Специалисти съветват да се продават акции на Apple

Очакваният спад в печалбите на компанията ще е на лице, въпреки лансирането на iPhone SE

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички прогнозират, Епал мачка :)

До неРазбирача. Това дали един продукт от някоя компания е хубав/лош много малко може да влияе на БОРСОВАТА ЦЕНА НА АКЦИИТЕ И. Ако този продукт става все по-скто, все по-малко търсен и бива разпознаван все повече като излишен и надценен лукс. Същото е със Самсунговите флагмани, но те като КОМПАНИЯ имат огромно портфолио и от друга техника. Отгризаните ябълки нямат такова портфолио и са се хваналу като удавник за диамантената сламка Айфон, ръбавите слъшалки за него и окуценият компютър който все още успяват да пробутат на веган, хомо индипендънт артисти, решили, че като го купят с 200% над нормалното за подобни параметри щайга, ще станат магически по-добри... но уви не познали :)

Не са за тебе епъл. Поне другият път като пишеш, направи си труда да пипнеш, поработиш на макбук, на айпад или айфон, и виж защо с два пъти по-малко процесорна мощност прави повече от масата ИТ продукти на пазара. Не, че нещо, ама погледни лаптоп на епъл от 2006 г и на друга марка от 2020 г., като дизайн и параметри. Приличат си нали? Виж на същата марка как е изглеждал компютъра през 2006 г.

Апъл си има костюмче по поръчка премерено и ушито Хандроида се пробва да го измести с масовка костюмче, премерено по ... нищо Абе вие нормални ли сте, айфона е номер 1 и ще си остане такъв поне още 10 години Стиви джи ви се смее отгоре, наистина беше гений

Виждам, че пак сте го ударили на Ябл срещу Гулу-гулу, обаче тук става дума за "съвети" на професионалисти. Казват "продавайте", защото те искат да купуват :D В България нямаме "традиции" да купуваме акции на компании, но така или иначе, тези статии са преведени от западни медии. А, там хората купуват, за да си спасят спестяванията от бангите. Но, и там е пълно с манипулации. А, правилният съвет е - купувайте с цел дългосрочна инвестиция, в крайна сметка акциите в дългосрочен план само поскъпват. Още по-правилният - купувайте индекси, през последните 50 години бият всякакви "интелигентни" портфолия и гарантират приходи. Не големи, но сигурни. Иначе, само мога да пожелая на всеки от феновете на двете корпорации, а и на всички останали, да можете да си позволите да купувате по 100 телефона на година (не да го правите, а да имате нужните приходи).

След погиването на Блакбери трябваше да се преориентирам и опитах Айфон и Самсунг. Айфон категорично спечели, защото бе много по-удобен, прост за употреба, бърз и работи без засечка. Това са работните предимствата, показването башка.. Цената в БГ е безумна, СЕ може да се намери и за 500 долара. И не всички китайци са боклуци.... Ама тези които не са струват почти Самсунг

Егати и специалистите. Аз за това алармирах още преди 2 години. Каквато глобалната икономика, такива и специалистите.

веуик си, помна та, помна та ... и преди 5 години го алармира туй същото и сигурно след още 5 години пак ще алармираш

Големия проблем на тази фирма е цената на устройствата им . Нищо повече не са от китайските боклуци който наводняват пазара като хардуер , но цената им е брутално и необосновано висока .За това и ще си отидат от пазара лека полека. И този новия IPhone SE2 за цената си от около1350 лв е пълен смях , нивото на камерата му е от преди повече 6 години , а и останалия хардуер е в същото положение. Жалко , много жалко , ползвам тези устройства повече от 12 години , но явно това ще е КРАЯТ.

Много хора и фирми чакат този край, ще има доста още да почакат.

Ползваш на баба си фърчилото! Гледал си как се яде вафла. Всеки който ползва iPhone знае че силата му не е в хардуера, камери и тнт тъпотии а е това че iOS работи без грешка! Глупостите дето ди написал сочат че си андроид измекяр.

Какъв е смисъла да купуваш IPhone при положение, че неможеш да излезеш навън за да се изфукаш с него?

Заради по-добрите процесори, софтуер, UX и самера/видео.

Ами не съм съгласен , погледни китайските боклуци с какъв сериозен хардуер са , камерите им са направо уникални и са с по 1000 лв надолу от цената na Apple ( за флагманите става въпрос). Единствения коз е IOS на Apple , но много скоро и той ще се изчерпи , китайския аналог на google се развива много сериозно и има много голяма производителност.

Aко щеш бъди съгласен. Апъл (A13)> Куалком>> всички ктайски

Добре де ти като я написа тая глупос за по добрите камери и процесори, та защо преди това не зема да попрочетеш и погледнеш нещо в нетя за това колко назад са ябълките в процесорите и особено с камерите! Та не пиши неща дето не са верни! За това иде рече в поста ми!

Kой точно мобилен процесор е по-добър от А13 bionic, и кой точно телефон снима по-добро видео от 11PRO? Май си чел само плaтените публикации на 'Уйвей ('Most overrated cameras' - Linus Tech)

какъв е смисъла от GSM въобще ако си седиш вкъщи, върти шайбата на стационарния да питаш баба Пена как е разсада

Новината е за акции, а не за предлаган продукт от компанията.

Масовото продаване на акции на която и да е било фирма, води до голямо предлагане на стоката (акцията в случая). Това води до спад в цената на стоката. Тези "специалисти" да не би да са от онези, дето имат налични пари и чакат да падне цената, та да започнат да купуват? Тоя номер го правят еврейски специалисти с вид на мумии. Сещайте се за кого иде реч...

Да, и след алармата им цената се вдигна с 2,5%. Но погледнато назад дори с месец, цената им въпреки спада, е по-висока.