Коментари - Руснаци правят ”светещ” спътник (видео) | IT.dir.bg
назад

Руснаци правят ”светещ” спътник (видео)

Руски ентусиасти ще направят сателит, който ще се превърне в най-яркия на небосклона обект след Луната.

Обратно в новината

Коментари - Руснаци правят ”светещ” спътник (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те тия младежи от Русия колеги ще проверяват дали наисти американците са стъпвали на месеца! Пишеше го пак тука в ДИР-а!Аз всъщност подкрепям идеята.Да видим дали от тролцентровете на(за) ТЕХНИЧЕСКО НАУЧНО ТВОРЧЕСТВО на МЛАДЕЖТА на Путин ще реализират идеята.Да докажат веднъж за винаги опашатата американска лъжа,че били ходили по месеца.

Е,успокоих се! Значи вече няма да иманужда да си купувам ел. крушки! Браво на руснаците! Ясно,вече са построили социализма(след 100 г !) - съветска власт + електрификация на космоса!

Това би могло да е добра идея за реклами от космоса ,например лого на фирма или знаме на държава. Не лоши пари биха могли да се изкарат поне в началото докато е малко конкуренцията. Наистина не е лоша идея особене ако рекламата може да се сменя.

Препоръчвам на драскачите да съберат пари за проект на чушкопек, ако и толкова могат.

Чушкопекът поне върши полезна работа - пече чушки. Единствената работа, която върши разпъването на рефлекторен чадър на 700км височина е простолюдието да въздиша по него като радиолюбителите през 1957г. по писукането на Спутник 1. ... Само дето годината е 2016г. и другите хора вече научиха ракетите носители да се връщат на стоартовата площадка и мислят как ще се връщат хора от Марс.

Да те лудите кравис е научиха ракети носители ДА ВЗРИВЯВАТ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ..Кат гледъм как гърмят като пиратки ракетките на Елън Мъск:) А ЛУДИТЕ КРАВИ ПРОДЪЛЖАВАТ ЛИ ДА КУПУВАТ РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ..ПРОДЪЛЖАВАТ!! И НЕ ИСКАТ ДА СПИРАТ БРЕ!!!!НЕ ИСКАТ!!!

"когато излезе в орбита спътникът ще разкрие... - за тези, които не са разбрали, авторът вероятно иска да каже "ще разтвори", но не му достигат езикови познания. На руски "открыть" освен откривам, означава и отварям.

Браво на хлапетата! Имат завиден ентусиазъм и ЦЕЛ ! (които, за съжаление, липсват у много други) Желая им успех, от сърце!

И се надяват в тяхната кочина да стане по-светло

При тях ще стане по-светло, но заради такива като теб в БГ-то ще цари вечен мрак.

Какъв е този езотеричен култ към пирамидите? Има ли нещо общо с древно египедското езичество?

Къде беше този ЕгипеД?

e6acu, вече нищо не може да мине без "приложение за айФон и Андроид"

Техническото задание за този проект гласи следното. "С минимални средства и технически риск, да се реализира космическ проект с максимална по интензивност и продължителност пропагандна стойност." ... Приложени иновации - 0, изследователска и научна стойност - 0, инкомическа полза - 0, хуманитарна полза - 0, пропагандна полза ( ... за рашистите) - 100% . ... Гответе се за следващите беазаналогови подвизи на Русия - най-голям бълбукатор на дъното на океана и най-голям винилов принт на фасада върху развалина.

на пръв поглед умно, но реално, тъпо изказване. друго си е новината "сащ ще съди аппле"

Засега само ще свети, но като получи следващ ъпдейт, ще ще може да свири и да мига!

Поради липса на възможност и идеи за развитие на космически технологии и програми в путлеристан са заложили на пълния кретенизъм. Ако не могат те поне да пречат максимално. Програмата им е да напълнят околоземното пространство с боклуци. Не стигат 50-тина спътника по Глоснас, които никога не са проработили или са работили часове, ами сега и други боклуци ще създават.

:) Старите глонаси поне увеличават руската "космическа групировка" на дъното на Тихия океан.

Невероятно прост си! ГЛОНАСС си работи от много години. В днешно време много от смартфоните работят и със сигнали на ГЛОНАСС. Специално телефоните на Самсунг и Епъл засичат и тях. Има и приложения, които ти показват чии точно спътници осигуряват позиционирането на телефона в момента. Ти в кой век живееш? Да не си с Нокия с фенерче? Спътниците на ГЛОНАСС са 24 плюс 5 резервни. Толкова са и спътниците на GPS. Глупави и озлобени хора като теб дърпат България назад!

