Коментари - Успешно тестваха частна мини-совалка (снимки) | IT.dir.bg
назад

Успешно тестваха частна мини-совалка (снимки)

Успешно тестваха космическия кораб Dream Chaser.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Успешно тестваха частна мини-совалка (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Частната мини совалка с държавен капитал!! Това само в капиталистическият нов свят го има като понятие. Щом е частна, нека да е с 100% частен капитал, а не с държавна помощ. Той и Илон-чо прави частен бизнес с държавни плащания. Този капитализъм нещо на регулиран комунизъм взе да прилича.

Всички обществени поръчки само от държавни производители, така де. Кви са ми тия частници дето правят прескъпа апаратура за болници, оръжия за войската, самолети та и ракети почнаха да правят, само от държавни трябва да се купува. Остава да национализирате всичко с поредната си велика революция и да доосерете пейзажа, не че не е достатъчно комунизиран вече и без ваша помощ ама има още какво да се доосира, без вас руските слуги няма как да стане чак дотам. КОЛКО умствено изостанал трябва да си да говориш такива глупости бе.

Товарищи руски батали, много сте нервни напоследък. Може би предусещате края на трол операцията на батя Путкин, имайки предвид, че всички ви разбраха вече за номерата и те вече не минават никъде. Скоро май нема да има рублички за тролчетата от фермата в Ленинград, а?

Всяко ново нещо е добре забравено старо, https://link/site/proektergosfera/glavnyj-konstruktor/-bor поредното доказателство, че всички забранени в СССР проекти са били продавани в САЩ!!!

Бор е от руското Вор, щото е откраднато от американските проекти X-20 Dyna-Soar, Martin X-23A PRIME, HL-20

мен ми е интересно какво са направили българите 2017 до 2020 ?????? освен да пръдне и да се уригне на чесън , някои друг да помогне с творческия подем

Какво са направиЛИ в бъдеще време - е те това е вече връх на простотията и неграмотността!!! Личи си откъде идват задълбочените познания върху чесъна и пърденето...

Безотказно руската "научна" фантастика громи форума с концепции на Лада, Якчета и Борчета, но само за вътрешна консумация...

ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО АНГЛО-САКСИТЕ НЕ СА КОПИРАЛИ Е ИНЧОВАТА РЕЗБА ... ТЯ ЗАТОВА Е И ТОЛКОВА ТЪПА :))

С теб не може да се конкурира ;-)

Тия луди крави, да земе да кажат как не само копираха руския Як-141 в техната краварска щайга Ф-35..Но и как СЕГА най-нагло копираха руския проект Спирал-Миг-105/ БОР в тоя измислен краварски Dream Chaser....Пак ли са купували руската техническа документация на руските минисовалки Спирал/БОР, както направиха Локхид с Як-141, и както направиха с руския ракетен двигател РД-180 който дори до момента Локхид и Боинг не могат да копират, въпреки че имат цялата техническа документация!

РД-180? Пак ли за американски двигатели говориш? ГУлемо си теле :)) "Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения". На практика руското предприятие НПО Енергомаш е предоставило всичките права и цялата си документация по производството на "РД-180" на американците и те съобразно условията на търга започват продукцията в руските производствени съоръжения, тъй като там се намира цялата налична техника. Нещо повече - както знаете днес Русия се опитва да разработи нови ракети, които да заменят "Протон" и "Зенит". Това са ракетите "Ангара". Неочаквано се оказа, че според договорните отношения руснаците нямат право да произвеждат "РД-180" за новите си ракети, а трябва да ги закупуват от Прат енд Уитни.

Големо добиче си ве, смешник! Викаш затова Пентагона отмени санкциите в областа на ракетните технологии, за да може да внася РУСКИТЕ ракетни двигатели РД-180...Че иначе спътниците им щяха да ги качват на орбита с пръцки с лук! Пък нека олигофрените повтарят как РУСКИЯ РД-180 бил на лудите говеда! Смях в залата! Смях!

От Як е копирано само отклоняването на соплото на 90 градуса, което и никой не отрича, за разлика от руснаците които копират милиарди неща, но никога не признават. А Бор , според нагъл боклук като тебе е копиран по някаква мъглява снимка, докато руснаците са разполагали с хиляди снимки, че и документация на много по старите X-20 "Dyna Soar, Northrop HL-10, Northrop M2-F2, Martin Marietta X-24

А да и още нещо просто и малоумно фаги! Докато всичките тези Дайнасор и прочие педалщини са съществували само в съзнанието на фагита и луди крави като теб, и са били пряко копие на немските проекти донесени от фон Браун. То руските МиГ-105 са се създавали, техническата документация за Спирала е била готова, а БОР е бил в космоса и служил като тестова площадка за новите топлозащитни покрития...Но фаги като тебе, от къде да го знае! Просто фаги, просто!

И колко Як-141 има в авиокрилото на Адмирал Кузнецов? Навярно е отдавна на въоръжение след като краварското му копие F-35 вече навлиза на служба? Или е до Буран, Ту-144, Спирал/БОР - все неща, които руснаците са успели да изкопират, но не им е стигнал акъл да използват?

