Коментари - Това е най-точният снайпер в света | IT.dir.bg
назад

Това е най-точният снайпер в света

Снайперът СВЛК-14 "Сумрак" постави световен рекорд, като уцели мишена на 4 километра разстояние.

Обратно в новината

Коментари - Това е най-точният снайпер в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... прословутата руска простотия, да са все уж първи в света...!?! Така през комунизма Радиото бе създадено от някой си Попов примерно, пък той просто взел радиото на Тесла и Маркони направено 5 години преди това... И защо не кажат, че първи изстреляха спътник и космонавт, благодарение на 6 души германски инженери от ранга на вернер фон Браун, на който като му повярваха американците, те отвяха руснаците и по това - първи достигнаха луната...!!!!!! Нали уж са все миролюбиви - а какво правят да подкрепят кръволока Асад в Сирия и какво изобщо търсят там...?!?

Веднага да се монтира срещу народното събрание

Като видях заглавието веднага си казах "Този снайпер е руски". И екпит му е от двама души - един дърпа спусъка, а друг дупчи мишената.

Аз съм прозд като боико и съм от герп и вие които сте от герп сте прости

Това е истината! INDENPENDENT, Thursday 22 June 2017 10:22 Канадски снайперист от "Специални сили", Съвместна работна група 2, който не е назован от съображения за сигурност, е убил боец на ИДИЛ от 3 450 метра, в реални бойни условия. Canadian sniper breaks world record for longest confirmed kill shot in history Member of the elite Special Forces unit, Joint Task Force 2, kills an Isis insurgent from 3,450 metres (2.1 miles) A member of the elite Special Forces unit, Joint Task Force 2, who has not been named, killed an Isis insurgent from 3,450 metres (2.1 miles) away.

Поредните лъжи на Путя. Потвърдено ли е от независими експерти? НЕ!

и ударил неподвижната мишена.Това значи ли врагът,живия войник,трябва да стои 13 сек.неподвижно,че да го цапне куршума?Ами ако се наведе леко ,почеше се,премести се малко за 3-4 сек.Или тези куршуми на руския снайпер са специални и хипнотизират противника,да не мърда.

Ем... ти правиш ли разлика от 200 м и 4 км?! Ясно е, че няма да седи неподвижно (в повечето случаи), въпросът е, че това има пробивна сила след повече от 4 км.

Не е това идеята. Никой няма да стреля в реални бойни условия по мишена на 4 км. Въпроса е да се покаже, че може. За това са рекордите. Много от тях нямат практическа стойност, освен малко шум или реклама.

При начална скорост 900 м/с колко трябва да падне скоростта, че да лети 4 км за 13 сек?

как няма да е най-добрия в света и винаги бие американското.Руските болни,най-здравите в света.Питайте един обикновен руснак кое е най-лошото в Русия,ще има да мисли дълго и накрая ще каже,че не се сеща да има нещо лошо в РАсия.

Я гледай едно американско предаване, късдето сравняват М16 с калашник и...тогава коментирай :) По време на виетнамската война, американски генерал казва на войниците си (които много се оплакват от М16 - влага, кал, слаб...), че све пак се бият с оръжието, което е спечелило с най-ниската оферта.

След като толкова много лъжат руснаците как да им вярва човек.

ами застани пред мишената да се изпробваш....

Да не се готвят да тръшнат Путин?

Въпрос: какво е пияница с оръжие? Отговор: руски снайперист.

Много ти е тъп хуморът, като тебе самия.

тъпанар

Какво е по-страшно от руски танк - пияния му екипаж

Хубава пушка,ама руска.Така ще кажат поклонниците на НАТО.Ако за миг си помислят натовците, че са по-силни от руската армия ще тръгнат.Така е било с Наполион и Хитлер.

Хубава пушка, ама файда от нея няма. 10 кг :-) и уцелила мишена на 4 км. И к'во от това, някой ще седи на 4 км от теб 13 секунди в поза за да го уцелиш ли?

