Коментари - Армията на САЩ залага на SpaceX? | IT.dir.bg
назад

Армията на САЩ залага на SpaceX?

Армията на САЩ обмисля варианта да идстрелва своите спътници чрез ракетите на SpaceX.

Обратно в новината

Коментари - Армията на САЩ залага на SpaceX? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Хамериканците имали проблем с разпределителния вал на двигателя с твърдо гориво и с изпускателния клапан от зад :)))))) След загуба на мощност, реактивната тяга вдига едвам 2 торби цимент.

Утре е денят на космонавтиката. Може да подготвите новина. Ето ви цитат от някъде: На 12 април 1961 г. в 9:07 часа московско време от космодрума Байконур излита космическият кораб "Восток" с пилот-космонавт Юрий Алексеевич Гагарин. Корабът извършва една обиколка на Земята за 108 минути.

По принцип е много важно американците да вземат да се приземяват вече. Отдавна са се размечтали горките.

ее щом им казваш сигурно ща послушат :)))

Те първо е добре да започнат стабилно да излитат със собствени двигатели,пък после да му мислят за кацането...ма то кога ли ще стане???

От пентагноя са били истински впечатлени от професионализЪма на спейСекс при обслужването на спътника на fecalbook

ако на истина 58 крилати ракети бяха ударили целите това лесно можеше да се измери и установи.Но когато летището и околнотите му са напълно читави а и няма нито един завод например в околностите който да е уцелен и всичко си рабои в нормален режим ,значи че тия ракети са круши една час а др.част наистина са ударли няколко склада и един хангар със стари хеликоптерии самолети за утилизация и това евсичко.Другото е Пи Ар за вътрешна употреба на новият президент който е длъжен да лобира между различни лобита и кланове и митовете за "мощен уар"

Какво правиш тука, ами не си отишъл вече да установяваш?

викаш всичко си работи самолетите летят а блядовете бесни до полуда?!!!тц тц тц..

Ти пък къде ги видя да са бесни? Путин е с обичайното си каменно изражение.

Абе, ово е стандарт. У нас кат' има некоя и друга шашка с минАл експайър дейт я думкат у Змейово и у старозагорско им гинат кайсиите и лозите. А па, тия САЩ, доста'ф'чиците на смърт, место да пуснат старите крилати 'краставици' на примоция - те ги думкат у суверенни дръжави на мелеони километри от родното щатско ТКЗС - там му викат ферма/ранчо и прочее модерни думи. п.п. Ся истината е, че томахавките никой не ги ще вече, щото нема къ да ги харижат неусетно, от другата страна - барута че им се намокри съфсем и ептем нема да могат да фъркат - та Дони, голем човек, умник и въопще космополит, вика на дженералите - дава да ги пущаме тея фоерверкс, целото демократско народ и прочее пипъл ногу ше им се харесат ношните илуминации, па и нешто по-риъл ми се приисква, шото т'ва холивуда - само аниме!

Имат 8000 бройки - трябва да се изпразнят складовете до 2 години. Много печена чебурашка ще има в Близкия изток.

само да не е като митичните томахоук онзи ден дето направиха такъв удар че половината паднаха в морето като пъпеши а другата половина се разпиля в околните села и удари два катуна с камили и два трактора.Справка-след митичният супер холивеудски удар целта т.е. летището си работи в щатен режим.

Много интересно, само новини.ру ли следиш? Защото само те ги редят тези опорни точки:))) Иначе 58 от 59 ракети са бумнали летището, а една е дефектирала. Смени дилъра.

Стига политиканстване във всяка тема. Летището е почти невредимо, от него продължават да излитат самолети. Не знам какво са думнали томахавките, но документираните от западните медии щети (изключвам онези снимки със светещите точки, които мога и сам да си фалшифицирам) съвпадат с доклада на Конашенков.

Дефектиралата ракета пак е паднала на летището. Дори и по руските репортажи я дават

Дрогарето четат една поредица. Казва се "Съветски митове и легенди". Това е от глава "Русия винаги побеждава".

Когато става дума за отбрана, България като член на Нато и ЕС , може да използува американски и европейски ракети , а самите сателити вероятно могат да бъдат и български, ако България реши да спонсорира български фирми във Военноотбранителния си комплекс със цел да развива високи технологи , да търси сътрудничество с американски и европейски фирми от натовски страни и така да реализира дори и икономии в средствата за отбрана. Любопитно е че , до месец трябва да се изведе български спътник с Фалkон 9. Освен на Фалkон 9, американците имали проекти за извеjдане на спътници да използуват и модернизирани ускорители с твърдо гориво с последна степен с БЕ-3 - Амазон ( като първа степен беше осъществено вече кацане на ускорителя за повторно използуване) Европейците също имат проекти за многократно използуване. Има идея да се прибере всичко по скъпо от първата степен на Ариана6 и това трябвало да намали разходите с 10 %. Модернизирането на ускорителите с твърдо гориво трябвало да намали разходите с още 20 %. А дали самите ускорители биха се използували повторно , с техники като при бъдещата американска ракета Wулкан ( с хеликоптер се хваща парашута и се осъществява меко кацане) , не съм чел.

