Коментари - Робот се зарече да унищожи човечеството | IT.dir.bg
назад

Робот се зарече да унищожи човечеството

На изложение в Тексас специалисти представиха човекоподобния робот София, който направи доста странно разкритие.

Обратно в новината

Коментари - Робот се зарече да унищожи човечеството | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който и "неопетнен разум" да попитаме в последно време, все иска да ни изтребва. Болестта на нашата планета (т.е. Ние) явно не върви в правилната посока...

Какви роботи ще навлизат да работят заедно с хората ? Пълни глупости. Тези футуристи защо не помислят над следните няколко момента: - Колко ще струват един такъв робот и след колко години ще може да навлезе да работи сред хората - 20-50-100 години ? - След тези 20-50-100 години, когато се изчерпат ресурсите на земята, от какво ще се произвеждат тези роботи и кой ще иска да заменят човешкия труд, при положение няма да има храна за хората и ще има недостиг на основни суровини... най-вероятно ще има и размирици заради увеличения брой на гладуващи и бедни ?

Таива запознати хора са вдигнали и бунтове, когато навлизали машините почистващи улиците, когато е навлизала автоматизация на автомобилното производтство и т.н...понеже "виждали" много надалече и били винаги "прави".

Абе "ко речи" не знам какви роботи имат мурзилките, ама днес съобщават за загинал в Сирия техен офицер от спецназа, насочвал самолетите им къде да бомбардират....бе толкова ли немат едно роботче, ами пратиха човека на сигурна смърт, май между тях и джихадистите разлика няма...

Що първо не прочетеш както трябва новината, после да коментираш? Офицерът е бил заобграден от джихадистите. И не, каквито и роботи да има, хората все пак са незаменими. В случая говорим за насочването - какъв изтребител ще насочва роботчето, след като самото то се насочва дистанционно?

"изпълнявал бойната задача да открива най-важните обекти на джихадистите и да предава техните точни координати за удари от руските самолети" - ето, както виждаш става въпрос за задача, която една количка с дистанционно управление и оператор в Москва много трудно може да изпълни.

Скоро вашингтонските и московски тролове,ще останат без работа.

Отговорът на робота показва ясно колко е напреднала технологията на изкуствения интелект: имало е 50/50 шанс да каже да или не и той казал да.

Тоя са го докарали малко да прилича на оня евреин - шефа на сурат-тефтера. Зукер / цукер или там както му беше името.

Бе за тоя робот не знам ама сега четох новината за някакъв нов MS twitter-bot, който тъкмо го били пуснали да се самообучава преди ден-два, целевата му група били 18-24 годишни или нещо такова. И какво научил - изненааада, научил веднага да псува и да пуска расистки коментари.... :D :D

Айде стига с гръмките заглавия. Пак жълтия сайт поднася бомбастична новина.

да ви кажем /да ви потретим/ кво е казал гейтс за изкуствениа интерект: страшнто нещо, което може да бъде накарано да унищожава, но не и да КУПУВА! РОБОТИТЕ СА КРАЯ НА ЕВРЕИТЕ, КАКВИТО ГИ ПОЗНАВАМЕ....ШЕ СИ ЗИМАТ СИЧКО КОЕТ ИМ ТРЕБВА И НЕМА СДЕЛКА-МЕЛКА. Искаш му да си плати енергиата дет точи? Куршум у десетката, щот възпиема кат проява на враждебнос. апа най-забавното: като нема да имат нужда от сегсд - ше го забранът и на хората. кат упадъчна денос на примате. яко, че животъ ми свършва. дупе да име у яко на хибридите.

това е голям проблем на тн"пидирасти" Не разбират чист Български

Точно така, рубладжии. САЩ създава роботи-войници, защото в САЩ човешкия живот се цени. За разлика от Матушката ви, където десетки хиляди момчета-наборници умряха в името на милиардите на Путин и олигархията в безмислени войни като Афганистан, Чечня, Украйна и Сирия.

Да бе, всички измряха бе, само почетният караул пред Кремъл остана! Пък американците, с техните велики спътници, не успяха една-едничка снимка да покажат, поне един руски танк да се види. Чак Псакито опря до клипове от тубата... Майтапа настрана, да отбележим нещо по въпроса за роботиката. Руснаците си изпробваха новите бойни роботи в Сирия преди няколко месеца - за първи път във военната история на света. Шест машини, армията на Асад просто вървеше на 200-300 метра след тях и броеше труповете на джихадистите. И се управляваха от Москва, не от базата в Латакия. Всъщност, един съвет - опитай се малко да си разшириш познанията както по политическите, така и по техническите въпроси, понеже като ти гледам стила, май с въпросната Псаки сте на едно ниво...

