Коментари - Google губи пазарен дял, за разлика от Yahoo | IT.dir.bg
назад

Google губи пазарен дял, за разлика от Yahoo

Google отбеляза спад в американския пазар на интернет търсачките. В същото време Yahoo отбелязва най-голямото си придобиване на пазарен дял.

Обратно в новината

Коментари - Google губи пазарен дял, за разлика от Yahoo | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Причината за разместването бе постигната сделка Yahoo да бъде търсачката сделка в браузъра Firefox. " Само аз ли препрочетох това изречение няколко пъти и нищо не разбрах от него? ДИР-а, я се стегнете бе! Това ви е ключовия елемент от статията, която отразявате, а сте го написали толкова неграмотно, че всичко останало губи смисъл...

Никой не иска монопол от Гугъл. Това не е в интерес нито на пазара, нито на потребителите. Идва момента, в който Гугъл трябва да бъде разцепена на множество по-малки компании, за да се даде шанс и на останалите.

Същата новиня я бяхте пускали със заглавие: Google губи дял в САЩ, Yahoo! набира скорост От 09:30 12 януари 2015

Какво е Yahoo ?

Компания със сайт. Навремето търсамка сега оринтирано и към новини. Напиши го с точка com накрая като адрес, за да го отвориш. Навремето с по-голяма популярност. Сега търсещия им алгоритъм бил на Bing на Microsoft. Имат някакви договори или купена част. Не ми е много ясно.

Коментара е повече от ясен. Ако Гугъл има стабилно над 80% се прилагат антимонополни закони. Затова се държи по-ниско. Не им струва много защото те регулират как да се брои.

Е нормално, не сме 2004-та година. Гиглето го ползвам от дъжд на вятър само за БГ търсене, иначе Бинг си е доста по-удобна, че и по-красива.

Като е толкова добра търсачката Бинг, що ползваш Гугъл за търсене на езици различни от английски?

nobody

За някой кичозната страница е нещо 'красиво', за други си е просто кичозна страница. Google би конкурентите си без грам усилие навремето точно защото беше един бял екран с лента за въвеждане, без цветни хиляди мигащи картинки и банери.

Защо пускате едни и същи новини? Тази специално я четох края на миналата година.

nobody

първия път източника на Дира беше StatCounter. A сега е Bloomberg, който ползвал от своя страна ползвал "анализатори, занимаващи се с проучване на индустрията". На оригиналната новина в Bloomberg си пише и източника - "Google at lowest US share yet recorded by StatCounter Global Stats" :)) Но както и да е...

Не им се сърди! Хората имат планиран обем за да защитят заплатата си, а и без това не са на ясно за какво точно пишат! Превеждат 2-3 изречения и са готови с "матриала"

Уф тези проценти...Едните паднали с 4%, другите се дигнали с 10%. Значи някой друг е паднал с 6%. Защо новинарите не казват кой?

nobody

тази новина 2 пъти се публикува вече, и 2-та пъти за Декември. Чакаме за Януари да излезе и да се разбере, дали от тези 3% половината са се върнали на Google, както най-вероятно е станало. Мариса продаде мега-актива Алибаба за да харчи пари за глупости

това е защото има глад за програмисти, нали така?

Да се надяваме, че Mozilla са си продали скъпо душата...

гугъл окрадоха мозила, това е факт. колко добре е това за линукс, можеш да си направиш сам изводите - от няколкото работещи браузъра, преди гугъл да почнат да си налагат своята бракма, сега се предлагат само хром и мозила.

Нормално, току виж и Гооглето ще заперка по пътя на Нокиа...

Тия Блумбърг като им платят казват всичко.

Тази "новина" вече я бяхте пускали преди време.

За 4% толкова пари са дали, смешници. 5 години по 1 милиард долара..... Голяма сделка, няма що.

Това е така, защото американците не се сещат да си сменят подразбиращата се търсачка.

Или може би не искат. Бинг в Щатите например е съизмерим с Гугъл като резултати. На всичко отгоре е и по-красив. Защо трябва да го сменят? Или просто да няма конкуренция според теб е по-добре за потребителите.

По-добре е да има конкуренция, но каква по дяволите конкуренция е тоя хомо бинг? Към момента най-релевантните резултати си остават от Г. В Русия е друго.