17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А беше време, когато имахме по-силна армия от югославската !

Ами сега сме част от най-силната армия на света. А сърбите размахват прашки, лъкове и камъни. Война в 21 век се води основно от дронове, които явно липсват при сърбите.

Баси, майтапа - окопите изкопани, пътища/писти за машини и танкове предварително направени. Показност и концепции от миналия век. А, да МИГ-29 само щурмовек не е бил. Абе, като за шоу с пари на данъкоплатците им е ОК.

Пуцай куме!

леле малее а къде сме ние ? добре че ни пазят кравари и турци

Малкомащабно или голямомащабно?

Ако не сте разбрали смисъла, мога да попитам и на английски: small-scale or large-scale?

И какво му е IT-то на това? Тема, в която бившите фатмаци да въздишат по славните банкети в гората по време на учение.

Никога не е имало такова време. Югославия беше 3-4 пъти по-голяма от нас

Кога? При Сливница и Драгоман е било Сърбия, не Югославия. При соца войниците се ползваха основно за безплатна работна ръка. Аз помня как половината машини не можеха да излязат на собствен ход от поделението. И това в бойната Трета армия!

Уважаеми другарю Гогов. Във връзка с Конгреса на Партията и по-нататъшното самозадоволяване на редовните читатели на дир с патриотарски новини бе предложено следното: РЕШЕНИЕ 1.) В дира да се създаде нова рубрика - Военни фантасмагории 2.) В новата рубрика да се прехвърлят всички утопии за славата на съветското/руското оръжие 3.) Да се изкаже благодарност на другаря Стоян Гогов за неспирната реклама на развития путинизъм. 4.) Да се изплати на др. Гогов сумата от 54 (петдесет и четири) копейки от секретните фондове на руското посолство Това решение влиза в сила в момента на публикацията

Вучи

Ха тъпия фатмак пак се изказа неподготвен. Но дори и да сме имали, какво от това. Само малоумник в малка държава може да държи голяма армия във времената на дронове. Тази армия може единствено да послужи за нападение на Кососво, ама тогава всичката тая техника ще изчезне за броени минути и язък за напъните.

"Следвайки линията си за независима външна политика и необвързаност, Белград купува значителни количества руско и китайско оръжие". Добре де тея малоумници в Брюксел и нашите подлоги в БГ за какъв дявол водят преговори за пресъединяване с тея мангали и дебили? А?

Да пращат танковете и самолетите срещу коронавируса.

До къде може да доведе едно блъскане на бегачка...

Помниш дръжки и говориш глупости.

Имат си армия, имат си въоръжение - правят си учения.Имат си политици. Да са живи и здрави.

Изгледах рекламното видео, танковете им имат динамична защита, за разлика от нашите ремонтирани. Използват МиГ 29 като щурмови самолет, което е странно, ако летя толкова ниско от земята ще ги свалят лесно. Общо взето дрънкане на оръжие, колко има смисъл те си знаят.

Смешници. Големи бабаити бяха. Казвам бяха.

Неее, някой е забравил вратата отворена и става течение. Остави ги нашти платени русофили.

Имат си хората модерна съвременна армия, и си правят учения хората! Какъв е проблема? Това че ние нямаме си е изцяло наш проблем! Хората си произвеждат всичко, от автомати, оръдия, до БТР БМП танкове и въртолети, дронове и самолети.

Ти сериозно ли си мислиш, че дронове могат да спечелят война?

Експертите коментират, че Сърбия не е показала бойни дронове, които ще стават все по-важни в съвременните конфликти. ..И още нещо! Така наречените западни НЕексперти са дебили! Защото лично аз видях два сръбски дрона показани на това учение, единия беше до БРДМ-2 ката а другия летеше!

Имат - тестват. Е от 53 секунда на видеото се вижда каква е работата на шурмовик, да обстрелва напред наземна техника, като старите Су-25. И това не е изтребител. Аналога на САЩ е А-10, с максимална скорост 706км/ч. То едва ли не е предимство да са бавни. ГЕРБ продава на Грузия 6 броя Су-25 на средна цена 101 000 лв. Уж в лошо състояние. Ф-16 дето купуват, на бройка макар и с оръжията и обучението, струват само 2600 пъти по-скъпо.

Тъпите русофили се подмокрят, когато последната руска клоака Србия се перчи с допотопната си техника. НАТО, с които сме в съюз им показа как се воюва, когато бяха 10 пъти по силни. Сега са просто смешни.

Нас дюнерите ни пазят.

Квичат като посрани, всеки път когато някой се изпикае в устата на лудите говедари американци. Що така ве педик?:)

Крилати ракети, дронове и ядрено оръжие - това печели войната. Останалото е прах в очите.

Вижда се къде са платените ;) Ключова дума "кравар" за да получиш трошичка в паничката.

Имат армия ,правят , произвеждат -правят

Дипломацията е най-силното оръжие, но за жалост и там ни няма!

Тест за храброста на сръбската армия: Колко хитлеристи превзимат Белград защитаван от тази армия. а. 1000 б. 100 в. 8 Мисля че ако сърбите си удвоят това което показват на тези учения може и да успеят да преминат през мобилизираните ни ловни дружини и полицаи около трънско, но по нататък ще ги спрат мутрите и автоджамбазите, на армията ни на шкембе войвода и комитите от банкетите няма да остане нищо за военна плячка:)

Вече нищо нямат. И като площ са нищо. И като заплати се радват че били с нашите средни и минимални. А едно време бяха почти като държава от Западна Европа...със заплати по 10 от нашите.. Нещастници..

Вече нищо нямат. И като площ са нищо. И като заплати се радват че били с нашите средни и минимални. А едно време бяха почти като държава от Западна Европа...със заплати по 10 от нашите.. Нещастници..

И са 2600 пъти по ефективни от съветското Су

освен втората Балканска война в която ни нападат православните ни братя, нещо което никой в България не е допускал и за миг, се справяме добре с дипломацията докато не ни налази чудото на калинките от соца които проведоха приватизацията и прехода

в духа на предния пост аз да попитам знаете ли колко доброволци или колоборационисти е имало в Сърбия, която уж се опънала на Германците имало е 30 000 сърби, знаете ли с каква армия България управлява земите от гръцко до Белград, включвайки и алабански земи, с 15 000 войници, за пример сърбите вкарват в Македония 100 000 сръбска войска и въоражават 60 000 сръсбки колониазатори и искат помою от гърците след Балканските войни.....а след втората световна война вкарват 75 000 армия която заменя няколкото хиляди българи, които уж са окупатори

сърбите се готвят за нови бандитски изпълнения за съжаление винаги са били предатели и бандити и използвани от великите сили за поразии

герб ли ги продаде я пак?

Сърбите са подлеци и винаги са готови да нападнат съседните им държави, ако някоя от тях има проблеми. Затова с удоволствие си спомням от учебниците по история как нашите деди са ги блъскали като шкембета в дирек, когато са разпалвали войни с България. Галеници на Запада в продължение на половин век, сърбите сега са се преквалифицирали в най-големите съюзници на Путинова Русия.

Жалко, че ни накараха да нарежем OTR-23 ака SS-23 Spider, иначе с тия 500 км обсег имахме възпиращо действие, някакво.. сега имаме едни Точки с 70 км... ама айде да не е без хич... Тъжно

ЕДНА ДЪРЖАВА КОЯТО СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ СВЕТА .....ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ ...