Коментари - Смартфонът може да се зареди и със свещ (видео) | IT.dir.bg
назад

Смартфонът може да се зареди и със свещ (видео)

Фирма от Сан Франциско разработи зарядно устройство, което използва пламъка на свещ, за да зареди смартфона.

Обратно в новината

Коментари - Смартфонът може да се зареди и със свещ (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Купете си елемент на пелтие за 10лв. залепете го със термо силикон за дъното на малък чайник :) от другата страна на пелтието залепете една метална плочка, направете си имровизирана стойка сложете една свещ от долу. Купете си зарядно за телефон за автомобил за 10 лева и сте готови. На пазара пелтиетата са проектирани за 12-16 волта.

ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ИМАШШЕ РАКЕТИ КОИТО СЕ ОРИЕНТИРАТ ПО СИГНААЛА НА МОБИЛНИЯ ТИ ТЕЛЕФОН - ЗАСИЧАТ ТИ ТЕЛЕФОНА И ПРАС С ДРОНЧЕТО :)

Егаси му и тъпотията. Тази статия ме връщацв зората на мобилките с Цитроните на ЕмТеле - тежки, недодялани и според статията си представям как се зареждат с въглища. Баси му и простотията.

Искам геният написал заглавието да вземе свещ и да качи видео как си зарежда телефона с нея. Защото да си заредиш телефона с термо генератор е различно от това, което пише в заглавието...

А ако не успее - свещта в за_дника!!! :-))))

Вица за американският,руският и българският форум знаете ли го? Не мога да разбера как в тая държава останаха само такива идиоти???

A къде е тоягата, с която да се отбраняваме от мечката?

Щука

Селфи-стик, бе, бате ;)

БРЦК

Едно обикновено динамо подобно на тия на велосипедите с ръчка за въртене върши същата работа , струва 10 пъти по малко и е много по удобно. Един кондензатор и малко електроника и готово! И си е направо вечно.

nobody

т.е. да разбираме, че за теб няма значение дали просто гледаш свещта докато гори или въртиш плувнал в пот докато телефона ти спокойно си се зарежда - час, два .. ??

БРЦК

С какво се боцкаш ти бе - няколко врътвания на динамото са достатъчни за зареждане 10-20мин. 2-3 пати като врътнеш по 10сек. и телефона е готов!

Има такива "зарядни" от много години. Каква новина е това?

Далеч по-лесно е ако се ползва соларен панел + вече не са изобщо скъпи. Соларен панел + батери пак дето да зарежда 2-3-4 пъти телефона ти и си безсмъртен ;)

Имах гадже спелеоложка. Веднъж изкараха 2 седмици в една пещера в Украйна...

И аз бях там. Изкарахме си супер в тъмнината и със спелеоложката. После не ни се излизаше чак.

Сигурно щеше да е много полезно да си вземе зарядно с размер на малка тенджера за да си зареди телефона, който и без това няма обхват...

Викаш ако имаше такова щеше да си говори спокойно а ? Те в тия пещери яко гсм клетки има , интернета е 4г винаги ... Като влизаш под земята гсм-а със сигурност ще е последното нещо което ти трябва :)

изразходване на толкова енергия, замърсъаване на околната среда, отделяне на ненужно количество топлина - само за едни 3 волта си е пълна идиотщина - не знам защо въобще е предмет на новини.....

аз пък знам защо си падаш по "идиотщините"

Ако се използва както трябва, тогава си е жива когенерация.