Коментари - Любопитни факти за Слънцето | IT.dir.bg
назад

Любопитни факти за Слънцето

Земята днес се намира в перихелий - точката от орбитата си, която е най-близо до Слънцето. По този повод нека видим няколко любопитни факта за нашата звезда.

Обратно в новината

Коментари - Любопитни факти за Слънцето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според многогодишните измервания на Ерик Долард. Слънцето е кухо! Няма нищо вътре. За какви градуси говорите?

Куха ти е тиквата, драги...и на тоя Долард също...

Последното твърдение в статията не е научно вярно. Не е възможно да знаем какво би станало със Слънцето след 5 милиарда години в резултат на физични процеси които протичат в интериора на звездата. Не знаем защото не съществуват научни методи с които можем да проверим това. Само можем да предполагаме, но това вече не е наука а спекулативна философия. Всъщност источноика на порядъка и живота във вселена ни казва че слънцето ще бъде унищожено много по-рано. Няма да е необходимо.

Ще поживеем, ще видим, колко му е? Само някакви си 5 милиарда години. Ще минат като стой та гледай, няма да ги усетиш дори...

Тяна, да те замоля приятел, от време на време като пуснеш статия първескиня ( демек за първи път пусната) - проверявай тук-там какво са написали разни други умни глави по въпроса! Че като видях колко е топло слънцето и придърпах още едно одеало, пък то било блъф! Изпоти ме, без да искаш може би , неволно! Или поне пиши колко грешки да търсим - като ги открие човек да спре , не да рови до последно ...

"...вътрешността му достига до 15 000 градуса Целзий." Алооо ...изтървали сте 3 нули! ...няма ли редактор тази медия, не се ли четат тези публикации предварително ...елементарни грешки от неграмотни!!!

Ким кацна първи на слънцето,и ми каза че температурата е толкова висока,че му се стопил термометъра.Добре,че е корав.И хамериканците го знаят,и внимават да не дразнят.

Не беше Кимчо, а племенника му. Това по официално съобщения по севернокорейските медии. И само глей кфо бяха написали,че тръгнал вечерта и кацнал на Слънцето там през нощта,когато не било чак толкова горещо . И мани,ами и взел парче от Слънцето и гордо го поднесъл на чича си Кимчо като подарък !

"Братската дружба със СССР и КПСС е като слънцето и водата за всяко живо същество." Този лозунг от времето на социализЪма сигурно е измислен от някой престарал се дебилен партиен апаратчик.

Нищо чудно този "престарал се дебилен партиен апаратчик" да е бил някой като бившия комсомолец Плевнелиев.

Неподготвен си! "Българо-съветската дружба е тъй жизнено необходима, както въздухът и Слънцето за всяко живо същество!" Това е любимият лозунг на другаря ти Тодор Живков.

- Кога ще стане това? - След 250 милиона годени. - Е, това мен не ме интересува.

мъртвороден

1 K=1 градус Смята се, че ядрото достига от неговия център до около 20 25% от слънчевия радиус.[25] То има плътност, достигаща 150 g/cm3[26][27] (около 150 пъти повече от плътността на водата), и температура почти 15,7 милиона келвина. За сравнение, повърхностната температура на Слънцето е приблизително 5 800 K.

"1 K=1 градус" За градус по Целзий е така, за градус по Фаренхайт изобщо не е така.

По Келвин почват от 0. 0 по Целзий бе 273.15 по Келвин. Но стъпката е еднаква. По Фаренхайт бе нощо от рода на Целзия умножено по 9/5 или обратното, плюс 45, но трябва да се погледне.

Ако във вътрешността беше некви си 15 хиляди градуса, то отдавна да сме изпукали всичките, щото това означава, че ядрения синтез леко е замрял.

Само че вътрешната температура на Слънцето е от порядъка на 10 -15 МИЛИОНА градуса , а не 15 ХИЛЯДИ Разликата е "малка" но съществена.

ама ти сериозно ли? целзий или келвин, или може би фаренхайт, има "огромна" разлика нали? 273 градуса е разликата между целзий и фаренхайт ей! ти за милиони се хващаш...

Когато се говори за милиони градуси, разликата между целзий и фаренхаит не е в порядъци, т.к. е едни 80 процента.

273 е разликата между скалите на Келвин и Целзий,като НУЛА гр.по Келвин е МИНУС 273 гр.по Целзий-приблизително дацяло число.По Фаренхайт е доста по-различно.

Земята се движи около галактическия център, а Слънцето обикаля около Земята, това всеки умен човек мозе да го види.

се върти около земята, заедно със слънцето. Това пък е очевидно и без помощта на математика или телескоп!!!

Умният човек, ако се загледа малко повече, веднага ще установи, че цялата Галактика се върти около земята, а самата земя е плоска, щото хоризонтът е кръгъл, а не квадратен...

Пълна измислица.Слънцето е лампа,която бог е инсталирал да ни свети,а затоплянето се дължи на неговата любов към нас.

точно така и земята е плоска, а лампата (слънцето) е вързано с конче от рая и се лашка напред-назад та си мислим, че се въртим ...

До като изчерпа запасите,3-я пол вече ще е колонизирал 5-то измерение :)