш. Наса има спътници за изследване на слънцето но всички са на околоземна орбита. Скоро говориха, че ще пращат сътник на слънцето....ама май е само намерение още.

Тези, които питат как се знае какво има от другата страна на Слънцето, могат да разгледат проекта STEREO на НАСА. Той включва два сателита, единият е много напред по орбитата на Земята (STEREO A), а другият е много назад (STEREO B). С тези сателити + сателитите в околоземна орбита като SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) и SDO (Solar Dynamics Observatory) се прави пълно наблюдение на Слънцето от всички страни едновременно. За първи път 360-градусова снимка на Слънцето е направена през 2011 г. след като двата STEREO достигат планираните позиции.

Жал ми е за форума, окупиран от един единствен религиозен трол-фанатик, който е нещо като електронна версия на ИДИЛ. Има си някаква изкривена представа за света и я налага силом над всички останали. Беогледно. Безочливо. И безсрамно.

Някой замисли ли се как така от наса са засекли това изригване, което според статията се е случило от другата страна на слънцето? За да да се изхвърли маса и енергия в противопожната на земята посока то трябва да е станалона противоположната страна на слънцето. Или просто си пишем и преповтаряме някакви псевдо "нови" или "информации". Май четенето и разбирането са две различни неща, които рядка се срещат.

май забравяш, че и двете тела се въртят.. и ако изригне в задна за нас част, като нищо може да се нагласим на шамара след три дни

Без да знаем параметрите на движение на изхвърлената плазма, е бесмислено да правим такива заключения. Освен че Земята обикаля около Слънцето за цяла година.

Тъпунгер, това е НАСА, която има няколко апарата разположена различни места около Слънцето. Ако го беше казал Роскосмос, да питаш, че те нямат нищо на повече от 600 км от Земята.

Това с падането на спътници и унищожаване на енергийни системи е просто журналистическа измислица, за да стане статията по-вълнуваща. Наистина ще има проблеми с комуникациите, няколко далекопровода може да изключат, но нищо толкова фатално.

Не си прав. Значително по-слаби изригвания са нанасяли значителни щети на енергийните системи. Ако изригването наистина е било X1 ни се е разминало наистина за малко.

Руска рулетка ! До следващия път , който няма да ни се размине !

Предложения имаш ли, или само си амортизираш клавиатурата?

Прав си. А на мен ми е интересно как интерпретират подобни новини поповете от различните религии и най-вече заблудените вярващи, че има Господ - всемогъщ и справедлив и пр. порстотии.

На каква база е основан религиозният ви атеизъм?

А в Пенсилвания ще могат ли, или само в Охайо и Индиана?

"Ако изхвърлянето на слънчева маса бе в посока на нашата планета, всички орбитални спътници щяха да бъдат унищожени, както и всички земни енергийни системи. Според пресмятанията, световната икономика би издържала една седмица, а възстановяването на предишния живот би отнело много десетилетия." БРУТАЛНИ тъпотии, според мен :) Освен месомелачната и Холивудската, друга "промишленост" работи ли в САЩ?

Няма никакво изригване, това е Холивудска анимация. Само Роскосмос може да каже какво става със Слънцето. В съдружие със Северна Корея, която вече прати човек там през нощта, те са истинската космическа сила и единствените които изстрелват хора в Космоса.

Верно си тъп и прост. Изчезвай да тролиш в политическите новини.

В туйтър може да следите ъпдейтите в SpaceWeather !!!

А ти разбрали , че на Американците им спират Радарите при такива работи. Чети да видиш

Я пак си актуализирайте данните. Вчера към 12:40 последва второ още по-интензивно изригване и следващите 24-36 часа ще видим дали ще ни се размине. Да видим дали пак ще спират комуникации днес към 14-18 часа.

"Да видим дали пак ще спират комуникации днес към 14-18 часа." Кога е имало спирания...? Не се занасям... Има ли някъде инфо?

Има, Торонто - Канада. И не само. При това тогава изригването е било цели 3 класа по-слабо.