Сондата OSIRIS-REx изпуска част от събраните проби от астероида Бену, прекалила

Ще се премине направо към прибиране на роботизираната ръка в капсулата за съхранение на образците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-скоро - жертви на собствната си лакомия!

Каква лакомия? Да не мислиш, че е програмиран да вземе колкото се може повече? Изстреляли са струя въздух и каквото изхвръкнало го "засмукали". Въпрос на късмет е колко ще хванат. Та дотук с "лакомията".

аз като прекаля с алкохола повръщам...

Ама REx е прекалил с мезето и не може да си затвори устата. :)

Уол стрийт ще изпише едни трилиони дет ги няма така или иначе А догодина няма да има и спомен от тая измислена болест дето 99% се оправят без проблем Мъск ще бяга в тексас, после в мексико Тоя палячо някой освен дада вярва ли му?

Гледай ги сега как - по навик и сценарий - правят драма и филм от нищото... Точно както с Ковида: филмът почна още през януари и следва всички задължителни стъпки и обрати на напрегнатата съспенс-история, която се опитва да мине за истинска пред публиката... ;)

Драмата с Ковида го направи Китай, кухчо.

Aми не. Вируса тръгна от там защо как никои не знае и не ми се спекулира. Китай се стегна взе нужните мерки и не занимава света с проблемите си. Колко точно са умрели също никои не знае, дори и да има криене на реалната бройка починали, все не ми се вярва Китайското правителство да остави без контрол един смъртоносен вирус да се разпространява безпроблемно

Вируса е само 3 пъти по смъртоносен от грипа. А китай създаде психозата със скафандрите, които ползвана. Сега са намалили итерациите на PCR теста на 34 и болни няма. Вече показно изчезнаха журналистите вдигнали тревогата и сега спокойно мога да лъжа както си искат.

Ковид вирусите са четири класа като само два от тях са типични за хората, а другите два са животински и за сега не прескачат биологичната бариера. Тези, които ни налазват са от втория тип. Повечето летните настинки също са причинени от тези типове вируси.

"... правят драма и филм от нищото..." Мен повече ми прилича на информиране относно мисията, нещо нормално за агенция, работеща с хора и за хората. Къде видя драма, къде видя филм? Може журналистите малко да са драматизирали, за да стане по-интересна статията...

Всичко са обмислили добре, до 2023 ще е изтървала всичко и ще си останем с холивуд анимацйката

Прочете ли статията, тъпако? Ще приберат всичко и дори повече от планираното. Единствено ще пропуснат процедурата с премерване на пробите.

Гледай ги сега - на 300 милиона километра разбраха, че е взела 6 грама повече, а тук та литър по бензиностанциите те удрят с по 100-150 грама и никой не може да разбере.

Лъжи, лъжи... мооооого лъжи!!!! Детска анимация и ФЕЙК!!!! Да им е честито ма НАСА и РОСКОСМОС!!!!

Само дано не донесе Кевин от филма Lifeform.

Сондата преяла и повръща в космоса...

Я! Аз сега обрнАх фнимание... То и името и такаво на сондялника! ОСИРИС-РЕКс... Демек Ректално ОСИРИСИС.. ха.ха.ха... Както го кръстиш един кораб така и ще върви. Старо моряшко поверие.

От коментара ти разбрах само, че не владееш чужди езици и дори нямаш елементрни познания относно митологиите. Т. е. показваш пълна липса на обща култура! Успяваш ли да си обуеш панталона сам или ти трябва помощ?

Осирис и Озирис са две съвсем различни неща, второто е древноегипетски бог, първото е словесен каламбур допуснат с неясна и съмнителна цел или просто неграмотност при буквалното транслителиране на английския текст, нейсе надяваме се поне авторът на каламбура да е мислил за вино от грозде сира то не че и така пак няма да го докараме до първото с което асоциираме името

Американците па се насраа. 2 камика и шепа песък не моат докарат до земята... Представям си какви плонжове ще бъдат като "изпратят" пак хора на Луната..ха.ха... Абе найлон муск треяше да лети с дръгела до МКС, 2 пъти отлагаха полета, последно щеше последната седмица на октомври... Нищо не се чува. Знаете ли нещо? Да не би да е Октомври 2021г?

BajMihal

Що, кога руслямците са взели и прашинка извън ниска околоземна орбита?

Щерев, виж какво пише за Екзомарс, където Русия участва: "Стартът на мисията първоначално беше планиран за 2018, след това бе отложен за 2020 г., а след това - за 2022 г." Имаме една поговорка: Вижда сламката в очите на другия, а не вижда гредата в своите! Та по-леко с присмиването! Става въпрос за космически изследвания, нещо от което не разбираш и нямаш никакво основание да отправяш критики!