Нещо не ми се връзва математиката-какъв е този куршум който излита с 900 метра в секунда и следващите 3300 ги прелита за 12 секунди.Пълни глупости.Ако той лети с 300м.сек ще падне на втория километър

Ты дурак Ламби! За какво му е на НАТО безкрайна територия без пътища, водопровод и канализация? За да строи ли? НАТО да строи, а мужиците да ползват наготово! За какво са му на НАТО 150 милиона болни, алкохолизирани и друсани руснаци? За да ги издържа със социалните си помощи ли?

Там е работата че 'руското' в пушките на Лобаев е само името..

Бахти чудовището е този снайпер СВЛК-14 "Сумрак" , спокойно може да шие и БТР или бронирани лимузини на огроми дистанции.

си лягай!

защо я извадихте пак? "Новината" е публикувана на 6.10.2017?!?! И не, няма как това да е снайперът, с който е направен изстрела, защото стрелбата на 4 км изисква специално повдигане на монтажа, така че да може да се вижда мишената на такова голямо разстояние, и да може да се прави компенсация на спада на куршума....И ви писах, че когато такива рекордьори започнат да правят три поредни попадения в мишената или поне 1 от три изстрела, тогава драскайте какво велико нещо са направили!!! Да не говорим, че на първата снимка, връз оптиката са праснали и бързомер Аймпойнт. Явно за всеки случай))) Например, ако мишената владее телепортацията и изведнъж се озове на 30-50 метра пред стрелеца, то да може последния да използва пушката по предназначение, а не като сопа. А и не разбрах кое е руското на тази пушка?! Цевта ли, калибъра ли, оптическите уреди ли.?.. Кое?

За 13 секунди всеки средностатистически човек може да пробяга за 13 секунди около 60-70 м, така че за това време ватенките ще уцелят някого, ама друг път!

Аз лично предпочитам да не ми се налага да бягам точно от снайперист. Но на теб ти пожелавам успех в това начинание. Само ми е чудно как изобщо ще знаеш, че на 4 км от теб някой е стрелял по теб, че да се сетиш да избягаш ?

ако бягаш от снайпер само ще умреш уморен.

и най калпавия стрелец знае че със снайпер не се стреля по подвижни цели ако имате познати ловджии питайте ги

Напомня ми рекламата в СССР: Нашите часовници - най-бързи в света!

ватенките пак се усраха.... За 13 секунди, арабухата ще си изпие кафето и ще се премести.

На хамериканците куршума по-бързо ли фърка ?

Неее, при тях арабелите си пият кафето по-бавно.

Неее, при тях арабелите си пият кафето по-бавно.

Прочетох коментарите ! Поне с прашка да бяха помятали три четвърти от коментиращите , щяха са по наясно ! Ама не са !

Постойте неподвижно за момент, ако обичате.

С УДОВОЛСТВИЕ БИХ ГО ТЕСТВАЛ ПО НАШИТЕ "ПОЛИТИЦИ"И НАИ-ВЕЧЕ ПО ГЕРБЕРСКИТЕ И ПАТРИОТИЧНИТЕ НЕГОДНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.

Това ,че е постигнат рекорд на повече от 4 хиляди метра съвсем не означава ,че снаайпера е найточния в света!Всеки знае как се постигат рекорди,как се подготвят и че далеч не всеки снайперист може да го повтори!Доскоро рекорда принадлежеше на английски снайперист ,стрелял успешно на 3600 метра с напълно серийна пушка.Така че,поскромно с хвалбите!

Гогоооооввввв - вече смърдиш,честно ти казвам ! Руснаците НИКОГА не са поставяли рекорд за " Най-точен снайпер" по много тъпата причина,че такова понятие в оръжейната наука просто НЯМА ! Руснаците поставиха рекорд по далекобойност с точно определен вид боеприпас - .408 cheytac ! И за доказателство са приложили дупката в тая "мишена" метър на метър , и то след като са гръмнали поне 20 и няколко пъти ,докато се получи попадение в мишената. Има го на видеото как са се опитвали да я уцелят . Ако това за теб е "Най-точния снайпер на света" ,значи ти си Най-тъпия писач на света !

