SpaceX избра четири възможни района за кацане на Марс

Компанията планира да прати хора до средата на следващото десетилетие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че най-подходящият район е 7ми павилион, 13то студио. Само трябва да се удари една червена боя върху сивата. A Мъск е добре вместо карти на Марс да почне да изучава Chapter 11.

Хубава рисунка. :-)

Пребоядисването мина отдавна. Мат Деймън даже засади картофи. Може да идват статистите на Елончо да ги копат.

BajMihal

По-добре се прибирай, преди санитарите да са те хванали, че си избягал. Че лошо наказвали съм чувал. Откъде ви изравят толкова малоумни....

Да, ама договорът с Енергомаш за двигатели е само до 2019. Ако някой си мисли че тая работа може да стане с пиратките на СпейсЕкс, мога да му продам една космическа Тесла с бонус скафандър от реквизита на "Марсиянецът". В орбита около Марс са - вЕрвайте ми!

"BajMihal" и "dp" по две различни ведомости ли ти ги плащат, или просто раздвоение на личността?

Енергомаш произвежда двигатели Мерлин, викаш?

Русофилски тъпак. Свърш тая с руските двигатели! Според теб, глуапко, ракетата за Аполо, с руски двигатели ли беше?!? Американците имаха най-тежката ракета, с най-мощните двигатели в истотирята, сега има още по-тежка ракета с още по-мощни двигатели.

Звучиш като комсомолски секретар на партийно събрание:)))))))))))) Светът не е черно-бял... Ааа, гледай все пак и NG за да пообразоваш поне малко.

Пиарът на Мъск все повече ми звучи като реклама на финансова пирамида.

Американците имат невероятни успехи в космоса. В светлото комунистическо бъдеще. И в славното холивудско минало. Само в сивото настояще изостаналите ватници ги возят до орбита.

Ти си гледай холивудското настояще в Холивуд на 4-ти километър да не те сгащят пак санитарите като се опитваш да се измъкнеш от стаята.

Иди на ушен лекар, може да е лечимо.

Що не вземеш да се скриеш в коша за пране, където ти е мястото? Може и в кофата за боклук.

Репликата е за "Признавам им"

Бай Михал просто видя какво отношение заслужаваш. Не вярвам да е платен, а знаеш по-добре от мене, че щатният трол си ти, не аз. Не искаш да ти се присмиват? Не говори глупости, лесно е. Просто млъкваш и ежедневните подигравки които те изтезават ще свършат. Ако слушаш лекарите и си вземаш редовно хапчетата може и да е по-лесно.

Бай Михал просто видя какво отношение заслужаваш. Не вярвам да е платен, а знаеш по-добре от мене, че щатният трол си ти, не аз. Не искаш да ти се присмиват? Не говори глупости, лесно е. Просто млъкваш и ежедневните подигравки които те изтезават ще свършат. Ако слушаш лекарите и си вземаш редовно хапчетата може и да е по-лесно.

каквото и да има кажеш на тия тъпи ватенки няма смисъл защото те са "закърмени" с марксизма-ленинизма и тази болест е неличима(Хитлер на времето имаше големи успехи в тази област) та до като още мърдат тия мижитурки тук ще се правят на живи без да разбират,че отдавна са починали

Без руските ракетни двигатели ще видят Марс през крив макарон. Дори се носят мълви, че реално Русия отдавна има база на Марс, но за да не предизвика шок на Земята не бърза да сподели тази новина.

Сега разбрах от какво било съкращение dp - Дест Проксита. А не както си мислеха тука някои любители на трите хикса.

Недей да коментираш и поне ще изглеждаш сравнително умен. ;)

Аз пък избрах 400 места където да кацна! ..................................................................................... Що, проблем ли има?

Аха за путлераста за Луната има смъртоносна радиация за 5 дни, за Марс за години няма..

Финансовата пирамида изхвърли Роскосмос от бизнеса със сателити.

Няма такъв договор. Има договор за 101 двигателя от 1997 г докато ги свършат, а това може да стане и след 20 години. "Пиратките" на Мъск изхвърлиха Роскосмос от бизнеса със сателити и на руснаците им се наложи да пенсионират падащия постоянно Протон, като ненужен. Сега пенсионират и Роккот, защото също няма поръчки за нея. Нова ракета нямат, а от догодина май ще им се наложи да пенсионират и Съюз, след като вече няма да има кой да качват, а Джуджака намали бюджета им.

Няма разбира се. Можеш и един милиард да избереш, като Роскосмос. Така итака в следващите 5000 години няма да пътуват до Марс, що да не избират колкото им душа иска. Тия дето ще летят си избират 2-3, защото ще го направят в най-скоро време

Така са се развихрили, че наскоро изхвърлиха секретен сателит за 1 милиард в океана.

Напротив. Вика че Енергомаш не произвежда Мерлини, а ракетни двигатели.

Да, дори се носи мълва, че имат база и на Юпитер, без значение, че там няма твърда повърхност, обаче великите пияни ватници са го измислили. Носи се и мълва, че ти не си добре с нервите и потен сънуваш, че любимата ти РОССИЯ ще стане най - силната страна в света, ама тц, колкото ще стане и Китай.

Мнооого остроумно, вдигна на орбита вече повече спътници от Мъск та взе и да му се присмиваш. Отде ви изравят бе.

Може, може, ама наскоро някакъв наблюдава неиндетифициран сателит, а с този стелт шпионски сателит нещата минаха много леко и бързо въпреки цената му. Все пак не е като Роскосмос с по 2 провала средно на година.