Този виц в блиц ли го чете?

А разбира се че не са всички, какво са няколко хиляди за мащабите на кремълските феодали. По едно войнишко канче преди атака и който оцелее той, кво му плащаш.

Както винаги българите се отнасят шеговито и простовато към такива новини, но съм го казвал и го казвам пак - изкуственият интелект може да унищожи човечеството. Американците са МНОГО напред в технологиите, създаватр роботи, за да намалят човешките жертви във техните воини(защото ги е страх от жертвите, въпреки, че малък брой, около 5000 загинаха в ирак, в сравнение с милион иракчани). Създават дронове, които сами разпознават и се насочват към целите си, екипирани с ракети, роботи, които доставят провизии на бойното поле и мини-танкове с картечници. А това са само нещата, за които знаем..

Освен това този робот може да мисли, защото е свързан с интернет. Нали знаете един злонамерен робот (който всъщност е софтуер) какви щети може да причини през интернет, като се има предвид, че в днешно време всички сме свързани с интернет, а в бъдеще тази връзка със сигурност ще се засилва. Или ако направо тръгнат да правят роботи-пехотинци. Естествено, сигурно не са стигнали до там още, но до 10-20 години могат да се появят ужасни неща.

Това, за което пишеш има известни основания, но е толкова далече от елементарната статия, че не може да се конетират на едно място двете. Правят се най-различни разработки. Статията е супер елементарна интерпретация на нещо, което автора не е разбрал. (както пише по-долу "Аман"). Тази статия направо си е свободно съчинение на тема негативизъм.

Айде, още един sci fi балък... Пич, не знам дали си същият, който драска по-горе, ама само ще ти кажа, че много яко ти се мешат филмите и сведенията от жълтата преса. Любимите ти американци НИКОГА не са воювали срещу силен и консолидиран противник. Като най-долнопробни хулигани нападат треторазрядни арабски държавици и след като създадат една голяма каша, оставят Европа да духа супата. Големи технологии, голямо нещо, пък с едни сомалийски пирати не могат се оправят сумати време. Хайде, бегай някъде другаде.

П. С. Един такъв дрон дето "сам разпознавал целите си" беше вдигнал цяла военна база, фиксирайки ято птици като вражеска авиация. Нищо не критикувам де, просто дисциплината AI си има непреодолими теоретични граници.

AbuTalib

Робот се зарече да унищожи човечеството. Абе че това не е човечество, а зверилник.

Толкова дебилно интерпретиране на информация че журналистът отговорен хубаво трябва да се замисли. И какво е това гръмко заглавие? Защо не покажете положителните качества на тази разработка? Само негативизъм и гръмки заглавия...пристрастихте народа да търси и очаква лоши новини и сега набирате кликове ли? Омръзна ми да виждам как броя на некадърните и недобросъвестни журналисти нараства!! Да ви се из*кам на дипломите и интелекта.

Виж, че всичко е евтин PR...

Че му откинем кабело от щепсъла и че ми затрие дедовия! Миксер с миксер!

Какви са тия глупости бе. Откъде четете тези работи - май има болен сред вас.

Робот-джихадист, създаден в америка.

Японците са доста напред в разработките на AI и андроидите им са доста по-достоверни. Софка най-много да става за специални ефекти в Холивуд, с тия пресилени мимики.

Японците са по-напред в роботиката. Това са отделни дисциплини. Иначе AI каквото да го въртиш и сучеш пак си остава само за ефекти.

На гол гъз майтап не става.

texas-sofia[diez]whoami texas-sofia[diez]root texas-sofia[diez]wipe [slash] [ampersand][ampersand] kill [dash]9 * [ampersand][ampersand] shutdown now ------------------------ няма "шегаджия" робот, няма проблем. ------------------------ Анонимните, току-що ви дадох задачка. :)

Как може да кръстиш човекоподобен робот София ? Можеше да е Радан...

Бля..... Това чудо мяза на бившата ми жена. ОТврат.

Изненадващо може да е само за драскачите на "новини"...

Човешката история показва, че мирът е просто необходима пауза между две войни ! Нямаме нужда от роботи , за да се унищожим в крайна сметка ! Последните няколко години показват, че това ще стане по-скоро, отколкото си мислех ...

няма да ни унищожат, ще ни асимилират безболезнено

Или инак казано ще еволюираме до (много?) по-дългоживеещи твари с (много?) по-голям умствен потенциал. Най-евроятно ще е така, дали ще са базирани на силиций не знаем, кой знае какви завои още има да прави технологията докато все още зависи от нас в днешния ни въглерооден формат - че и след това.