Тихо сега, че тука колкото тъпи промити мозъци има - и западни и проруски... Важното е да се пцуват един друг, пък има ли няма за какво, на кой му пука?

Не знам, това руснаците го казват, а на руснак не трябва да вярваш, толкова пъти се е потвърждавало. Лъгаха ни че ще построим комунизма, че ще живеем в светло бъдеще, пък какво стана. Милиони руснаци умряха за една тъпа идея.

Нищо й няма на идеята, ама мат`рияла е кат тебе, затова.

Ето китайците живеят вече в комунизъм, най голямата и развита икономика са, а ти си долно качество матриал, и не ставаш

Да, НЯКОИ китайци живеят в комунизъм, когото други китайци поддържат икономически с безплатния си труд. И у нас преди време бай ТодЪр и семейството му живееше в такъв комунизъм! ;-)

Като съм ходил там, меко казано не изглежда да живеят в комунизъм, ние тук живеем много повече в икономически комунизъм, там само дето не могат да си смент партията, но реално и ние не можем да си я сменяме. Евентуално американците, ако решат, че им трябва нещо тук, може за малко да поемат контрола, но ако сме сами положението с партията си е, като в Китай, само дето китайскат ком партия работи за себе си и за Китай, а нашите работят за себе си и за Путин.

Не бъркай руснак с болшевик! Болшевиките разбиват Русия през 1917 и от тогава е тази грешка. Да, някъде са едно и също, но масово - не са! Иди там и ще разбереш! Има много, мама много оскатени от болшевиките! И у нас е така, като най-верен сателит на погромаджиите! Но болшевиките са утърепки, ползвани от хазарските юдеи за борба със света и налагане на тяхната власт. Това продължава и днес! И затова хората мразят евреите, наместо юдеите, демек хазарите ... Но не се увличайте по тази полоскост! Опасно е за неграмотни! Например Османската империя не е командвана от турци. По обясними причини ... :) Но деншна Турция се пише неин наследник :):) Това важи и за гърчолята! Те не са били никога Византия, никога!!! Там са командвали други! А тия хитреци, днес се пишат наследници на "Бизантион" :):) Правете разлика между слама и сено! :) Днес това сравнение е актуално, нали "фермерогледащи"? :)

Поне не си отнемат лицензите на военните заводи затова, че охранителите им не носели със себе си белезници справка ЕМКО и продават оръжие и на Турция и на Саудитска Арабия. А пък ние ще духаме супата, ама краварите и нея ще ни вземат

Сигурен ли сте? Прочетете повече за историята на компанията. Как през 2010 настъпиха интересите на ИжМаш, останаха без лиценз и работиха в ОАЕ.

и отнеха лиценза на ИжМаш, така ли? Нещо не се разбираме. Докато другите гледат собствените си интереси, нашата държава защитава чужди.

Уцелили мишена метър на метър. Неподвижна. Голямо постижение! 1. Британски снайперист, който поразява три мишени от разстояние 2.46 км Крейг Харисън участва в сражение с афганистанските бунтовници. Към края на тричасовата битка през ноември 2009 г. Харисън забелязва картечницата на врага. Той набелязва мишените, които били на разстояние близо 2.5 км. Харисън стреля пет пъти. Два изстрела пропуска, но единият уцелва картечаря в стомаха, а с друг ликвидира помощник картечаря. С последния изстрел снайперистът изважда картечницата от строя.

Щом чак в края на тричасовата битка забелязва картечницата на врага то не ми го набивай за можеш!!! А картечницата подвижен или неподвижен обект е ?!?Може да е търчала по окопите наляво-надясно - знам ли?

Бих си го купил с удоволствие!

Браво на руснаците. А свестен автомобил, компютър ,или телевизор очаква ли се в близките 100 години?

Имат си всичко. Разбира се, тъпаците не знаят.

Имат всичко, но от внос!

Я кажи свестен компютър ,телевизор или кола ама американска?!?Щото аз такива не знам! Карам немец,гледам кореец и пиша от китаец!

Шосета няма, водопровод няма, канализация няма. Затънала е в милитаризъм и реве на цял свят: Ни шагу назад, за нами Москва.

