SpaceX получи разрешение да изстреля 7 500 сателита от второ поколение Starlink

Федералната комисия по комуникациите на САЩ засега отказва разполагане на близо 30 000 сателита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горе се задръсти от лайна още преди Мъск да реши, че требва да се изхожда и той...

И космоса започнахме да осираме

Абе, няма ли кой да го гръмне тоя ухилен идиот?!

Има бе - Путин. Ама много му е мека пушката и стреля криво. Мъка...

Констатирам невероятната тъпота на путитролчетата :) Разрешението се дава изстрелване, а не за полет! Защото изстрелването на космически апарат носи предполагаема опасност за населението, живеещо на територията на САЩ. Примерно, при неуспешно изстрелване трябва да е гарантирано, че апарата няма да нанесе щети на територията на САЩ! Никоя държава няма никакви права върху части от околоземното космическо пространство, мисля, че над 100 км височина!

И, коя е Федералната комисия, че да разрешава Планетарни неща? Ако например Свазиленд реши да прати същия брой сателити, дали ще му бъде 'разрешено'? Идва Видов ден, но с много кръвопролития!

Иди да се оплачеш, после свашяй сателитите.

_stankow

А разрешение за суборбиталния полет на Старшипа - кога ? Нали уж до края на годината беше ? Щеше SLS да преварва !? Вчера прочетох - припалват го все пак. 11 двигателя от 33-те за 12 секунди. После още не знам колко, пак за секунди ... Май няма да лети тази година. И Мъск се заканвал, че ще лети от Тексас, не от космодрум, а направо от строителната площадка. Е, това вече не знам кой ще му го разреши !

Крайно време е да се гръмнеш с глупостите си.

_stankow

Що, това ваша тема ли е ? Само ограничен брой хора могат да пишат за нея ? Няма да дочакате ! :D

Туй в Тексас Мъск му вика Старбейс. Изначално планира да го използва като оснавна база за полети. И предполага да транспортира Старшип до другите космодруми чрез полет до тях.

много смет в орбитата след три години ще им се развалят батериите -имат срок на годност

Руzzките перковци има да квичат из форумите :)))) За 2 години компанията на Мъск изстреля повече сателити, отколкото Раша за цялата си космическа история...

Да той космосът е американски че да разрешават на Мъск да изстрелва десетки хиляди боклука

Като иска да ги изстрелва от американска територия - ще пита. Ако беше от китайска - щеше да пита Китай. Напъни си поне малко загнилата мозъчна клетка, преди да плещиш простотии.

Те летят над цял свят, не само над САЩ.

Искат разрешение да ги изстрелят пуделчо. Май вече и загнилата клетка спря да работи. Направо си готов за погребение.