Стига с тия простотии - няма как Русия да е като Щатите или Китай.

Последни новини: "Всичките четири места ще бъдат предварително обиколени с Теслата, която всички се чудеха по рано, защо е била изстреляна. В момента се въвеждат кординатите в ,gps системата на колата и се правят опити да се събуди скафандъра, за да приземи колата и да обходи целите"... очаквайте още новини

Наблюдаваха неизвестен сателит с "аномално поведение". Само че е руски, и американците опищяха света.

Когато Рогозин изтърси тъпотията за батутите, Спейс Екс тъкмо прохождаше. Къде е обаче днес и каква част от пазара за комерсиални пускове завзе - в Роскосмос вече не им е смешно. Там главен приоритет днес е да се предотвратяват кокошкарски кражби и да спрат мизерно-платените си служители да въртят бургиите където не трябва.

Последните шест бройки идват догодина. Гювечът свърши. А Рокот спират, защото се изчерпаха определените за конверсия балистични ракети УР-100.

Безспорно, Русия, както и САЩ, имат големи успехи в ракетостроенето. Разликата е, че с ракетите едните се стремят да достигнат Марс, а другите Америка.

Докато руските ракети са за превантивен контрол....то американските, ако стигнат Марс, ще доставят трупно радиоактивно месо за нови форми на микроорганизми развъдени в космическите кораби от дългия полет. САЩ и Русия затова си унищожиха орбиталните станции. В руската станция Мир се появява организъм дълъг 1,5 м. Американците посетиха няколко пъти за малко станцията си и после ПЕТ ГОДИНИ я наблюдаваха....преди да я унищожат.

Не е ли по добре да идат до луната първо? В същност не бяха ли направили на Марс колония преди няколко години още? Даже и доброволци бяха набрали... И друго. Защо не използват ракетата от програмата Аполо? Тя с една степен стига до Луната, а ако и напълнят и трите.... ?

Не е ли по добре да идат до луната първо? В същност не бяха ли направили на Марс колония преди няколко години още? Даже и доброволци бяха набрали... И друго. Защо не използват ракетата от програмата Аполо? Тя с една степен стига до Луната, а ако и напълнят и трите.... ?

Не е ли по-добре да не си тъпак? Ми по-добре е, ама в твоя случай това е невъзможно. Спейс Х си гони Марс, а Луната е територия на НАСА. Никой не е правил колония на Марс, а фирмата която набираше хора, дори не е американска. Аполо е кораба, ракетата е Сатурн 5 и естествено 3 степенна, ама къде ти тъп путлераст да знае тези работи - той трябва да разпространява спуснатите му опорни точки.

Това платените само първосигнално ли действате? Малко мисъл можете ли да вкарате, освен обидите? Я пак прочети какво съм написал и ако можеш го осмисли.

За начало програмата е прекратена отдавна и такива ракети не се строят от десетилетия. За продължение има леееека разлика в разстоянието до Луната и до Марс - лекичка е само. Отделно като как си представяш частна компания, която развива собствен проект за проектиране и производство на ракети и космически кораби, да закупи/наеме нещо различно от собствена ракета за целите на проекта си? С какво да ги напълнят трите степени? Със семки? С фастъци? С рубли? С хора? И тогава какво ще издигне кораба извън атмосферата и съответно земното притегляне? Великият ти опит за мисъл?

Организмът си беше 3 метра и им крадеше самагона да си го цока тайно, даже и самовара им сви, което вбеси руснаците и камбичнаха станцията. а руските ракети са за превантивно поразяване на далечни цели на територията на САЩ, нали? Новост е, че го наричат контрол...колко изобртателно...

Ми написал си глупости. До Луната Аполо стига, като ползва ТРИТЕ степени на Сатурн 5, а не с едната.

Аха изстреляли са 20 ракети, от 200, ама ме защото са свършили. а защото: В феврале 2015 года украинское правительство запретило поставки в Россию комплектующих для РН «Рокот». Та ракетите за конверсия изобщо не са се изчерпали, просто руснаците нямат възможност да ги сглобят. Последните 6 двигателя ще пристигнат догодина, ама има още 10-тина в САЩ. Та може да ги използват в следващите 20 години, както си решат.

И ние руснаците го можем! Като изстреляме нещо към Марс и то достига чак до дъното на океана на.... Земята. Затова пък страшни макети на бомби и ракети разхождаме по площадите за да се радват крепостните идиоти и русофили!

нали знаеш че руснаците изпратиха сонда на Марсм много много преди американците ... но трябва да се говорят глупости на вас май наистина ви плащат за да висите в нета и да обърквате и без това объркания народ !!!!!

Откъде да знае глупости и лъжи? Първата успешна мисия до Марс е тази на Маринър 4, изстрелян през 1964 г. Маринър 9 става първата космическа сонда, която успешно навлиза в орбита около друга планета, когато влиза в орбита на Марс. Руските сонди Марс 2 и Марс 3 са първите земни обекти разбили се в Марс през 1971-72. Руснаците естествено лъжат, че имали няколко секунди връзка след кацането за да оправдаят усилията. Първата сонди наистина кацнали на Марс са Викинг 1 и Викинг 2, които и предават първите снимки и видео от Марс.

Спейс Х избра четири възможни района за РАЗБИРАНЕ на Марс. Че с тяхната НЕнадеждност......