Знаеш ли къде е Русия поне на картата? Щото аз съм живял там и по времето на Брежнев, и по времето на Путин, и по-добре знам какво е там. И знам, че пишеш идиотщини. Впрочем една справка в сайта на ООН ще ти отвори очите, че в САЩ 27% от населението е без течаща вода и канализация, и че 47 милиона горди американци преживяват на купони. О, забравих, ти и в САЩ не си ходил.

Видимо вас трябва да ви причеслят към простия народ, защото боравите със стари понятия. В Русия почти няма вече прост народ. Това не е в България, където си убихме образованието и самочуствието, че сме българи. В Русия от 5 - 7 години се чувства съществен приръст на млади образовани активни хора, които са способни да решават своите проблеми. В момента активно се разработват нови високи технологиии не само във воената област и след 5 години ще ги почувствува целия свят. И това благодарение на младите хора, които вие наричате прост народ.

ъхъ! сколково всеки ден бълва иновации и изобретения! утре ще изобретят асансьорчик, а в сряда ще изобретят ушанка без наушници!

Поне не си отнемат лицензите на военните заводи затова, че охранителите им не носели със себе си белезници справка ЕМКО и продават оръжие и на Турция и на Саудитска Арабия. А пък ние ще духаме супата, ама краварите и нея ще ни вземат

Тези руски високи технологии ги чакаме от десетилетия и те все след 5 години ЩЕ са готови.:)

КОРНЕТ ИЛИ АТАКА НА ДРОН Е НАЙ - ДОБРЕ ... 8 КМ , ОТ ДРОНА МОЖЕ И 10 КМ ... :))

Това е за самозащита

е, значи и ти можеш. знаех си!

От четири хиляди метра право в кутията на Владимир Владимирович.

"грамотници", да хванат те куршум с 320 м/с средна скорост, па да видим :)

Няма нищо по-тъпо от това да хвалиш оръжие,което убива ,че е най-доброто в света и в същото време народът ти да е беден и прост! А българските комунисти се прехласват пред руските постижения,но още от Татово време все в долара им е окото!

Видимо вас трябва да ви причеслят към простия народ, защото боравите със стари понятия. В Русия почти няма вече прост народ. Това не е в България, където си убихме образованието и самочуствието, че сме българи. В Русия от 5 - 7 години се чувства съществен приръст на млади образовани активни хора, които са способни да решават своите проблеми. В момента активно се разработват нови високи технологиии не само във воената област и след 5 години ще ги почувствува целия свят. И това благодарение на младите хора, които вие наричате прост народ.

Този снайпер навярно е копиран от немския Шмайзер и в него няма нищо руско, а патронът е американски. Това искат да четат и пишат верните козяшки поданици и поклоници.

Да има едно лесно на всички вас да ви дам по един такъв снайпер, белким малко се очисти форума от психопати.

Що ми триете коментарите бе европедали и американоевреи?????????

Спестявам ти унижението.

световния рекорд е на канадец от май 2017 в Ирак ......Joint Task Force 2 - 3540 метра с американска пушка McMillan Tac-50

няма най точен снайпер! има най точен снайперист!

Както се казва:" Хубава пушка, ама да я продаваха с око и ръка!". Бих добавил: И мозък!

На първите 5 снимки и на 7-та не е SVLK-14, а DXL-4 на същата фирма. На 8-та снимка ги има заедно, който иска може да сравни. SVLK-14 е по-скоро спортна пушка за големи разстояния, докато DXL-4 е разработена като далекобойна снайперска винтовка. Под .40 Lobaev Improved навярно става въпрос за куршума, а не за патрона, който си е американския .408 cheytac.

Ти си бил голям отворко бе, киек!

деер

Аз ви предлагам на всичките да направите пушка ш да тръгнете крамолите и опашките!

Руските часовници са най-бързите в света! Нищо ново под слънцето. Най ме забавлява, че проруската реклама е в винаги графата приложни технологии, където традиционно са най-слаби, а фундаменталната наука, където руските учени имат безспорни постижения, остава не рекламирана, поради неграмотност на авторите.