Ти са еропедик разкажи какво стана със Антарес, Челинджър и другата кофа-братска могила за десет човека Колумбия а?:) И какво стана със Спейс Шип 2 а?:) Що се размаза кат сръбска плескавица:) А драгоните на Елън Мъск защо се взривават кат китайски фоерверки секи път а?:) Мухахахахааххаха И тоя дебил ще ми хвали лудите крави!! Дет кьорава ракета не могат да направят!! И се купуват руските ракетни двигатели!!! Че не могат да си построят свои!!!

Живи и здрави хората и дано има повече такива инициативи.

wow

тунчо, тикво спиртосана. От къде сме дошли българите? От Масква ли?

тунчо, безроднико, русия няма и 1/3 от историята на България. руснаците са едни азиатски диваци и варвари.

а ние българите откъде сме дошли бе идиот с идиот,то бива да си малоумен ама това вече бие на неграмотщина

тунчо, руски троле, тези отломки бяха от опит за изтрелване на ЧАСТНА компания. А следващия опит бе УСПЕШЕН. А в россссия си карат с ракетите от СССР дето са на 60 години, да не мислиш, че сегашните путлеристи са направили нещо? Всичко им е наследство от СССР. Дори ядрените оръжия дето сега жужето се перчи с тях. И що си мислиш, че руските космически ракети са уникални? Франция, Китай и Индия също изстрелват със собствени ракети. А в САЩ Амазон, Брансон и Мъск са постигнали това, което роскосмос с кански мъки постига със старите си съветски щайги. ФАКТ.

а ти защо си мислиш че съм трол,не съм трол човек съм,и гледам как се мъчат разни кравари да идат у космоса и да не се върнат,нали щяха д ИДАТ ДО МАРС,ама не им изнася,и що летят с руските ракети от 60 година а не с техните от 2017 а,а другите държави като имат толкова ракети що си стоят на земята а,айде бега си у щатите,там има крави за пасене ама и требва да знаеш как да ги пасеш,а тука у нета това не се учи НАЛИ?

А ти си бягай в русията на жужето, ама е факт, че всички руски тролове само лаете, но си седите в соросоидния ЕС.

а в Русия е къде по красиво от кравария,понеже имат хората история,а краварите имат история но е само със завладяване на индианците

Зловещото жуже Путин - the Gremlin from Kremlin - е замислило пъклен план! А именно, да ликвидира храбрия главнокомандващ на страховитата българска армия - генералисимус ПомакАлиев. Светещият спътник всъщност е маскиран лазерен маркер за хибридни балистични ракети със среден радиус на действие, с които да бъде обсипан ПомакАлиев! Могъщото НАТО обаче ще вземе незабавни мерки за да гарантира живота на генералисимуса и протичането на демократичния процес в България! Веднага ще бъде изстрелян спътник-огледало който да разсейва зловредните лъчи!

Освен "жуже", колко още български думи започващи с "ж" знаеш? - Вероятно "жипка", "жобче", "жапанки", "жапам", и т.н.

То за изстрелването ша тряя прашка, колкото цял Кремъл . . .

ще ти трябват и поне 2 мозъчни гънки

то за това изказване не требват гънки а плоскости

номер едно са ...

По-добре за пуснат червена петолъчка. ;)

братския китайски народ ще ги изпреварят

Това ще бъде най-иновативната навигация единствено в йоцафона и Ладата. Вместо GPS, на Ладата ще има закачен магнитен компас със стрелки. Посредством изчисления водачът ще може да навигира пресмятайки синус от ъгъла между точката на Маяка и стрелката на компаса сочеща север. Същото важи и за притежателите на йоцафон. Просто поглеждат към небето, виждат маяка и отварят чернобяла снимка на картата на района.

чове4е ацки си прав

И на кого му трябва тая глупост. Още един боклук в орбита, ма тоя щял да свети. Нощна лампа някаква. Да не говорим, че 1.5 млн рубли са 20000 евро. Не знам какво и как и кога ще качат горе с тия стотинки.

това не ти е американски проект, надут 100 пъти в $$$.

Поредния селски тъпак който нищо не е разбрал от написаното в статията.

Нещо трябва да светка, да мига, че руснаците да го гледат нагоре, не надолу, защото ще видят какви ги върши джуджето.

Руснаците ЩЕ. То всичко име е ЩЕ. ЩЕ, ЩЕ ама едва ли.

И каква е всъщност целта? Просто да има още една светлинка отгоре? И какво от това?

като циганите са. Да свети, да мига нещо ..

Това не е добре,досега циганите ми крадяха царевицата по пълнолуние,а сега ще започнат по всяко време...

