Коментари - Samsung и LG заравят томахавките | IT.dir.bg
назад

Samsung и LG заравят томахавките

Южнокорейските гиганти за електроника Samsung и LG обявиха днес, че са се споразумели да се откажат от съдебното преследване, с което се ангажираха един срещу друг, за да защитят патентите на екраните си.

Обратно в новината

Коментари - Samsung и LG заравят томахавките | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е голяма новина, няма що. Газ пикаят ама Апл пак ги отвя с 5S. Ако ще и с Хуйямивей да се обединят, пак си остават жълтурски производители на пастмаса, снабдени с крадената ОС на другия крадльо - Гугъла. Та така:)

Ааааах парите, аах парите

Така постъпват умните и интелигентни компании, а не като iШитнята, дето освен да се съди с другите нищо друго не умее. Да не говорим за това колко са изостанали като параметри на всичките си продукти от останалия свят :)))

Лошо за LG. Сега те ще бъдат изнудваните експлоатираните. Apple постепенно си прехвърят производството в САЩ и краденето на идеи ще стане много по-трудно. Все пах харесвах LG, тоест бившата GOLDSTAR.

И какво имат Apple за крадене, празнодумецо

вид на заобления ръб, колко да е голям екрана, ценова, рекламна и патентна политика. Това са Apple, на ниво технологии, т.е. схема и производствен процес в самото устройство - си се занимава Foxconn. Ама остави го да си мисли, че Apple имат нещо читаво за ''крадене'' :)

Истината е, че патенти сега се издават на куцо, кьораво и сакато, за глупости и какво ли не, идеята е да се събират такси (които въобще не са малки когато се стигне на международно ниво) и след това при патентни спорове да лапат още по-големи пари патентните адвокати. С лакомията си кликата на занимаващите се юристи с патенти (водени от WIPO) опорочиха цялата система.

монополизиране на пазара

Т.е. да се съдят до дупка ала Епъл vs всички останали? И когато една от двете компании осъди другата да не продава например OLED ТВ и ти искаш да си купиш ще отидеш при фирмата победител и ще си закупиш на цена 3х само защото е останал един единствен производител!? Може би бъркаш монопола с фиксиране на цените?!

Предполагам човека имаше впредвид, че двете компании вместо да се конкурират, ще си "сътрудничат" с високите цени на продукти, които само те произвеждат ! Досега е имало двама производители, сега остава един общ - след като открито говорят за "сътрудничество", значи да не се надяваме на конкурентни цени, а на съгласувани между тях и уговорени клиенти - кой за кого ще е ! А това си е чист монопол, защото вече не се конкурират, а държат целият пазар !