Бъркаш, съдбовно, настоящата гпотескна сутуация в Близкия изток го показва.

Как при такъв единичен изстрел се разбира дали мишената не е уцелена случайно?

Pesh0

да свалиш мишена на 4 километра с един изстрел по случайност ?????/ Някога стрелял ли си ?

Стрелял е тоя мумун - всяка сутрин в супника след кафето си... с дирнишката си гаубица.

Лобаев армс е частна фирма специализирала се в производството на специални оръжия и боеприпаси. Притежават редица собствени патенти, а за техния пистолет се говори като за руския Колт. Но снайперските пушки са основното им производство, както и боеприпаси за тях.

Мани, мани....нищо не става от тях. Във фалит са от ноември 2017 г.

13 сек за 4 километра?! Ейй автора осъзнай се ! Тоя куршум да не спира на половината път да зарежда в бокса ?!

Началната скорост е 900 м/сек, но това не е постоянна скорост. Тя намалява със всеки изминат метър.

Ами, именно заради тези 900 м/с в началото и 13 секунди полет излиза че при мишената едва ли не може с ръце да го хванеш. Нещо не е съвсем в ред.

Заех си че пак Гогов е писал статията. Също толкова некадърна новина, колкото и новината с ОТРИЦАТЕЛНИЯ НАПРЕДЪК...... Гогов давам ти линк от тубата да сравниш официално какво казват хората и какво си написал, дезинформирал ти. И на всичкото отгоре не можеш да смяташ! Първо пушката тежи 9,6 закръглил си ги на 10. Второ псал си точна стрелба 4210м при реални 4178 Трето писал си скорост на куршума 900м при реални 1100м Гогов какво ти става бе моето момче? И кулминацията е сметката....Ако куршума лети с 1100м в секунда, как можа да достигне до целт на 4178м за 13 секунди????????????? Сигурно куршума е спирал да пита дали има още! За втори път се обръщам към дира този човек да бъде уволнен, защото срива както престижа на дира, така сериозността на читателите към тази медия. watch?v=fMGE7C1ZIik

Стоян Гогов Съосновател и вицепрезидент на MobiSystems, Inc. Боже Господи бе видях ти снимката, младо момче си и не разбирам защо пишеш гаф след гаф???

мм не съм гогов ама 1100 е начална скорост, която пада по криволинейна функция.

Криволинейна, криволинейна, ама ако на 13-тата секунда е на 4-тия километър, то означава, че куршумът не уцелва мишената, а кротко пада до нея, като това му е най-далечното разстояние, до което може да стигне. В тая връзка, защо не ги правят тези тестове с международни комисии, та да знаем, че уцелва, а не просто достига...

Четри километра! Баси! С такъв обсег са модерните противотанкови ракетни комплекси и минохвъргачки! А през втората световна война , повечето малокалибрени оръдия и дори някой танкови оръдия и гаубици са били с такъв, или по малък обсег!

4178 метра за по-точно.. Ако е наистина с техния патрон.. ги признавам. Ако е с Чейтак патрон не се брои.

Представям си, как цепи главите на Джихади Джотата! И взривява пърделниците на еврофагитата:)

harbinger

Страдаш от рядка форма на олигофренизъм имаш спешна нужда от лоботомия. Тази пушка ще ти осигури това удоволствие.

Представям си статията да беше за нещо друго и неруско.... 10 кила пушка - е в категорията на гаубиците . Или снайперистът трябва да е гърбав

Първо виж колко тона тежат краварските тежки снайпери като Barrett M82 ... Почти 15 кг! И тогава пиши глупости!

Това не ти е леко стрелково оръжие за тактически задачи като щурм на сгради. Това е снайпер, снайперистът не е кашик да тича из полето с него. Снайперистът заема стратегическа позиция от която може да не мръдне с дни и изпълнява определена задача. При тая далекобойност и точност на изстрела е нормално да е по-тежък, защото има по-дълга цев, калибърът хич не е малък, имаш допълнителни приспособления по него.

А като го подгонят. Трябва да им го остови с калъфката