Паисий Х, руски троле, САЩ има цели 3 ЧАСТНИ компании, където изтрелват ракети в орбита. А руските двигатели ги ползваха досега щото бяха най-евтини. Излизаха им най-изгодни от финансова гледна точка. А роскосмос кога ще изтрелва коритото гагарин до луната? Май на кукуво лято

абе нещо доскоро май бродеха из тихия океан да сбират чаркове от ракети,що не земете за телепортирате в кравария и там да си приказвате за ракети

Пунчо, колко руски сателити изследват дъното на океана вместо космоса ?!?Можеш ли да броиш до толкова ?!?!

Не разбрах как и от това направихте политическа новина и се намери начин да се намеси Путин, Москва, Русия, Сорос, Запад, Азия и кой ли още не. Направо е невероятно.

те от дира да я задържат в топа още 24 часа и ела пак да четеш :) ако не са се събрали 80 коментара на политическа тема те па на :)

+++

Спътникът ще е най-ярък на небето, а като погледнеш оттам надолу - Русия най-тъмна нощем в Азия (има сателитни снимки в нета). Абе чифте пищови :-))

Щото има огромна площ и доста от нея е необитаема. Елементарно. Ама за да си истински бастун трябва да има политически привкус коментара нали?

+++

Ми погледни тогава сателитна нощна снимка на европейска Русия, форумни шуте. Където почва Русия, почва мрака. Факт!

Това е малко като намек за първия изкуствен спътник - когато го изтрелват по целия свят хората вечерно време се взират в небето, някои въоръжени с бинокли очаквайки го да мине. На запад има отрезвяващ ефект това че е именно съветски...

соросидите вместо да плюят - по-добре да съберат по некой лев и да ги изпратят в помощ на НАСА, да си създаде собствена ракета, за да не купуват американците руски ракети, с които да летят. Че стават за смях!

Тъпий, само вие, малоумните путлераси още не разбрахте, че американците използваха тези морално остарели бракми в промеждутъка от спряната програма на космическите совалки (Space Shutle) и ултра модерния плазмен двигател който вече е в експериментален стадий. Като го пуснат ще е поне 90 години технологично пред всички руски двигатели, разработени през 1960 година. От всъвсем друго поколение и ниво е този двигател, дето вие пияните колхозници дори не можете да си го представите. Ето затова използваха скапаните ви двигатели, за да не губят време да създават нещо временно, когато са заети с нещо наистина революционно. А, и между другото това ви е единствената гордост по отношение на съревнованието в космоса със САЩ, че ВРЕМЕННО са ви използвали като таксита :)))

те пияните колхозници не се напъват да ходят на марс и отвъд луната като трезвените кравари нали,а като го направят тоя плазмен двигател да се дигат и да ходят в обратната страна на луната,никой нема ревне че ги няма

Евтин е, защото ще го изведат в орбита вързан за балон с хелий. Като изтече хелият - пада! Връзват му нов балон - и пак нагоре. Направо си е Shuttle!

светят, когато падат.

Още един "junk" в орбита. То всеки малоумник за 50 000 дол. може да качи по един боклук горе. Трябва контрол вече за спътниците.

А защо ще използват устройствата на прогнилия Запад, а не правят приложения за руските смартфони?

Това е поредното доказателство за превъзходството на славянската раса над останалите. Докато янките се молят на Русия да им качи астронавтите на Съюз, руските учени правят огромна крачка напред в разработването на нови технологии.

Е за чии Уй ни е тая простотия, остава и спътника да казва с дебел глас : Говорит Масква, хахахаха, по-голяма глупост едва ли има измислена по света някъде...

За да напомня на всички и навсякъде кой го е сложил там, за да им бръкне на някои псевдо-богове... може да е малък, ама го има...

а дали ще прожектира лика на другаря путин е въпроса които ме вълнува

Има тениски с лика на Путин. ако толкова искаш да е постоянно с теб, купи си една

Поредната "новина" в бъдеще време... Събрали са около 35 000лева.

Хайде да я прочетеш още един път!

Кво да я чета??? Събрали са 1,5 млн рубли което са под 35к лв. И както обикновено новините в раздел "Технологии" свързани с Русия са в бъдеще време. Кое от тези елементарни 2 съждения не ти влезе в циментираната кратунка? "ще направят", "ще стане", "ще може"...

ПО-ГОЛЯМА И БЕЗПОЛЕЗНА ГЛУПОСТ НАДАЛИ НЯКОЙ Е ИЗМИСЛЯЛ НЯКОГА! НЯКАКВА ИЗКУСТВЕНА ГЛУПОСТ ДА СВЕТИ НА НЕБЕТО. И ТО СУМА НАРОД Е ДАЛ ПАРИ ЗА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ....Е , НАИСТИНА СВЕТА СЕ ПОБЪРКА...

Такива космически чалги трябва да се забранят! Освен друго, ще пречи на наблюденията на космоса от Земята.

що,луната като свети да не би да не се вижда космоса