Коментари - Вижте всички НЕуспехи на SpaceX (видео) | IT.dir.bg
назад

Вижте всички НЕуспехи на SpaceX (видео)

Илон Мъск сподели видео с всички неуспехи на SpaceX, събрани на едно място.

Обратно в новината

Коментари - Вижте всички НЕуспехи на SpaceX (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Совалката беше предвидена за 100 полета . Това значи ше стойността на хардуера е към 15 милона за полет. Това би било така , ако тя не беше много сложна и изискваше толкова много ремонти , настройки и рециклирания, че икономията губеше смисъл. Има три решения . Първото най радикално отказ от такава система. Второто да се рециклира в страна с нисък стандарт и достатъчно компетентни инженери и техници. третото да се оптимизира и едно последно комбинация от второ и трето.

Тази мантра с многократното използване се повтаря вече 50 години, ама явно говедата са орисани с нея. Защото цената на разработките и неуспешните стартове е толкова голяма, че обезсмисля цялото начинание, както стана и със совалките. Ама нека се трепят говедата, да правят нещо.

Викаш гроздето е кисело, защото рашките не могат и да си помислят за такова технологично постижение.

Руснаците просто не харчат пари за глупости, смешно соросоидче.

След като изстрелването е по-евтино от това на Протон, значи начинанието не е безсмислено, особенно когато става въпрос за ракета изнасяща по-големи товари от Протона. Колкото до цената на разработките, то разликата между това да загубиш направо цялата ракета или да се опиташ да я върнеш при което да гръмне не е голяма, а в бъдеще е изключително лесна за компенсиране и печалба

Там е разликата между САЩ и пияните ушанки глупако. Едните са над нещата и със самоирония показват грешките си, откоито се учат, а другите няма какво да покажат като успехи, защото са некадърни. Ама нека се трепят ватниците, да правят нещо.

кога,ще покажете или... няма такива?!

Значи има един конкретен техен неуспех, за който бях чел преди време, но сега не намирам нищо в нета. Ставаше дума за един генерал който гръмнал с цигара цялата ракетна площадка барабар с инженерите и пр. Няколко пъти преди това е бил молен от младоците да не пуши до подготвената ракета, но той така и не взел от дума, а важно "инспектирал" обекта (нямал е никаква техническа квалификация). В статията се говореше за 70 загинали човека, повечето инженери.

А генерала не е ли опушил опинците и той?

Напиши в търасчката: неделинская катастрофа

Совалките , като многократна ракетна технология връщаха най-много по параметър стойност: т.нар. космически самолет. Той струваше над милиард US долара и беше най-скъпият компонент в системата, многократно превишаващ по цена останалите части .

Se taia

И все пак се отказаха от тях, защото им бяха скъпи. Сега може би Мъск може да се опита да завземе и тази ниша... Времето ще покаже...

2017 г. Само за 3 г. с Фалкон почнаха да се справят... и само 20-30 г след началото на програмите за автоматична проверка на правописа вие все още не знаете дали се пише увладяно или овладяно ... много сте зле.