Хора не сте добре! Радвайте се! Това е Голям успех! Успех на човечеството!

Russia vs. USA, USA vs. Russia, Russia vs. USA.. Този пинг-понг не ви втръсна, мухльовци?

Статията е за американска сонда която има технически проблем и на която създателите опитват да го замажат. Някакви тролове обаче пак врещят за Русия и колко е зле там / което и да е така нито е тема на статията нито пък би трябвало да ни интересува/. Това ако не е комплекс! Не ви е добре ей, хора! е и

Къде е техническият проблем?

Нито има технически проблем, нито има "замазване" на такъв. Въпросната сонда загребала повече материал и го изхвърляла... щяло да сеп ристъпи кък прибиране на роботизираната ръка... Къде е проблемът, къде е замазването? Мисията за сега поне е успешна. Без малки неполадки не може. Виждаш ли как и ти си тенденциозен, колкото и да се правиш на обективен.

Те това определение "НЕПОЛАДКА" ме изкефи. Та така начи другаре- неполадката е нещо като malfunction , ма не съвсем. То е нещо като нередовност в работата на машини и механизми, ама ако са сделанеи в Рассия, е както трябва да бъде. Дерзайте начи!

Във Могучая Другая Цивилизация Вася Попкин успя да изпие 4 литра боярщник и всичките му въшки измряха, а милата мечка Анушка му каза "ДА".

Да мрът мама им въшки, Сорос ги е създал, за да хапят славяните и православните. Преди Сорос въшки нямаше!

Ако не донесе някоя извънземна зараза....

И мен това ме стеска най-много.С един земен вирус не можем да се справим и разберем какъв е а камо ли нещо съвсем различно от друг свят...!!!

Вирус, адаптиран към определен животински вид рядко заразява други видове. Вирус от космоса, неадаптиран към земния живот вероятно би бил безобиден. Да не говорим, че ДНК-спиралата има посока на завъртане. Ако вирусната ДНК е в обратна посока, не може да се комплементира (сдвои) с нашето ДНК. Друг е въпросът с бактериите. Ако има микробиален живот на друга планета, той може и да бъде опасен. Ако бактерията в жизнения си цикъл отделя токсин, опасен за хората, може да се окаже опасна за нас. Но тя няма как да е устойчива на антибиотиците, поне засега.

Колкото повече такива новини, толкова по-добре за човечеството.

Пак излишен истеричен шум за едно редово постижение в изследването на космоса...нали е американско!!? Щото японската Хаябуса преди 6 месеца кацна цели 4 пъти на друг астероид и пое към Земята със проби от него, а например руската "Луна" донесе проби от Луната преди над 50 години преди Апология 13 да кацне там.Но съвременните проамерикански запалянковци като че ли не виждат и не искат да си спомнят такива "не американски" постижения!

Никой не прави сензации от американските успехи. Напротив, руските такива вие копейкаджиите тролове ги правите на сензация, защото най-малкото... те са изключително редки...

Е успех,успех колко да е успех. Вратата на товарния модул е блокирала и материала изпада. Никой не знае дали нещо ще донесе. Не че ще си признаят де.

Нямам нищо общо със проруски фанатици но ти ми отговори за сензации те на едните и другите: КОЛКО КОРАБИ СЪЮЗ И КОЛКО ИЛОН-МЪКОВИ КОРАБИ (ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ!) ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СА ХОДИЛИ И СНАБДЯВАЛИ МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ? Кое е сензация без особено покритие и кое редовна работа без да я въззигаме в ЕПОХАЛНО,ВЕЛИКО ПОСТИЖЕНИЕ???

Къде е сензацията бе момче? Търсисш си закачка, поплювко!

Американците са качили на МКС около 500 души, около 3 пъти повече от Руслямска държава, ама точно вие сганта превъзнасяте руслямските пътувания до МКС. А колкото до Мъск и Спейс Х, това е частна компания със 7 000 души персонал, която направи 270 хилядния Роскомикс смешка.

Хи хи,качили са ама с руски кораби. Но аз тъй, с чужд кораб мога и на Луната да кацна, а с извънземен кораб и на другия край на Галактиката. Ама няма да разправям че аз съм го направил...

Качили са американците, това което са качили руслямците очевадно не са го качили американците. Явно си доста тъп, което е в нормата за путлерастите, щом не разбираш написаното.

Всички вече отбелязват все повече и повече постижения. Освен САЩ, вече и Китай, Индия, Япония.... са космически държави. Само "путкинский рай" няма никакви успеки в космоса, освен да почиват на стари лаври и да ги ползват за евтини мулета и "бурлаки на Волге".

България също се докосна до космоса и то благодарение на програмата Интеркосмос на СССР. От САЩ имаме много хубави филми. Това е.

Тъпунгер пратихме апаратура на Екзомарс с ЕКА, та не се напъвай че само лайна излизат от устата ти.

