Коментари - Каталог от 35 милиона снимки става безплатен | it.dir.bg
назад

Каталог от 35 милиона снимки става безплатен

Професионалният фотокаталог Getty Images отваря архива си от повече от 35 милиона снимки за некомерсиална употреба.

Обратно в новината

Коментари - Каталог от 35 милиона снимки става безплатен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не мога да разбера: ако до вчера /напр./ нещо е било платено, а от днес е безплатно? И вчера аз съм платил за това нещо? Днес трябва ли да си бия главата в стената и да си казвам "да се ..... в идиота!"? А след 1 година тея като пуснат друго нещо платено, дали ще им платя или ще търся заобиколни начини да се добия до инфото /все пак още ще ми държи солено, че са ме прецакали (а може би че СЪМ СЕ ПРЕЦАКАЛ)/?

Гети е най-уродливото дете на защитата на авторските права в уеб пространството. Само напишете в Гугъл Getty images letter и ще видите за какво става дума. Изнудване и съдебно преследване на хиляди малки сайтове с милионна печалба.

Ако си професионален фотограф инвестирал 5-6 години в обучение и практика, десетки хиляди евро за техника (толкова струва професионалната такава), нормално да искаш продукта на това да бъде заплатен, а не задигнат. Ако някой иска да ползва фотографии безплатно, да си помоли приятелите. И без това вече всеки втори си е купил някой 'полу-професионален' фотоапарат и пълни нета. Или да вдига телефона и да снима.

Те пък са едни професионалисти фотографите нямам думи!Добре, че излязоха дигиталните та да си вършим работата сами! Преди като си правех снимки на нещата за каталог, постоянно треперех какви ли безумни неща ще ми покажат .....и обикновено така ставаше . Сега си правя снимките сам и нямам никакви проблеми. Да ви пикая и на професионализма и на апаратурата, нещастници!

"Професионала" е изгладнял и реве от злоба! Еми да, вече сами си се снимаме и ни излиза безплатно ......

А за web сайтове?