Якове на Кузнецов няма, и няма нужда от тях Дърто...И дори и не знаеш защо, нали Дърто?:) Знаеш ли изобщо за какво са създавани Як-36/38 Як-141 а смешко?:) За базиране руските ТАКР, които са били авионесущи крайцери, а не самолетоносачи като Кузнецов. Сега пообразова ли се мало?! От самолети с вертикално излитане и кацане има файда само ако са базирани на десантни докове или въртолетоносачи....Иначе по всички показатели отстъпват на нормалните самолети с морско и наземно базиране . Ма ти и това не знаеш, нали?:) Затова и галоша Ф-35 няма никакъв шанс срещу руските Су-30/33/35 и новите Миг-35.

КОМУНИСТ=ЛЪЖЕЦ Както винаги казвам те руснаците една лека кола нямат собствена та ще правят нещо по-сериозно! Всичко крадат от запада, най-вече от Американците и тва е. Останалото са болни мозъци и платени драскачи тук!

ти готварска печка да видиш или бойлер ... чак пък кола :)

Относно технологиите.Първия ракетен двигател с тено гориво е направен от американеца Годард но това не е нищо особенно понеже няма нищо особенно сложно. Германеца фон Браун прави първата по голяма и далече летяща ракета ама не защити е много умен а защото получава огромно финансиране от Хитлер.И руснаци и американци почват на базата на фон Браун ама не щото ако не тестват нямаше да стигнат до същото а за да си спедтят време и опити.Пълни безсмислици са тролските маймунски спорове САЩ срещу Русия.

Истината е,че реално няма нищо ново в космическите технологии.Приземяването на първата степен на Мъск е само поефтиняване на полет до орбита но не с много предвид, че на летялата степен и трябва основен ремонт,а някои са направо негодни. Така, че празните спорове САЩ срещу русия или Европейската агенция са безсмислени.

Руска техника смях!!! Руснаците нямат нито една тяхна разработка, като почнеш от чертожната дъска и стигнеш до краен продукт. Мнимите им успехи са благодарение изцяло на Германските технологии и това което са откраднали от САЩ в последствие! Когато германските технологии вече остаряха то и руснаците дадоха фира. Една частна компания на Мъск има повече полети от цяла Русия. А сега и тези совалки, ужас... Европейци, Индийци и Китайци са десетки години пред Роскосмос. Какво остава за НАСА.

Ама разбира се, точно руснаците взеха немските ракетни технологии. За американците въобще нищо не остана, ама нищичко и затова трябваше да се задоволят само с... Вернер вон Браун и неговия екип от инженери, които конструираха Сатурн V и бяха гръбнакът на програмата Аполо. Откъде ви изравят такива глупави и необразовани тролове? Повтаряте мантрата на комунистите, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Не проработи при тях, няма да проработи и при вас.

Точно така, руснаците взеха целите заводи със стотици инженери и пълна документация. В САЩ отиде Фон Браун и американците не са го крили по секретни градчета да им свърши работата и после да се бият в гърдите като руснаците.

Красота. Почти като Буркан.

няма да повтори грандиозния успех на Буран - 1 полет без екипаж и после преображение в сладкарница.

този същия Буран, чиито първи (и последен) полет е 5 години след американските совалки ли? А после изгоря в хангара заради пияни руснаци? :)) Красива работа казваш ..

7 години по-късно, а не 5.

Кое му е частното само не вденах?

НАСА е дала начален тласък, ама срещу договор за поне една доставка до МКС. И е дала толкова пари колкото горе долу дава на руснаците сега за да качат един астронавт до МКС. Да не би да твърдиш, че Роскосмос е на НАСА заради това? А развитието си е на частната компания, която досега е вложила доста повече средства от дадените от НАСА, предполага се че около 1 милиард ще струва цялата разработка, НАСА е дала само 1/10 от нужните средства.

Ми запиши се в началното училище да те понаучат на очевидните неща, тук не му е мястото да питаш колко прави 1+1. Ти като си купиш Тойота притежаваш ли фирмата, отде ви изравят бе.

Ами не вярвам в американската мечта, сори.

БОР-2,съветски модел-паднал в индийския океаноткрит от австралийци и предаден на американците.

Поредната путлерастка лъжа. Бор 2 е само заснет отдалече от австралийците. На базата на тази снимка някакъв платен от Пулер журналист е написал, че НАСА разработила HL-20, което разбира се е лъжа. НАСА по това време от десетилетия използва Совалки, а и има опит с редица космически самолети крила които е разработвала през годините, като X-20 Dyna-Soar от 1957, Northrop M2-F2 и Martin X-23 PRIME от 1966, които руснаците не само са снимали многократно, и то не в една снимка, а даже са откраднали документации.

Паднала е, паднала е.... и австралийците не са руснаци.... и всички шорошови доларчета няма да променят това.

Хохохо-НАСА има всичко и ЩЕ продължава да има -най вече фантазии.

паднала викаш. И американците са я изкопирали?!? Откъде ви изравят такива бе...