ЪХЪ ЩИ ИМ КАЖА АЗ НА ТЯХ)))))

най ще е добре да ги идстрелва на главите си прости

А твоята глава, ако съдим по коментара ти каква ще да е ?

ДА ТЕСТВАТ ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ РАКЕТИ ВЪРХУ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И РЯЗАНИТЕ ИЗЧАДИЯ!!!

ти верно ли си глупав или толкова ти е акъла

Бързо. Евтино. Качествено. Не може да имаш и трите наведнъж. Умислен.

Може. РС286 струваше хиляди долари, докато сегашен компютър е хиляди пъти по-бърз, много по-евтин и по качество изобщо не отстъпва, даже е по-добър за целите си. Въпрос на технологии.

По времето на 286, ако си искал по-мощен и по-евтин компютър ... е трябвало да изчакаш 20 години за развиването на новите технологии, които биха позволили това. Тъжен.

В Русия е така :) Аз съм се возил в ICE.

Щом хамерите го удариха на икономии, значи не са им добре нещата.

Те американските военни залагата в Лас Вегас обикновенно, а в този случай се молят нещо да лети, но по-вероятно е да ползват летящо килимче за сега.

59 американски ракети модел 1970-та прелетяха над супер безаналоговата и неповторима модерна руска ПВО техника... При това бяха предупредени ватниците, че да няма Груз гавно 200. Какво да говорим повече? :)))))

така прелетяха та се не видеха къде отидоха

Само с лъжа могат да прелетят - казали са на руснаците, че ще стрелят по цели в Сирия. Пропуснали да уточнят, че ще е по база на Асад. За радост и гордост на соросоидиотите по света и у нас.

От тях 36 не са достигнали целта, а достигналите са вдигнали малко пушилка. 4 часа след атаката от там си излитат самолети, все едно, че нищо не е било.

Явно новините за Мъск ги четат само върли фенове на комиксите, супергероите и анимацията подходяща за деца до 12 години. Освен едно ЯКОООО, друго май няма.

Военните нямат нищо против да използват повторно ракетите на SpaceX, тъй като технологията вече е доказана .......Доказана с какво по-точно?! С редовните си гръмвания, с това ли?! Викат затова, тия от НАСА си удължиха договора с Роскосмос да си качват астронавтите на МКС с руските космически кораби Съюз.И така и не казаха тия от Спейс Х какъв е процента на рециклиране и подменяне на детайлите на ракетата с нови..Да не е от порядъка на 99%?!

Първата степен ще използват повторно, цървулко смешен :))))) 25% да е... от 1 милиард това са 250 милиона. Достатъчни за 200 броя Бугати Чирон и 60 броя Ролс Ройс Фантом.

Редовно гърмят путлеристансике ракети. Че даже заради това разследваха и уж двигателите били дефектни, ама това си е така откакто летят. Все същите около 10% си падат вече 40 години.

Аз така като гледам, май ти си втора употреба и си правен с реклиран от килима материал. Купи си презервативи, да не вземеш да се размножиш, въпреки че не вярвам да има някойа толкова закъсала, че да ти пусне. А и ти, като ти чета глупостите си обсебен яко от еврогейове и кравари.

"Армията на САЩ обмисля варианта да идстрелва своите спътници чрез ракетите на SpaceX." E знаех си, че Елон Мъск има нещо общо с ИД!!!! С тая брадичка прилича точно на Шейх.

Я се напъни някоя още по-голяма простотия да из...мислиш! Ти можеш!

Тук верно сте купчина неграмотници, които не можете да четете :)

По-добре да заложат на Роскосмос.

Те в момента са заложили на Роскосмос частично. Ама по-евтино и по-мощно ще им дойде доста по-добре.

Каква е целта на съобщението като това не е възможно? Военните да използват частна компания? Не е приемливо даже и за гайки за походните кревати, камо ли за спътници. Освен това цялата ракета струвала 62 милиона, и колко точно тогава се икономисва, като се рециклира само първата степен на ракетата? Най вероятно нищо! За военните които имат бюджет от 650 МИЛИАРДА, два-три милиона ли ще са от значение.Съмнявам се. Тука пак има доза холивутизъм. Как цялата нация. И военни и цивилни се обединяват в общата кауза. Да защитим американската демокрация. Хайде стига драматизъм. Ние искаме световен мир. Ракетните технологии за мирни цели. Военния бюджет за храна, подслон и медицински грижи за бедните.

Не е нужно на всяка цена да демонстрирате тъпотията си. Всяка една ракета на практика е частна. Военните нямат собствени ракети за изстрелване на пътници. Сега ги изстрелват с Делта 4 и Атлас 5 и двете на консорциума ULA. Първата степен е 70% от цената на ракетата. А повторното използване може да доведе до 30% намаление на цената. Което е доста над 10 милиона. Бюджета на военните е голям, но всеки долар си има конкретно назначение. При поне 10 изстрелвания това са спестени над 100 милиона долара, което никак не е малко дори за военните.

100 милиона спестени долари винаги военните могат да изхарчат за кубински пури и руски манекенки. Тъй че да се икономисва е добре!

Тези ваши тикви са уникални! Как ги раждате тия глупости?!