Какво съществено постижение има Русия през последните 40...50 години. Колко автоматични станции са изпратили отвъд Марс? Нула. Деньгите им малко...

Руслямска сонда Луна няма. Има такава на разпадналия се СССР, където влизаха 16 народи. От друга страна СССР извлече проби от Луната след като Американците им подариха половин килограм лунни камъни, така че не е сигурно дали наистина са взели или са показали част от подарените им от Америка. и Аполо 13 не каца на Луната, ама това надали путлерастки тъпак го знае въпреки наличието на сравнително скорошен такъв филм.

Сондата OSIRIS-REx изпуска част от събраните проби от астероида Бену, прекалила - и накрая пробите ще изчезнат като лунните !!!

Koга това?

Лунни проби не са изчезвали, освен даденирте на СССР, но пък после СССР се похвали че взели сами проби от Луната... А и в случая проби няма да изчезнат, а само няма да се знае количеството им, защото ще пропуснат процедурата по измерването им.

Русия е скапана клоака, скоро и африканските бананови републики ще я задминат.

Тези пък изпратили толкова скъпа сонда до въпросният астероид, само за да вземе 60 г пясък! Че да вземат направо 1 кубик материал от въпросният астероид, за да има достатъчно материал да анализират от него!

Много ти знае тиквата бре....

Мулев стои си в помията руска и мълчи,щото си тъпо природа

ТАСС-Руската сонда която ЩЕ направим ЩЕ кацне и ЩЕ вземе целият астероид,какви 60 грама ЩЕ го направи през 3045 година по нареждане на Путин.

Маже и тогава да го направят. Както го направиха сондите до Луната и Венера. Както изпратиха първият космонавт и първият луноход / не в Холивуд/, както направиха станция Мир и както обслужват МКС.

Това са успехи на СССР, където имаше 15 държави и беше нерушим. Къде се напъваш с Руслямска държава ,която по далече от МКС почти не може да прати нещо. Дори сонда до Луната сега не могат.

Лакомията на американците е превзела и роботите им. Но както е известно - лакома сонда - камъни такова!

Сондата осирис изпуска материал - прекалила. Сега остава и да ни представят сондата да я видим дето се вика, наживо

данни на обсървърите от обсерваторията в гр. Сера , което на италиански е вечер между другото

Американският народ е на светлинни години пред Великобритания и Германия в технологично отношение, а русия е една помийна яма, защото великия им къс вожд ги върна в 17-ти век на развитие. Колко грешки имам, руски каскети?

Я обади за България, стига цвили колко са зле другите.

Зле или добре българина не иска руските боклуци

България изпрати собствен телекомуникационен сателит около земята, нещо което Руслямска държава не може да направи, колкото и да опитва. Затова на руслямците се налага да ползват чужди сателити за руслямските телевизии

Имаш една но генерална-вярваш в Дядо Коледа и Холивуд.

Простата я алармира

Убава работа....Ама говедаро-краварска! И резулатта е по говедарски, демек наполовина или изцяло на нула!

Изцяло е успешна до момента даже са взели повече проби от планираното, боклуко.

Канна казала на Бабикян, че Бойко е виновен, дето сондата прекалила.

Американците са най великия народ!!!

Леле колко си умен! Две правописни грешки в едно кратко изречение.... А американците не са народ а са нация. Ама на хора като теб какво да обяснявам....

Американците не са народ, а нация!

Не нация! А помия от всевъзможни отрепки от целия свят! Негра латиноси, наглосаксонци, жълтури и прочие измет.

Ужасно е човек да осъзнава стабилността на нечия ограниченост......американците били "помия" . След 29 години живот в България,5г. в Германия и вече 18 г. в Щатите аз,със сигурност знам по-добре от теб каква нация са и колко хора като теб са откровено заблудени. Нищо няма да промени твоето мнение,но важното е ти да си щастлив,че те са зле.

Американците не са народ, нито нация, а в момента са сбирщина от най различни раси, етнически групи и религии, които се мразят взаимно, и всяко малцинство тегли чергата към своята група! Това не може да продължи дълго, и историята показва, че обикновено такива страни се разпадат по расови линии, доста често чрез ожесточени конфликти между отделните расови/етнически/религиозни групи!

Дългата ръка на чичо Сам стига дори на 4,5 миларда години в миналото, но както винаги взима повече отколко може да преглътне. Враговете на свободния свят треперят от страх и студ в сибирскита тундра.

Чичо Сам отишъл на милиарди километри в празното пространство заради едни 60 гр. камъни, от които половината изпадали в космоса. А какви большие ракеты вчера запустила русские в Арктике....самые большие в всего Мире.

ХАхахахахаха по-добре яхай жигулата и да те няма.... аман от руски подлоги