Нашто е кокошкарска работа. Техните приватизации са с космически мащаби.

нашите европрограми, репи да ядат...

Едва ли има голяма разлика. Всъщност техните (на щатите) такива програми сякаш са по-ефикасни защото по-рядко съм чувал да не излезе нищо от такъв проект, ей ги тия нещо работещо все пак са докарали, сигурно и истинска работа ще върши в крайна сметка. С ЕС проекти които не само да не правят нищо ами и да вредят затривайки нещо работещо е пълно, това за дребните разбира се. Едрите в крайна сметка ги наливат докато стане, пак харчат 10+ пъти над нужното само защото праите отиват при лактоборците а не при можещите но поне последните в крайна сметка обират трохите и правят нещо.

АКО ИСКАТЕ НЕЩО СВЕЖО ГУГЪЛ .. JACK MA GSD (Gong Shou Dao) Official Trailer youtube .. ОКАЗА СЕ ЧЕ ДЖАК МА - ОСНОВАТЕЛЯ НА АЛИ БАБА ОСВЕН ДРУГОТО РАЗБИРА И ОТ КУНГФУ - ПО-ДОБЪР ОТ ДЖЕКИ ЧАН :))

как само ги измисляш и редиш ама ..и задължително нелепия идиотски хилеж накрая

53 ГОДИШНИ ДЖАК МА НА АЛИ БАБАТА НАИСТИНА Е КУНГ-ФУ МАСТЪР - ЗАНИМАВАСА СЕ ОТ ДЕТЕ :)) ... НОВИЯ ФИЛМ Е СЪС ДЖЕТ ЛИ И Т.Н ЗВЕЗДИ :)

Успешно са копирали съветската разработка от 80-те години. То не бяха полети на разузнавателни самолети, кораби на местата за приводняване на съветската разработка. Това са БОР2, БОР4 Бях чел,че са предлагали много пари за документацията.

руснацити да са го направили. Те като не могат, друг който може е взел документацията и го е направил.

БУЛКА , ДАЖЕ СА ХВЪРКАЛИ С ТАКИВА ПО КОСМОСЯ :))

Копиране по една снимка????? Това само тъп путлераст може да го измисли, още повече, че са направили и ползват Совалките много преди руските Бор-чета да полетят. Отделно са правили много космически самолети, които руснаците са снимали и крали многократно.

РУСКИ МОДЕЛ ОТ 1980-ТЕ :)) ... Dream Chaser Материал из Википедии ... Проектът се основава на дизайна на орбиталните руски самолети HL-20 които НАСА разработи в началото на 90-те години . От своя страна, HL-20 е създаден на базата на известни данни (изображения) за СЪВЕТСКИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ БОР ИЗСТРЕЛВАНИ В КОСМОСА през 1980-1984 по ПРОГРАМАТА "СПИРАЛА" Космос-1374 Википедия Космос-1374 Съветски космически спутник тип БОР-4 ...

ГУГЪЛ Космос-1374 СНИМКИ

Абе ти още малко ще кажеш, че и американските совалки са копирали от Буран, а не обратното :))))

Тотални путлерастки простотии. НL-20 даже не прилича на руските БОР, които на всичко отгоре не се приземяват, а се спускат с парашути в океана. Продължение са на Northrop HL-10, на които и приличат МНОГОКРАТНО повече, и които още през 1966 летят и си кацат на писта. Руснаците се опитват да копират американските самолети и програми и правят техния.15 години по-късно. The historical antecedents of the Dream Chaser in the U.S. go back to the mid-twentieth century X-20 Dyna-Soar concept of 1957 and the 1966 Northrop M2-F2 and Martin X-23 PRIME lifting bodies.[12][13] Its design is derived from NASA's 1990 HL-20 lifting body design which was itself similar to the 1970s Soviet Spiral, which in turn was considered by NASA engineers as influenced by the late 1960s HL-10,[14] and the Soviet Mikoyan-Gurevich MiG-105 military spaceplane concept,[15] a spaceplane studied as a means to develop a Soviet counterpart to the US's X-20 Dyna-Soar. Историческите предшественици на Dream Chaser в САЩ се връщат към концепцията на X-20 Dyna-Soar от 1957 г., и летящите крила на Northrop M2-F2 и Martin X-23 PRIME от 1966 г. Дизайнът му е продължение на дизайна на HАСА от 1990 г., който прилича на съветския Спирала от 70-те години на ХХ век, която от своя страна се смята от инженерите на НАСА за повлияна от HL-10 от 60-те години [14] и на съветския Mikoyan-Gurevich концепция за военен космически самолет MiG-105, като противовес на американската X-20 Dyna-Soar.

Мъзг ша са гепи за палците. Май ще излезне по-евтино совалка-самолет.

Няма. Совалката е просто товара на ракетата. В момента това е капсулата Дракон. Разликата е че това самолетче ще се приземява директно на писта, докато Дракона каца с парашути. На Мъск концепцията е самата ракета да е за многократна употреба, както и капсулата разбира се.

Свободен полет - т.е. пуснали са самолеДчето да пада свободно от някой бомбардировач?